Pe măsură ce înaintăm în vârstă, pielea noastră suferă niște schimbări. Știm foarte bine că acest proces natural presupune apariția liniilor fine și a ridurilor, precum și pierderea elasticității. Pielea matură poate deveni mai uscată, iar textura și subtonul acesteia pot deveni neuniforme.
Prin urmare, pentru a satisface nevoile pe care pielea matură le are, este important să stimulăm procesul de reînnoire celulară. Tenul matur are nevoie de îngrijire eficientă de înaltă calitate, dar să nu uităm că stilul de viață și alimentația joacă un rol crucial.
Procesul natural de îmbătrânire al pielii noastre începe în jurul vârstei de 30 de ani și continuă pe măsură ce trece timpul. Metabolismul celular încetinește și regenerarea celulară scade. Ca urmare, pielea devine mai subțire și produce mai puțin colagen. Printre cauze se numără și schimbările hormonale.
Din aceste motive și rutina de îngrijire anti-îmbătrânire trebuie să fie personalizată și adaptată vârstei fiecăreia dintre noi.
Eu acord mai mult timp pregătirii tenului în cazul în care trebuie să machiez o doamnă în vârstă și folosesc produse de îngrijire și tehnici de makeup specifice nevoilor pe care le are pielea matură.
Urmează să îți povestesc despre câteva idei pentru îngrijirea și aplicarea machiajului pe tenul matur care te vor ajuta să evidențiezi frumusețea naturală.
#1 HIDRATARE PENTRU O BAZĂ STRĂLUCITOARE
Rutina de curățare, hidratare și exfoliere este esențială pentru obținerea unui ten sănătos. Înainte de a începe machiajul, aplică pe pielea curată o cremă hidratantă, cu o textură ușoară, nu foarte grasă.
Eu folosesc Cerave sau Vichy care sunt hrănitoare pentru piele, dar și o bună bază de machiaj. După ce crema hidratantă se absoarbe în piele, aplică pe zonele cu riduri și pori vizibili un blurring primer ce are efect de netezire.
Recomandarea mea: VICHY Liftactiv Supreme crema de zi cu efect lifting pentru piele normală și mixtă | CeraVe Moisturizers crema de fata hidratanta SPF 25 | YVES SAINT LAURENT Touche Éclat Blur Primer Silver Baza De Machiaj Stralucitoare | ESTEE LAUDER The Smoother Universal Perfecting Primer
#2 TEXTURI HIDRATANTE DE FOND DE TEN
Pentru a uniformiza nuanța pielii, folosește un burete umed pentru a aplica un fond de ten transparent, hidratant, precum cel de la Givenchy Prisme Libre. Apoi, folosește un corector cremos pe zonele hiperpigmentate, cum sunt cearcănele sau zonele roșiatice.
Atunci când alegi nuanța de corector, încearcă să găsești o culoare puțin mai deschisă decât fondul de ten și mai caldă că subton. O culoare prea deschisă și rece va accentua semnele îmbătrânirii. Cu buretele cu care ai aplicat fondul de ten, coboară și pe gât pentru a face o trecere fină. Fixează totul cu o pudră translucidă într-un strat foarte subțire.
Recomandarea mea: DIOR Capture Totale Super Potent Serum Foundation Machiaj anti-îmbătrânire SPF 20 | GIVENCHY Prisme Libre Skin-Caring Glow Foundation Fond De Ten
#3 BLUSH ȘI BRONZER CU EFECT DE LIFTING
După pașii de mai sus, aplică puțin bronzer sub pomeți și pe tâmple pentru aspectul cald și natural pe care îl oferă. Blush-ul cremos îmi place să îl aplic în partea de sus a pomeților și să cobor spre obraji pentru a obține efectul de lifting.
În ceea ce privește nuanțele, le prefer pe cele de piersica și trandafirii, precum MAC Powder Blush în Prism. Este bine să eviți aplicarea unui iluminator sidefat deoarece acesta va accentua liniile fine.
Dacă îți place să folosești illuminator, încearcă o formulă cremoasă cu particule iluminatoare foarte fine, cum este Strobe Cream de la MAC și aplică puțin pe pomeți. Acest gen de illuminator creează efectul de dewy skin fără să încarce și se poate aplica înainte de fond de ten sau după.
#4 MACHIAJUL OCHILOR
Mărirea ochilor prin câteva tehnici simple va contribui mult la un aspect mai tânăr. Ondulează puțin genele cu un ondulator de gene, începând de la rădăcină. Apoi, alege o mascara care nu îngroașă genele prea tare cu o formulă bazată pe definirea lor.
În ceea ce privește linerul, alege o nuanță de maro închis sau negru pentru a defini colțul extern al ochiului și cu o pensulă alungește ușor ochiul în direcție ascendentă.
Dacă în stilul tău personal se regăsește și fardul de pleoape, alege nuanțe naturale de maro, grej, violet închis sau bej închis pentru a accentua colțul extern printr-o umbră, iar în colțul intern poți folosi bej deschis ușor satinat. O textură satinată va atrage lumina asupra ochilor tai și îi va face să pară mai mari.
#5 ACCENTUEAZĂ SPRÂNCENELE
Concentrează-te pe menținerea sprâncenelor pline în mod natural. Pensează-le cât mai puțin, iar dacă este nevoie, folosește serumuri pentru creștere cum este Revitabrow.
Dacă ai zone în care lipsesc fire de păr, folosește un creion de sprâncene bine ascuțit sau un tuș tip cariocă și completează acolo unde este nevoie.
#6 BUZE VOLUMINOASE
Pe măsură ce înaintăm în vârstă, buzele își pierd din volum. Există câteva moduri simple prin care poți amplifica volumul buzelor din machiaj. Exfoliază buzele de câteva ori pe săptămână și folosește glossuri ce au în compoziția lor piper sau mentă, ingrediente ce stimulează circulația și oferă volum.
Alege un creion în nuanță perfectă de nude, nici prea închis spre maro, dar nici prea deschis, și conturează buzele pe linia lor exterioară, fără să depășești cu mult conturul natural. Astfel, se va crea un efect de simetrie și volum.
Aplică rujul pornind din centrul buzelor spre extremități. Poți folosi texturi mate sau mai hidratante, dar evită-le pe cele prea lipicioase pentru că vor migra în liniile fine din jurul buzelor.