5 recomandări de localuri pentru a testa cele mai interesante cocktailuri din București

Durata: 6 minute

Primăvara se numără cocktailurile, nu-i așa? Pentru că se apropie vremea statului la terase și a serilor lungi în compania prietenilor, ne-am gândit să îți prezentăm recomandările noastre de localuri pe care să le vizitezi pentru a degusta cele mai inedite cocktailuri din București.

Fie că vorbim despre asocieri neobișnuite de arome, fie că găsim ingrediente surprinzătoare, pe care nu le-ai fi văzut niciodată ca făcând parte dintr-un cocktail, vei putea pune pe lista ta câteva variante interesante de încercat.

Vezi mai jos localurile și recomandările de cocktailuri pe care merită să le încerci!

Oficiul 1

Aflat în centrul Capitalei (pe strada Matei Millo nr 12), Oficiul 1 este un bar specializat în cocktailuri, rețetele fiind realizate artizanal și reînnoite în funcție de sezon. Barul se auto-intitulează drept primul bar speakeasy modern din România, termenul „speakeasy” desemnând în America localurile ilicite în care se vindeau băuturi alcoolice pe timpul prohibiției.

cocktailuri

Pasionații de cocktailuri au la dispoziție un tasting menu intitulat „Sippin’ Stories: Romania in 7 Sips” și care reprezintă o călătorie complexă a gusturilor ce se realizează prin 7 mini-cocktails, fiecare cocktail reprezentând o zonă turistică din România.

Therapy Breakfast (Băile Termale) – Vodcă infuzată cu plante, gazpacho, muștar, lămâie și condimente.

Carpathian Rhapsody (reprezentând Valea Prahovei) – Buffalo Trace Bourbon, amestec de vermuturi roșii.

Road Trip to Art Nouveau (reprezentând Oradea) – amestec de ginuri, amestec de vermuturi albe.

Romanian Ristretto (reprezentând București) – Campari, lichior de cireșe, sake, un amestec de ginuri și un amestec de vermuturi.

Kiss Me at Sunrise (reprezentând Litoralul Românesc) – rom Havana 7, cordial de ananas, suc proaspăt de lămâie și lapte de cocos.

Moldavian Magic (reprezentând Iași) – Amaretto, cordial de lămâie și spumă de mere.

Take Me To Church (reprezentând mănăstirile din România) – blended scotch, cordial de zmeură clarifiat, sifon, fum lichid.

Ca să ai parte de gustul inedit al cocktailurilor și de atmosfera retro-modernă a Oficiului 1, trebuie să faci o rezervare aici. Nu rămâne apoi decât să intri pe ușa roșie a unei foste poște și povestea poate începe.

GinOteca

Pasionații de gin au un loc al lor în București: GinOteca de pe strada Plantelor nr 25, un gin bar în care vei avea de ales dintr-un soritment bogat de cocktailuri pe bază de gin. Ingredientele fresh sau cele cu o aromă puternică precum ienupărul, rubarba, vișinele, ghimbirul sau cafeaua aduc note inedite în aceste băuturi care te vor face să vezi ginul cu alți ochi.

Iată lista scurtă de recomandări de cocktailuri de savurat de la GinOteca:

GinOgroni – un cocktail complex și bine echilibrat, o combinație unică de arome – bitter, citric, condimentat.

Plymouth Sloe Spicy – signature cocktail – note condimentate de ghimbir și mirodenii acompaniate de vișine coapte și migdale dulci.

cocktailuri

Plymouth Sloe Esspreso – un cocktail îndrăzneț cu profil fructat, dominat de note de cafea și ciocolată amară

cocktailuri

Pușcălupi Single SHOT – un clasic G&T, gust proaspăt de ienupăr cu finish ușor aromat, herbal.

Mintis – un G&T răcoritor, cu nuanțe fine de ierburi aromatice, mentă proaspătă și citrice.

cocktailuri

Fior di Limonata – signature cocktail – un mix perfect de arome proaspete de soc zmeură, rubarbă și lămâie de pe Coasta Amalfitană.

cocktailuri

Condessa

Pentru un vibe sud-american, trebuie să treci pragul unuia dintre cele mai noi localuri din București. Este vorba despre Condessa, un cocktail bar deschis toamna trecută în zona centrală, pe strada Gina Patrichi nr 3, într-un frumos imobil interbelic cu 3 etaje și, care te așteaptă din această primăvară, și cu o terasă.

Cocktailurile Condessa sunt inspirate și realizate cu ingrediente din cultura latino-americană, printre cele mai wow numărându-se:

Mezcalita – un cocktail afumat si citric, cu caracter puternic, pe bază de mezcal și lichior de portocale.

cocktailuri

Carajillo – creat dintr-un lichior extras din 43 de ierburi și condimente atent selecționate și espresso.

cocktailuri

Pisco Sour – o băutură tradițională peruană și chilliană, acră și intensă.

cocktailuri

Cantarito – un cocktail juicy și răcoritor, cu tequila și citrice.

Ca să prinzi un loc la masă și să te desfeți cu un cocktail aici, îți recomandăm să faci din timp o rezervare.

Noua B.A.R.

Loc al confluențelor între bucătăria românească și cea internațională, Noua B.A.R. (Bd. Ion Mihalache nr 16), vine cu o serie de cocktailuri care te vor uimi de-a dreptul prin combinațiile inedite și aromele familiare, dar totuși diferite. Borșul, leușteanul sau mușețelul vor avea cu totul alte valențe decât cele pe care le știai, garantat!

Cenușăreasalămâie, sirop violet, borș, mușețel

cocktailuri

Margareta – tequila, mezcal, borș, paprika, lime

Caisocata (stânga) – gin, caisată, lichior soc, lime și Ileana Cosânzeana (dreapta)- vișinată, lichior zmeură, shrub fragi, spumă zmeură

Coke VS Noua– homemade cola syrup, lime, ghimbir, apă minerală

cocktailuri

Mosh Bar & Dinner

Situat tot pe strada Matei Millo, dar la nr 5 se află Mosh Bar & Dinner, un local de modern casual fine dining, în care coktailurile și felurile de mâncare poartă influențe mexicane și sud-americane. Pornind de la o serie de rețete clasice, Mosh adaugă elemente proprii care fac ca băuturile să te surpindă și să te încânte.

Iată câteva recomandări din meniul de băuturi al Mosh:

Aztec Medicine – o margarita puțin smoky, cu mezcal, o tinctură picantă și un cordial de
ananas și vanilie, garnisită cu cimbru ușor aprins, potrivindu-se perfect cu gustul fresh al tequilla blanco.

cocktailuri

Pornstar Martini – o variantă apropiată de cea clasică, având la bază un cordial homemade din fructul pasiunii și o spumă obtinută dintr-o reducție de vin și fructul pasiunii ce înlocuiește banalul shot de prosecco.

Cute&Pretty – vodka infuzată cu lavandă, sirop de vanilie și lămâie, topped cu spumă de
ceai negru și zmeură. Puțin dulce, puțin acrisor, foarte cute&pretty.

Wake me up and fuck me up – un mic twist al clasicului espresso martini, cu un elixir de
ciocolată și bourbon. Denumit după cererea insolită ce a intrat în istorie (se pare că a lui Kate Moss), marcând momentul în care rețeta originală si-a făcut pentru prima dată apariția în anii ’80.

Fotografii: localurile prezentate, Unsplash (foto reprezentativă)

Andreea Mira
Andreea Mirahttps://andreeamira.ro/
Creatoare de povești scrise și vizuale. Fotografă de food (aruncă un ochi pe www.instagram.com/andreea.mira), food blogger @www.infarfurie.ro și profesionistă în comunicare cu peste 15 ani de experiență. Sunt mamă a doi copii minunați care mă ajută adesea să văd lumea cu alți ochi. Îmi place să beau cafea, să alerg dimineața, să admir case vechi și să descopăr poveștile celorlalți.