Ce obiceiuri bune vei păstra și după pandemie?

Durata: 3 minuteCând a venit primul val, mă luptam cu două sentimente contradictorii. Eram anxioasă de ce se întâmpla afară, dar liniștită că toți eram bine în casă. Al doilea val mi s-a părut ceva normal, mă așteptam. Valul trei a adus multe gânduri, precum cât va mai dura și dacă este cumva mai mult vorba de un nou normal, nimic nu va mai fi ca înainte. Acum suntem în al patrulea val și sunt curioasă ce obiceiuri bune au adus aceste valuri și pe care le vei păstra și după.

Mie, sincer, pandemia mi-a dovedit încă o dată că totul ține de noi, de mintea noastră. Că somnul, meditația și gândurile bune, cele care îți aduc aminte că un picior se pune în fața altuia ca să mergi înainte, sunt câteva dintre cheile succesului.

Perioada restricțiilor mi-a reafirmat că viața se trăiește în valuri, că sunt momente când faci surfing în vârf, apoi altele când de abia poți ieși la suprafață ca să respiri.

Încep cu ce obiceiuri voi păstra eu, pentru ca apoi să te las să citești ce obiceiuri am descoperit la câteva femei frumoase din jurul meu. Dacă ai și tu un obicei, te rog să ne povestești mai multe în comentarii mai jos.

Obiceiuri pe care le voi păstra și după pandemie, da despre majoritatea deja ți-am povestit – bine ar mai fi și să port mască atunci când sunt răcită ca să îi protejez pe cei din jurul meu:

#1 Pe Anca C. pandemia a ajutat-o să își revizuiască prioritățile

“Pandemia m-a ajutat să mă regăsesc, să petrec timp din belșug cu familia și să învăț să prețuiesc mai mult aceste momente. De fapt, am realizat că, înainte de pandemie, pierdeam mult timp cu lucruri care nu erau atât de importante. De asemenea, mi-a reamintit că pot găsi zilnic vreme pentru a citi și a scrie despre ceea ce îmi face plăcere, activități care mi-au bucurat sufletul dintotdeauna, dar pentru care nu îmi mai găseam suficiente momente după ce terminam programul de muncă. Consider că pandemia a fost un prilej să ne reorganizăm prioritățile.”

#2 Pe Oana H. a ajutat-o să petreacă mai mult timp cu prietenele

„Un obicei pe care l-am adoptat în perioada în care nu ne puteam vedea cu oamenii dragi a fost să vorbesc în fiecare zi cu prietenele pe WhatsApp sau chiar pe Zoom. Aceste întâlniri online m-au ajutat să îmi păstrez calmul, speranța și energia bună. Vorbeam despre frustrări, oboseală, teamă, viitorul incert, dar și despre micile bucurii, iar lucrul acesta ne-a ținut pe toate pe linia de plutire.”

#3 Pe Andreea M. a motivat-o să se apuce de sport online

“În timpul pandemiei m-am apucat de sport online cu antrenoarea mea, Dana, de trei ori pe săptămână. Clar mă voi ține de treaba asta și voi continua pentru cât mai mult timp, sper toată viața.”

#4 Pe Roxana M. a făcut-o să se apuce de alergat

“Lucrul de care m-am apucat în pandemie a fost alergatul. Îmi propun să rămână un obicei pentru că mi-a îmbunătățit calitatea vieții. Simt asta atât în plan fizic, cât și psihic.”

#5 Pe Teodora C. a învățat-o să fie atentă

“Un obicei pe care l-am dobândit este alegerea mai amănunțită pe care o fac atunci când urmează să cumpăr ceva. Încerc să mă gândesc pe termen mediu și lung dacă am nevoie de acel produs sau ce impact are ceea ce cumpăr asupra mediului. Am început să reduc plasticul din viața mea sau măcar să cumpăr ceva care este în ambalaj reciclat sau reciclabil. Dar și să am mai multă grijă de tenul meu, să îl curăț, să mă dau cu cremă sau seruri. Acest lucru a avut un impact pozitiv atât asupra tenului, cât și asupra stării de spirit.”

fotografie via UNSPLASH

Elena Vrabie
Port multe pălării și învăț în fiecare zi despre viața de femeie, mamă, soție, iubitoare de patrupede și jurnalist Millennial cu o experiență de 10 ani în domeniu. Când nu scriu, vloguiesc! #alwaysoptimising

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here