Picnic, muzică și poezie în Grădina Botanică @ Weekend Sessions Botanica

Durata: 3 minute

După-amiezile leneșe și serile calde și parcă nesfârșite de vară sunt de departe preferatele mele când vine vorba de timp și anotimp. Nu știu dacă și voi aveți senzația asta, dar parcă vara ne oferă mai mult timp liber, timpul curge mai încet și ne putem bucura de activități la care altădată am da skip pe motiv de program încărcat.

Pentru weekend-urile acestei veri, când ești în București și nu pe o plajă pustie, într-un hamac, lângă ape turcoaz, îți recomandăm seria de evenimente Weekend Sessions Botanica.

Ce se întâmplă mai exact?

Pe scurt, picnicuri cu muzică și poezie în Grădina Botanică, una din cele mai frumoase locații „verzi” din București, sâmbăta și duminica, începând cu acest weekend (26-27 iunie).

Mai detaliat, ne povestește Silvia Floares, unul dintre creatorii Roditor Food Market și Sorbitor.ro, organizatorii acestei serii de evenimente: În perioada 26 iunie – 19 septembrie, timp de 7 weekenduri, Weekend Sessions Botanica va aduce împreună sesiuni acustice de muzică clasică, jazz, alternative & indie, precum și sesiuni de poezie și lectură într-unul dintre cele mai frumoase spații verzi din București. Deschiderea Weekend Sessions va avea loc pe 26 iunie, de la orele 16.00 la Gradina Botanică D. Brandza a Universității din București. Biletele se pot lua de pe weekendsessions.ro sau eventbook.ro”.

Aproape 5000 de metri pătrați din Grădina Botanică vor fi transformați într-un spațiu alternativ de întâlnire, cu o mică scenă în iarbă, muzică, socializare, audiții, picnic în pădure sau degustări. Participanții sunt invitați să își aducă de acasă pături, pufi sau șezlonguri și să se bucure în timpul pauzelor de degustări de la mici antreprenori locali din selecția roditorfoodmarket.ro.

De ce Grădina Botanică?

Grădina Botanică este emblematică pentru București, ne bucurăm că avem șansa să începem acest program alături și am gândit această experiență astfel încât să respectăm frumusețea spațiului, fără intervenții majore – scenele sunt în iarbă pe covoare, poezia este în pădure pe perne, genurile muzicale se îmbină.” explică Silvia.

Calendarul Weekend Sessions Botanica cuprinde următoarele date: 26-27 iunie, 3-4 iulie, 10-11 iulie, 28-29 august, 4-5 septembrie, 11-12 septembrie,18-19 septembrie.

Prima ediție Weekend Session Botanica

Sesiunea 26 iunie
Soul Serenade (blues&jazz)
Alex Olteanu (pian)
Raluca Stratulat & Andreea Timiraș (vioară și violoncel)
Svetlana Cârstean și trupa Brainstorming (poezie)
picnic cu mici producători
Sesiunea 27 iunie
Coven Clash (alternative)
A-C Leonte (jazz)
Svetlana Cârstean și trupa Brainstorming (poezie)
Gabriel Bîscoveanu
picnic cu mici producători

Costul unui bilet este de 60 de lei/zi, la care se adaugă taxa de intrare în Grădina Botanică – 10 lei, iar programul este între orele 16 și 21.

Evenimentele sunt children-friendly, copiii sub 12 ani nu trebuie să plătească bilet (doar pe cel de intrare în Grădina Botanică, de 5 lei) și îi așteaptă prăjituri speciale, limonadă și experiența artiștilor care vor performa live.

Pentru programul detaliat al fiecărui weekend, consultați pagina de Facebook sau site-ul evenimentului.

Voi ce planuri de weekend aveți?

fotografii: organizatori Weekend Sessions Botanica

 

Andreea Mira
Andreea Mirahttps://andreeamira.ro/
Creatoare de povești scrise și vizuale. Fotografă de food (aruncă un ochi pe www.instagram.com/andreea.mira), food blogger @www.infarfurie.ro și profesionistă în comunicare cu peste 15 ani de experiență. Sunt mamă a doi copii minunați care mă ajută adesea să văd lumea cu alți ochi. Îmi place să beau cafea, să alerg dimineața, să admir case vechi și să descopăr poveștile celorlalți.