Cum ținem sub control acneea de mască (Maskne)?

Durata: 3 minute

Organizația Mondială a Sănătății a reușit să facă planeta să adopte aceeași „tendință” – purtarea măștii de protecție pentru siguranța noastră și a celor din jur. Însă, purtarea permanentă a măștii poate aduce efecte secundare neplăcute, atat la nivelul psihicului, cât și al pielii. Motiv pentru care, multe persoane s-au confruntat cu diferite probleme ale tenului, precum iritație, foliculită sau acneea mecanică.

Acneea mecanică mai poartă numele de acnee de sport. Aceasta apare de obicei la cei care practică sporturi sau activități fizice intense. Însă, principiul apariției și cauza sunt aceleași. Umiditatea provocată de menținerea transpirației sub haine elastice, respectiv mască, combinată cu bacteriile poate duce la apariția acneei.

Există trei reguli importante pe care ar trebui să le urmezi pentru a controla această problemă:

1. Folosește de fiecare dată masca în mod corect. Ordinea este esențială. Mâinile trebuie spălate sau dezinfectate în situații în care accesul la apă și săpun nu există, de fiecare dată înainte de a pune sau de a da jos masca.
2. Utilizează zilnic un produs cu acid salicilic. Acidul salicilic (Beta Hidroxi Acid sau BHA) este un exfoliant care penetrează delicat suprafața pielii pentru eliminarea impurităților și decongestionarea porilor. Atenție, însă, deoarece persoanele alergice la aspirină nu pot folosi produse pe baza de acid salicilic.
3. Renunță complet la exfolierea mecanică homemade, de tipul zaț de cafea. În cazul acneei, exfolierea mecanică presupune plimbarea microbilor, împrăștierea lor, adică accentuarea acesteia. În plus, poate aduce și iritație extra.

6 produse cu acid salicilic care să te ajute cu acneea de masca

CeraVe SA Cleanser – pentru toată lumea
Produsul conține acid salicilic pentru o exfoliere delicată, niacinamide pentru echilibrarea excesului de sebum, ceramide și acid hialuronic pentru a păstra bariera naturală de protecție a pielii. Acidul salicilic este ingredientul must-have pentru un ten cu tendințe acneice. Ingredientul are rolul de a curăța bacteriile și impuritățile din pori. Îl poate folosi toată familia pe toate zonele cu probleme de pe corp.

The Inkey List cleanser – pentru cunoscători
Produsul are un compus de zinc, ce ține sub control excesul de sebum, și alantoină, un anti-iritant care calmează și protejează. Gelul de curățare cu 2% Acid Salicilic elimină impuritățile, precum punctele negre, și favorizează un ten uniform.

Paula’s Choice Skin Perfecting 2% BHA Liquid Exfoliant – pentru ten normal, gras și mixt
Acesta este un produs-cult în ceea ce privește acidul salicilic. Tonerul curăță porii congestionați, reduce erupțiile și estompează imperfecțiunile minore. Folosirea frecventă previne blocarea porilor și apariția punctelor negre. Folosirea lui presupune și folosirea zilnică a unei creme de protecție solară cu SPF 30+ deoarece poate sensibiliza epiderma.

Geek & Gorgeous Cheer Up – pentru pielea sensibilă
Este un acid exfoliant blând și calmant, special pentru pielea sensibilă. Formula conține 4% PHA și acizi BHA, plus ingrediente calmante, antioxidante și hidratante. PHA (polihidroxi acizi) sunt exfolianți chimici, asemănători cu AHA și BHA, dar unele studii arată că ar irita mai puțin.

Toner InsTree – pentru pielea delicată
Preferatul meu din această listă. A fost suficient de blând și de apos, încât pielea mea, căreia nu îi plac acizii, să îl tolereze. Cu 0.9% de betaină salicilică (obținută din sfeclă roșie și acid salicilic), tonerul exfoliază și este eficient în tratamentul acneei, fără să cauzeze iritații. Reglează producția de sebum cu un complex de alge marine (hijiki, sea staghorn, sea trumpet, agar), elimină punctele albe și negre.

Tratament local cu tea-tree, Cattier – pentru cei alergici la aspirină
Produsul purifică și neutralizează imperfecțiunile cauzate de acnee. Formula antiseptică cu tea-tree și rozmarin usucă acneea, curăță pielea și o hidratează.

Există o soluție pentru toate tipurile de ten! Tu pe care o folosești?

Roxana Mucenic
Roxana Mucenic
Co-Owner www.biobeauty.ro Skincare addict, Capitain Planet fan, colectionar de suveniruri olfactive. In beauty nu exista adevaruri absolute, creme sau ingrediente minune, branduri #IT sau solutii magice pentru tinerete fara batranete.