Erida & Daniel Putineanu, co-fondatori Art Together, o poveste despre iubire, hairstyling și antreprenoriat

Durata: 4 minute

„Clasa a VII-a, școala Mihail Sebastian nr. 280, București, ora de istorie, domnul profesor Gheorghe spune: <<copilași, faceți facultate, dar să faceți o meserie, ceva cu mâinile voastre, pentru că veți avea mare satisfacție. Și asta am făcut.”, povestește Daniel Putineanu, co-fondator al salonului de beauty Art Together, lansat împreună cu soția, Erida, în septembrie 2021, la două luni după ce au găsit spațiul perfect în zona Dorobanți, București.

Erida și Daniel Putineanu s-au cunoscut pe Instagram, spațiul virtual unde indiferent cât de mare este distanța, pasiunile te unesc. Norocul lor că fac parte din generațiile Millennial – el, 32 de ani, și Z – ea, 24 de ani. Daniel i-a scris în 2018 că îi place ce face și că dacă ajunge cândva în București o invită la:

“O plăcintă de vorbă.”

După cinci luni, în 2019, întâmplarea a făcut să ajungă amândoi să coafeze la aceeași nuntă. Daniel s-a ocupat de mireasă, o prietenă de-ale lui căreia îi promisese acest lucru cu șapte ani în urmă, iar Erida a coafat nașa și domnișoarele de onoare.

Norocul amândurora a fost că el se ține de promisiuni, altfel nu ar fi ajuns să descopere ce bine se completează coafând în tandem. Povestea lor este un exemplu de cum două firi diferite fac artă împreună.

„Ne înțelegem din priviri”, spune Erida.

Agitația urbană vs. natura liniștită

Erida Daniel Putineanu Art Together

Daniel s-a născut în București printre “multe betoane și puține flori, multă agitație și puțină liniște”. Născută în Surani, un sat în apropierea orașului Ploiești, Erida a fost crescută într-un mediu cu multă natură și liniște, care au ajutat-o să crească relaxată și să se bucure de tot ceea ce o înconjoară.

Lui îi place capitala pentru că îl ține conectat, este ca o cafea în fiecare dimineață. Pentru ea, Bucureștiul a adus o mare schimbare, noroc cu Dani, cum își alintă soțul, că a ajutat-o să se integreze ușor și rapid în noul mediu. La început, Eridei nu i-a plăcut agitația, nici oamenii ce par mai tot timpul nervoși, dar s-a obișnuit cu noile “cutume urbane”, până și cu traseul zilnic de 40 de minute.

“Faptul că pot să îl văd pe Dani dimineața, chiar dacă lucrăm împreună, mă face fericită.”

Pasiunea pentru hairstyling

Erida Daniel Putineanu Art Together

Primul contact cu hairstyling-ul a venit pentru amândoi în copilărie. Daniel a exersat atât de mult pe fratele său, Andrei, încât l-a făcut să câștige premiul pentru cele mai cool tunsori în clasa a III-a. Pe când Erida și-a descoperit pasiunea când se juca cu păpușile.

În liceu, când profesorii nu dădeau de Daniel, colegii răspundeau “este în baie, tunde”. Iar pentru Erida, după liceu, practica pe surori și frați a încurajat-o să își deschidă propriul studio acasă. Restul este istorie, cum se zice în filme.

În 2020 s-au căsătorit și au lucrat împreună un an la Manifest Salon, în București, locul unde Daniel și-a perfecționat arta mai bine de un deceniu. Au descoperit că se potrivesc profesional și împreună au “recalculat traseul” cu spune Google Maps. Erida avea experiență ca antreprenor, iar asta l-a încurajat și pe Daniel care își dorea de mult propriul salon.

Locul perfect a apărut când se așteptau mai puțin, dar știau că dacă nu profită acum de el, nu vor mai găsi un spațiu central pe care să îl facă al lor. Așa că au lucrat non-stop timp de două luni, amenajând salonul Art Together și coafând la Manifest Salon.

Erida și Daniel – Art Together

Erida Daniel Putineanu Art Together

Au făcut totul împreună de când s-au cunoscut, motiv pentru care și tematica salonului rămâne la fel. Aici rolurile s-au așezat natural. Fiecare își știe responsabilitățile, Erida se ocupă și de partea de organizare la recepție, Daniel se concentrează mult pe clienți, iar amândoi țin pasul cu comunitatea în mediul digital.

Design-ul a fost inspirat de luna de miere în Creta, Grecia, deci aduce mult alb, lemn și verdeață. Iar clienții apreciază faptul că sunt răsfățați la patru mâini. Lucrează cu clienți fideli, pe care îi sfătuiesc chiar și după ce au ieșit din salon, pentru o experiență completă.

În 2019 s-au cunoscut. În 2020 s-au căsătorit. În 2021 au lansat Art Together. Iar în 2022 urmează să devină părinți.

Fiecare an a venit cu provocări, lecții și reușite, dar sunt fericiți că le pot face față cu brio împreună. Erida este încrezătoare că echipa va merge înainte până va putea să se întoarcă la muncă, iar Daniel abia așteaptă noul an ca să mărească familia, dar și echipa. Își doresc să formeze oameni noi, pasionați, care să își facă propria afacere și să ducă meseria mai departe.

„Comunitatea este cea mai importantă. De la început, Dumnezeu a lăsat biserica pentru a forma comunitatea. Omul simte nevoia să aparțină, să aibă cu cine să vorbească,” povestește Daniel. La salon au chiar și un panou cu cărți de vizită pentru că și clienții fac parte din comunitate, se susțină reciproc, completează Erida.

Acum nu mai muncesc tot timpul. Își iau o zi liberă, duminica, atunci când închid telefonul de muncă, se plimbă, merg la biserică și se relaxează. Dar dacă vrei să ții pasul cu ei poți să îi urmărești pe Instagram.

Elena Vrabie
Elena Vrabie
Port multe pălării și învăț în fiecare zi despre viața de femeie, mamă, soție, iubitoare de patrupede și jurnalist Millennial cu o experiență de 10 ani în domeniu. Când nu scriu, vloguiesc! #alwaysoptimising