5 vinuri pentru o seară romantică

Durata: 2 minuteÎn luna februarie și-au făcut din plin simțită prezența două sărbători de care unii dintre noi fug, iar alții care abia le așteaptă: Dragobetele și Valentine’s Day, chipeșii feciori mitici ce vestesc primăvara și poartă noroc îndrăgostiților.

articol pentru Curatorialist.ro realizat de WINEFUL:

 

Dacă nu este în natura ta să crezi în superstiții arhaice și să celebrezi sărbători care, în loc de tradiție populară, conțin mai mult substanță de marketing, nu poți nega totuși că apreciezi serile romantice în care vinul curge indiferent de ocazie.

Cum să ai atmosfera perfecta unei seri romantice? Îți aducem o serie de vinuri ce pot contribui semnificativ la reusită.

Pentru început, poți crea o atmosferă misterioasă cu acest Misterium TR SB de la Jidvei.

Nici romantismul nu se numără printre punctele tale forte? Nu-i nimic. nu strică niciodată să condimentezi atmosfera din cuplu cu mici surprize, la care partenerul sau partenera sigur nu se așteaptă.

Cu o surpriză ca Zmeul Zmeilor de la Domeniul Muntean, de exemplu.

Luminează difuz încăperea, alege un playlist de smooth jazz, prepară sau comandă felul de mâncare favorit, toarnă în pahare un vin special ales pentru astfel de momente și lasă licoarea să șoptească în locul tău!

Vinul special ales poate fi Scaia Paradiso Tenuta Santantonio, ca să simți că ești cu un picior mai aproape de Paradis odată ce îți săruți partenerul.

În tot acest timp, tu soarbe-ți partenerul din priviri. Observă cum vinul îi colorează mai intens buzele într-un roșu pasional. Simte alături de el cum crește temperatura atmosferei din cameră, la propriu și la figurat.

Sau sorbiți amândoi un Roze Bob de Lună de la Enocrama care să vă dea idei și despre ce puteți să priviți. Luna, da!

Și în timp ce vă bucurați de vinul ales, continuă s-o privești intens în ochi pentru a-i ghici dorințele. Știi cum se spune, in vino veritas!

De sute de ani, în odăi obscure, la lumina lumânărilor vinul și cerneala au creat sincretismul perfect care a dat naștere celor mai bune poezii și romane de dragoste din istoria literaturii. Cu fiecare gură de vin sorbită, fă loc metamorfozei lui Baudelaire, simte pasiunea lui Dumas strecurată în vene.

Apropie-te ușor de pertenerul tău, iar cu buzele aproape de pielea lui, redă oftatul lui Eminescu în briza sărată a mării peste care apune soarele blând de iunie.

Dar dacă vreți să vă amintiți de Marcel Proust, atunci Freamăt Rose de la Catleya este vinul vostru.

Indiferent dacă crezi sau nu în tradițiile și superstițiile de Dragobete, Valentines, ori cele cele de lună nouă, lasă vinul să fie cerneala care conturează fondul poveștii dintre voi doi și arată-i partenerei sau partenerului tău că realitatea poate fi infinit mai frumoasă condimentând-o cu micile note care fac diferența.

Cin-Cin!

articol pentru Curatorialist.ro realizat de WINEFUL: Wineful este un magazin online de vinuri ce a introdus pe piață primul abonament la vin din România.
Vinurile din abonament sunt alese de somelieri și vin însoțite cu ghiduri cu informații despre ele pentru ca să poți învăța mai mult despre lumea vinului, să descoperi vinuri și crame noi și să ai o experiență completă de degustare direct din confortul casei tale.

Curatorhttps://www.curatorialist.ro/
Oameni cu care împărtășim aceleași viziuni, oameni pe care îi admirăm și ale căror păreri și voce contează pentru noi. Oameni savvy în domeniul lor sau, pur și simplu, cu pasiuni și experiențe extraordinare, de dat mai departe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here