Liberté, égalité…fără sutiene?

Durata: 4 minute

Trăim vremuri interesante. Stăm mai mult timp în confortul casei. Lucrăm remote și, de cele mai multe ori, pe Zoom ne vedem numai de la gât în sus. Așa că mă tot gândesc la “liberté, égalité…fără sutiene?” și sunt curioasă cum este și în cazul tău. O să par ca o moară stricată, dar viața mea este pre-bebe și post-bebe. Pre-bebe voiam push-up. Post-bebe vreau confort.

Niciodată nu am găsit sutienul perfect, mereu m-am aflat între numere. Nu puteam să îmi iau mai mare pentru că nu venea bine, iar atunci când îmi luam un pic mai mic, seara îmi rămâneau dungi pe piele.

Nu am fost o colecționară de sutiene, pentru mine sunt un item utilitar, ca oamenii să mă privească în ochi, nu la felinarele aprinse. Am sânii mici și mi s-a spus de multe ori că aș putea să “go bra-less”, dar niciodată nu m-am simțit confortabil. Îmi place atenția, dar nu așa.

Am avut diferite modele de sutien, push-up, moi, din microfibră, de alăptare, din dantelă, balconette, triunghiuri, dar acum nu mă mai înțeleg cu niciunul. Cel mai bine mă simt cu bustierele sport în viața de zi cu zi. Bine, accept lenjeria senzuală pentru serile în doi.

Revenind, cu bustiere, copilul nu mă dezbracă în public – încă nu a uitat că a fost alăptat, îmi fac o formă frumoasă sub bluze, fără să simt sânii că îmi vin în gât și sunt efectiv confortabile. Asta când decid să port. Prin casă sau dacă trebuie să fac drumuri scurte la cumpărături, nu port.

Liberté, égalité…fără sutiene?

Ludique

Ce sutiene mai poartă femeile în 2021?

Așa că am zis să întreb și alte femei ce părere au. Pe o parte, Costina S. mi-a povestit că nu prea mai poartă, mai ales că și ea, ca mine, are un bust discret de la natură. Recunoaște că cel mai mult a purtat în sarcină și când a alăptat.

“Nu prea port sutiene. Am sânii mici și mă bucur de libertate. Dacă port, o fac mai mult de frumusețe, pentru look, sau când am ceva foarte transparent. Atunci aleg ceva de dantelă, foarte fin. Nu mi-au plăcut niciodată cele buretate sau basic. Așa că, indiferent de ocazie, port dantelă. Mă bucur că nu prea trebuie să port, mi se pare mult mai comod fără,” concluzionează aceasta.

Pe de altă parte, Viviana M. mi-a povestit că ea poartă zilnic, indiferent de sezon, dar nu le folosește în casă. Îmi plac sutienele, mai puțin cele push-up, în care nu mă simt comod. Modelele mele preferate sunt cele cu susținere metalică în cupe, nude și cu bretele subțiri, care se observă puțin prin bluze. Îmi place să le folosesc, dar le aleg atent, cumpăr sutiene de la firme consacrate în producția sutienelor, astfel știu că durează în timp și nu dăunează sânilor. Mă simt mai bine cu sutien decât fără,” dezvăluie aceasta.

Liberté, égalité…fără sutiene?

Nalu Underwear

Brand-uri de lenjerie #MadeinRO

Deci, dacă tot se poartă sutienele, am zis să descopăr și ce brand-uri sunt pe piață. La capitolul lenjerie, în România, mi-au atras atenția două nume. Unul este LUDIQUE, care mi se pare ideal pentru serile în doi, al doilea este NALU underwear, despre care cred că este perfect pentru ținutele de zi cu zi. Dacă ai testat produsele lor, mi-ar plăcea să îmi spui experiența ta în comentarii mai jos.

LUDIQUE este un brand de lenjerie de lux care își dorește să facă femeile să se simtă bine și senzuale în corpul lor. Produsele vor să fie ca o a doua piele și să încurajeze femeile să își satisfacă plăcerile…vestimentare sau de altă natură. Numele chiar vine de la „ludus” care însemnă joacă în latină.

Brandul o are în spate pe antreprenoarea Ruxandra Gheorghe. Produsele sunt realizate manual, în ediție limitată, în România, din țesături de înaltă calitate, precum catifea sau dantelă. Iar modelele îmbină arta și mitologia.

“Îmi desfășor activitatea cât mai sustenabil, astfel că îmi urmez doar propriile tendințe, propriul Crez Ludique. Fac pași mici, dar conștienți, lansez o singură colecție pe an pentru ca produsele pe care le realizez să fie asimilate așa cum se cuvine. Mă raportez mai mult la vânzările internaționale, însă și în România există potențial. La noi sunt mai ușor de perceput articole vestimentare de tip Outerwear pe care le-am gândit cu scopul de a fi purtate atât în propriul boudoir – acasă, cât și în cadrul unor evenimente sociale,îmi povestește aceasta.

NALU underwear vine ca o alternativă simplă, minimalistă, sustenabilă. Brandul a fost fondat în 2016 de Sonia Micu, iar în 2019 l-a vândut. Pe site specifică faptul că produsele sunt fabricate în Cluj.

Însă, și acest brand își propune ca lenjeria de zi cu zi să fie ca o a doua piele, să ofere libertate. Motiv pentru care piesele au un design ce își dorește să fie blând cu pielea femeii, fără fire, fără căptușeală, din materiale moi, naturale, precum bumbacul. Echipa NALU mi-a povestit că pentru toamna 2021 vor adăuga produse noi gamei de bază.

Îmi plac modelele, sunt versatile, se pretează pentru diferite ținute și, mai ales, pentru diferite corpuri. Am aflat că cele mai bine vândute produse de pe piața din România sunt sutienele Basic, piese tip triunghi, fără bureți sau sârme, urmate de The Love Bra pentru un look deosebit din bumbac cu tulle. Piesele de lenjerie vin în culori pudrate, bleu, roz, bej, dar și clasice, alb sau negru.

Tu ce tip de sutien preferi? Mi-ar plăcea să citesc și opinia femeilor care au busturi mai generoase, iar un sutien de calitate este imperativ pentru susținere.

fotografie principală via PEXELS

Elena Vrabie
Elena Vrabie
Port multe pălării și învăț în fiecare zi despre viața de femeie, mamă, soție, iubitoare de patrupede și jurnalist Millennial cu o experiență de 10 ani în domeniu. Când nu scriu, vloguiesc! #alwaysoptimising