O săptămână de ținute: Costina Stan, fashion stylist – „primăvara și vara au devenit clar mai colorate”

Durata: 3 minute

O cunosc pe Costina de pe vremea când amândouă aveam alte nume de familie și alte roluri. Cu toate acestea, există o contantă în viața noastră: când am nevoie de inspirație vestimentară, mai arunc un ochi pe ținutele ei de pe Instagram.

Costina Stan este fashion stylist școlit în New York, la Parsons School of Design, și la Polimoda International Institute în Florența. A colaborat cu brand-uri precum I. D. Sarrieri, iar în ultimul an a dezvoltat un proiect de fotografie intitulat Self[i]Experiment.

De când o știu, a încercat mereu să țină pasul cu moda într-un mod sustenabil, respectiv să adopte acele tendințe care i se potrivesc și să investească în piese statement care să completeze restul garderobei. Astăzi, ne arată cinci ținute pentru o trecere stylish între iarnă-primăvară.

„Îmi place să fac combinații vestimentare în funcție de stare. În unele zile sunt dark rock, în altele feminină și elegantă. Însă, chiar și în ținutele grunge, încerc să păstrez un element feminin. De exemplu, o curea în talie pentru a o defini sau un pantof colorat. Ador pantofii care au ceva excentric.”

Costina Stan fashion stylist

trench Sandro, jeans Closed, sneakers Valentino

„Am fost plecată în Anvers, Belgia, într-o excursie „ca fetele” cu mama, așa că am optat pentre ținute comode, casual chic, potrivite pentru mers mult pe jos. Nu îmi place să fiu constrânsă de ținute. De aici mi-am luat trench-ul, mi s-a părut deosebit și este o investiție bună.”

Costina Stan fashion stylist

pulover Sezane, curea Miu Miu, jeans Dries Van Noten, sneakers Valentino

„Cureaua o am de un secol. După ce am născut, am mers mult pe confort. Am dat pantofii cu toc pe sneakers și jeans. Totul trebuie să fie cât mai ușor de purtat. Recent am început să reiau iar o rută mai dressed-up. Așa că mai pun și o fustă sau umblu în colecția de rochii de la George Neagu și, de ce nu, un toc.”

Costina Stan fashion stylist

rochie George Neagu, cizme Paris Texas (Vestiaire Collective)

„Este o ținută pe care am purtat-o la un prânz în weekend. Simțeam nevoia să ies din aceeași rutină de jeans și sneakers. Voiam să mă simt mai elegantă și feminină. George Neagu este designer-ul meu preferat, face cele mai deosebite creații. Am rochii de la el de mulți ani și le port și acum cu drag. Poza este făcută chiar la el în showroom, când am luat rochia. Repet, ador pantofii cu personalitate și îmi o doream de mult o pereche de cizme așa.”

Costina Stan fashion stylist

jeans Toteme, sneakers Balenciaga, pulover luat dintr-un magazin local din Anvers

„Era o primă zi frumoasă de primăvară și am zis să mă bucur de puțină culoare, nu prea multă. Este o ținută lejeră, cu un touch de feminitate, potrivită pentru alergătura de zi cu zi.”

Costina Stan fashion stylist

rochie și centură George Geanu, jachetă de piele Karl Lagerfeld, sneakers Balenciaga

„A fost o zi cu 21 de grade, așa că am profitat la maximum cu o rochie total atipică pentru mine, cu mult roz. Încerc să ies din zona de confort și să adopt mai multă culoare în viața mea. Jacheta de piele cred că o am de 10 ani, e o investiție bună. Și aici am echilibrat culoarea cu negru, să mă simt mai în elementul meu.”

„După vârsta de 30 ani, stilul meu a evoluat într-o direcție mai feminină și mai asumată. Am început să experimentez cu accente de culoare, asta și datorită fiicei mele care mereu îmi repeta <<iar porți negru?>>, dar și lui George Neagu care, ușor ușor, m-a corupt și cu modelele lui mai colorate. Înainte purtam puțină culoare vara, iarna fiind mai pe negru și gri (lucru valabil și acum), dar primăvara și vara au devenit clar mai colorate.”

P.S. Trebuie să adaug că și Costina este #CoșbucAlumni.

Elena Vrabie
Elena Vrabie
Port multe pălării și învăț în fiecare zi despre viața de femeie, mamă, soție, iubitoare de patrupede și jurnalist Millennial cu o experiență de 10 ani în domeniu. Când nu scriu, vloguiesc! #alwaysoptimising