Elena Miron, specialist beauty, “îngrijite, ridurile dau o notă de noblețe”

Durata: 5 minute

Elena Miron este un specialist beauty cu aproape două decenii de experiență. Acum 12 ani, a luat decizia de a se muta în capitală pentru a-și urma visul, să devină antreprenoare, dar și să schimbe viața și pielea celor care au nevoie. Astăzi, centrul estetic care îi poartă numele din Strada Grâului, nr. 21, este o oază de relaxare, frumusețe și un loc în care lucrează alături de familie – restul echipei, care îi include și pe fii săi, Iulian și Claudiu.

În cadrul centrului, clientele pot opta pentru diferite tratamente cosmetice, dar și epilare definitivă. Însă, renumele Elenei este strâns legat de problemele epidermei, precum acneea, și de conturarea sprâncenelor.

Astăzi mi-am dorit să descopăr mai multe despre parcursul inspirațional al antreprenoarei, ce a urmat după absolvirea cursurilor Christine Valmy, ce planuri are pentru 2022 și ce rutină de frumusețe are.

“M-am născut în Broșteni, Suceava, o zonă de munte deosebit de frumoasă. Copilăria a însemnat multă joacă în fața blocului cu copiii din vecini, urcat pe munte sau scăldat în Bistrița. O copilărie cu multă activitate fizică. Am păstrat din acea perioadă nevoia de sport și mișcare pe care o practic zilnic și acum.”

Elena Miron

CURATORIALIST: Ce poți să îmi povestești despre parcursul tău profesional și cât de importante au fost studiile?

ELENA MIRON: Eram căsătorită, cu doi copii mici, când am simțit că deși rolul de mamă mă împlinește, nu e totuși destul. Aveam nevoie de împlinire și pe plan profesional. M-am gândit foarte bine ce mi-ar plăcea să fac și să merg cu drag la muncă și am ales cosmetica.

Nu știam nimic legat de domeniu, dar cred că asta fost cu atât mai provocator. Am aflat pe măsură ce au trecut anii că am o mare nevoie din când în când să-mi stabilesc obiective care mă scot din zona de confort, altfel mă plictisesc. Atât pe plan profesional, dar și în viața de zi cu zi.

Ce te-a motivat să optezi pentru specializarea în conturarea sprâncenelor și tratarea acneei?

După ce am terminat liceul, am lucrat sculptura alături de tata o perioadă, așa că am moștenit un simț al proporțiilor și al formelor. Când am început să pensez, mi-am dat seama că eu văd foarte bine ce e greșit și cum să corectez, care sunt proporțiile corecte, ce avantajează și ce nu.

Conturarea sprâncenelor pentru mine e ca și cum le-aș sculpta. Timp de câțiva ani doar asta aveam în gând, ziua lucram sprâncene și noaptea visam sprâncene.

A fost o surpriză chiar și pentru mine și mi-am zis că acesta vă fi drumul meu în estetică, să le fac femeilor sprâncenele potrivite.

Clientele au început să vină și să revină, am început să le cunosc tot mai mult și să-mi ceară ajutorul și în privința tenului. Multe fete aveau acnee și nu mai știau cum să o trateze, deja încercaseră multe abordări. Nu pot să zic că știam tot ce e de făcut, multe lucruri le-am descoperit treptat, urmărind evoluția lor, ținând o legătură strânsă cu ele, implicându-mă cu totul.

Treptat, găseam soluții urmărind ce funcționează și ce nu, cum răspund tenurile în funcție de gravitate, vârstă, implicarea clientei în rezolvare și multe alte lucruri particulare. Însă, am înțeles că le pot face pe amândouă la fel de bine încât clienta care mă caută pentru ten pleacă și cu sprâncenele lucrate; clienta care mă caută pentru sprâncene, poate să și rezolve tenul în caz că are o problemă.

Cred că am fost atrasă de rezolvarea tenurilor cu probleme pentru satisfacția pe care o simt când tenul e bine, dar și pentru că e partea grea din meserie de cosmeticiană. E provocare și nu mă plictisește ce fac.

Care crezi că sunt pilonii succesului brand-ului care îți poartă numele și ce planuri ai în acest an?

Profesionalism, integritate, implicare, încredere sunt valorile pe care ne-am bazat de la început.

Nu am fost singură în dezvoltarea firmei, avut întotdeauna susținerea și sprijinul soțului meu și al întregii familii. Au pus cu toții umărul la amenajarea noului spațiu din București.

Acum, în firmă, un rol foarte mare îl au Iulian și Claudiu, fii noștri. Tot ce am construit am făcut-o împreună cu ei. Pentru mine, familia și relațiile bune în cadrul ei sunt cel mai important lucru. Am oameni incredibili în jurul meu!

Planul pentru anul acesta este să ne mărim echipa și să creștem brandul „Elena Miron” în domeniul esteticii.

Elena Miron

Cum putem să ne asigurăm că avem un ten îngrijit – ce control recomanzi, ce tratamente?

În mod obișnuit, recomand o ședință de tratament cosmetic la o lună. În cazul tenului acneic, e nevoie să se vină chiar și de două ori pe lună. Grijă mare în cumpărarea produselor pentru acasă și o mai mare atenție la cine le recomandă, dacă e de domeniu sau e doar o persoană cunoscută și de fapt nu are specializări în domeniu.

Cum putem înainta în vârstă cu modestie și ce ar trebui să se schimbe la capitolul beauty după 40+ ani?

După vârsta de 35-40 de ani, fiecare ar trebui să-și găsească o cosmeticiană cu care rezonează și să meargă constant la tratament. Sunt multe variante de tratament pentru această vârstă, terapii și produse care susțin și pot întârzia ridurile și efectele îmbătrânirii. De obicei, recomand pentru acasă puține produse, dar bine țintite pe care ulterior le mai adaptăm.

Cred că e necesar pentru psihicul nostru să acceptam că îmbătrânirea aduce și schimbări pe chip.

Pledez pentru normalitate, să ne acceptăm cu tot ce presupune trecerea anilor. Acest lucru denotă echilibru și asumare. Putem fi frumoase și după 40 de ani având grijă de tenul nostru cu vizite la centru de estetică, făcând sportul care ne atrage pentru o condiție fizică bună, înconjurându-ne cu oamenii potriviți, învățând mereu lucruri noi, alegând noi provocări.

De fapt, după vârsta de 40 femeile mi se par și mai frumoase. Un ten corect îngrijit arată bine, iar ridurile nu mi se par că încurcă ci, dimpotrivă, dau o notă de noblețe.

Poți să ne povestești despre propria rutină de îngrijire a tenului, de zi și de noapte?

Seara, îmi place să folosesc un ser sau o fiolă care să lucreze pe hidratare, fermitate, luminozitate și le alternez. Dimineața optez pentru un produs hidratant de obicei. În rest, îmi fac cam două tratamente cosmetice pe lună care vizează fermitatea, luminozitatea, oxigenare, printre altele.

Ce ai tu FRUMOS astăzi?

Familia e ce am mai frumos și azi și dintotdeauna. Relațiile de prietenie, sportul pe care îl fac zilnic, călătoriile provocatoare pe care le aleg, am multe lucruri în viața mea care mă bucură și mă împlinesc dincolo de meseria mea pe care o iubesc.

Feminitatea…

E să te accepți și să te iubești, să alegi să trăiești liber de influențe și presiuni din exterior care îți dictează cum să fii sau să arați. Să trăim frumos, să facem lucruri care ne împlinesc, să avem grijă să trăim fiecare zi cu bucurie și împlinire, să avem relații construite pe valori comune.

Îmi place la București…

Energia, posibilitatea de dezvoltare pe plan profesional, dar și pe plan personal. Mi-a permis să merg la dans, înot, cross-uri, cursuri diferite. Îmi place cel mai mult să trăiesc în acest oraș.

Ultima carte citită este…

O carte pe care o recomand chiar și clientelor mele în ultimul timp este: Când corpul spune nu, de Gabor Mate.

Elena Vrabie
Elena Vrabie
Port multe pălării și învăț în fiecare zi despre viața de femeie, mamă, soție, iubitoare de patrupede și jurnalist Millennial cu o experiență de 10 ani în domeniu. Când nu scriu, vloguiesc! #alwaysoptimising