Ghid beauty: cum să ai o rutină sustenabilă în 2022

Durata: 3 minuteUna dintre rezoluțiile mele în 2022 este să fac alegeri etice și eco-friendly în tot ceea ce privește stilul de viață, și să transform rutina de beauty într-una mai sustenabilă.

Din păcate, unul dintre cei mai mari poluatori din lume este industria frumuseții. Anual, milioane de produse cosmetice sunt irosite și sfârșesc în gropi de gunoi sau poluează oceanele.
Cu resursele de care dispunem în prezent putem adopta cu ușurință un stil de viață mai prietenos cu planeta dacă ne dorim să nu compromitem capacitatea oamenilor ca în viitor să se bucure de aceleași lucruri.

În cele ce urmează o să îți dezvălui câteva metode simple de a-ți transforma rutina de beauty și pe care dacă vrei, le poți introduce în viața ta de zi cu zi.

#1 Folosește ceea ce ai înainte să cumperi un produs nou

Mi se întâmplă adesea să simt un impuls în a face cumpărături de produse de îngrijire și machiaj. Ca o primă schimbare pe care am făcut-o, a fost să mă folosesc de tot ceea ce am până să fac alte cumpărături. Am redus semnificativ numărul de produse pe care le folosesc după ce am descoperit ce mi se potrivește în materie de formule sau culori.

Dacă ai cumpărat produse care nu ți se potrivesc și sunt doar încercate fără a fi contaminate, le poți oferi unei prietene căreia i se potrivesc. De exemplu, dacă ai folosit o spatulă ca să scoți crema din recipient sau ai stors tubul de fond de ten fără să atingi restul conținutului.

O altă metodă de a reduce consumul este să folosești produse de machiaj care pot avea mai multe scopuri.
De exemplu, rujurile care pot și folosite ca blush sau batoanele cremoase ușor colorate care pot fi ruj, blush și illuminator.
În categoria aceasta intră și gelurile transparente care pot separa genele și sprâncenele sau spray-urile care pot fi folosite înainte de machiaj ca primer, dar și după machiaj ca fixator; pigmenții sclipitori ce pot fi folosiți ca iluminator sau fard și paletele ce conțin mai multe nuanțe de pudră, ce pot fi folosite pentru contouring, dar și pentru machiajul ochilor.

Recomandările mele: CLARINS 2 In 1 Stick Blush & Highlighter | MILK MAKE UP Lip + CheekStick Buze Si Obraji | KVD BEAUTY Paleta Contouring Reincarcabila | MAC COSMETICS PREP + PRIME FIX+

#2 Cumpără etic și mai puțin

Evită să cumperi produse cu ambalaj din plastic nereciclat pe cât posibil și optează pentru ambalaje eco-friendly din sticlă, aluminiu, bambus sau plastic reciclat. Aceste materiale sunt alternative calitative și durabile.

Periuța de dinți și bețișoarele de urechi pot fi înlocuite cu cele din bambus. Cremele și uleiurile pe care le folosești pot fi ambalate în recipiente de sticlă cu capac de aluminiu. Mai ai opțiunea să păstrezi toate ambalajele de plastic și să le duci la centrele de reciclare pe care le găsești în fiecare SEPHORA sau Kaufland.

În ceea ce privește demachierea, recomand să folosești dischetele din bumbac organic și nu șervețele demachiante care nu sunt biodegradabile. Foarte eficiente pentru demachiere sunt și aceste produse din microfibră care pot fi refolosite de multe ori.

#3 Oprește apa

Risipirea apei este unul dintre cei mai mari factori ce contribuie la deteriorarea mediului, de aceea este important să monitorizezi consumul apei atunci când te speli pe față.

Deși poate părea mai ușor să lași robinetul deschis, cel mai bine este să te stropești pe față cu apă și apoi să închizi robinetul cât îți masezi demachiantul în piele, urmând să îl repornești doar pentru a clăti demachiantul.

#4 Sprijină brandurile ecologice

Conform acestui studiu, o mare parte din populație este mai dispusă să plătească un preț mai mare pentru cumpăra și a susține branduri de cosmetice eco-friendly.

Îngrijirea pielii cu produse sustenabile prezintă mai mult interes.Consumatorii doresc transparență de la brandurile cosmetice pentru a face alegeri informate, fiind conștienți de epuizarea alarmantă a resurselor noastre naturale.
În ultimii ani au apărut multe branduri ce produc cosmetice naturale și organice prietenoase cu pielea, dar și cu natura. Unele dintre ele au redus drastic sau au exclus complet ambalajele de plastic.

Câteva exemple de astfel de produse inovatoare sunt șamponul solid și tabletele de pastă de dinți. În multe cazuri, ambalajele din plastic sunt înlocuite cu carton și sticlă, care sunt mai ușor de reciclat și reutilizat. Dacă vrei să încerci produse de îngrijire organice, am făcut aici câteva recomandări: FAITH IN NATURE Coconut & Shea Butter șampon organic solid | GEORGANICS Pastă de dinți tablete CHARCOAL | SUNTRIBE Cremă de față naturală SPF 20 | IEHANA PERFECT SKIN ten normal & mixt 20+: niacinamide 1%

TOT PE ACEEAȘI TEMĂ:

Ce înseamnă sustenabilitate în industria cosmetică?

Mihaela Cherciu
Sunt un make-up artist specializat în arte vizuale. Mă inspiră oamenii pe care îi întâlnesc și natura. Am abordat ceea ce fac cu foarte multă pasiune și pot spune că stilul meu se situează la intersecția dintre modă și pictură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here