Prin toamna lui 2021 îți povesteam despre seriale care să îți incite simțurile și nopțile. Am auzit despre toate, dar timpul limitat de femeie, mamă, soție, prietenă, jurnalist, printre altele, nu mi-a permis să le văd când au apărut și au făcut furori pe Netflix.
„Am văzut Bridgerton imediat după ce a apărut și a fost exact ce aveam nevoie. Un show istoric (teoretic), dar plin de schimbări care reimaginează o societate pe care eu o știam strictă. În plus, am văzut iubiri interzise, scandaluri de societate și declarații de dragoste impresionant scrise! Mi-a plăcut mult si abia aștept sezonul doi.” – Diana Chisiș
Așa vine decembrie 2021, un an mai târziu față de lansare, cu ale sale sărbători și mai mult timp petrecut în casă, și am zis să văd despre ce este vorba în Bridgerton. Sunt fană a stilului Jane Austen. Am văzut majoritatea filmelor inspirate de poveștile consacrate ale autoarei, așa că știam că sunt pe drumul cel bun.
Când am văzut și numele creatoarei – Shonda Rhimes, a zis că este clar o dovadă să merg înainte. Un alt motiv pentru care am vrut să mă uit ar fi faptul că este una dintre cele mai vizionate serii de pe Netflix, alături de Squid Game, Money Heist și Stranger Things. Bine, încă un plus au fost notele între 7-8 de pe platformele de specialitate și comentariile că este un mixt între Gossip Girl și The Tudors. #imsold
“Am început să mă uit pentru că multe prietene vorbeau despre serial. Și, trebuie să recunosc, am înțeles de ce. Pe lângă povestea de dragoste și <<social gossip>> (care m-a dus puțin cu gândul la Gossip Girl), mi-a plăcut coloana sonoră, diversitatea actorilor și puterea personajelor feminine. Looking forward to season 2.” – Ana Filip
Mi se întâmplă rar să stau și chiar să fac clasicul binge-watching. Dar asta am pățit cu Bridgerton. Primul sezon are opt episoade, fiecare de aproximativ o oră, iar eu le-am văzut, mai bine zis devorat, într-o zi.
Trebuie să recunosc că am avut o reticență la început când am citit despre ce este vorba. Ideea cu persoanele de naționalități diferite în acest cadru – prinți, prințese, regine, nu mi se părea veridică în acea epocă. Însă, te prinde și îți este aproape imposibil să nu mergi pe: „următorul episod?”, „da, te rog!”.
Despre ce este vorba în Bridgerton
Serialul ne prezintă viața familiei Bridgerton în înalta societate. Familia este numeroasă, are opt copii care trebuie să își formeze propriile familii, deci îți dai seama că urmează multe petreceri, ocheade și întâlniri pentru pețit. Și toate pe un fundal cu muzică modernă, de la Maroon 5 sau Billie Eilish.
O echipă atât de mare înseamnă și multe personalități pentru ca fiecare să își găsească povestea cu care să empatizeze. Și am impresia că au ales cei mai frumoși actori, nu ți se pare și ție?
Regulile societății te pot frustra, ținutele te pot limita, dar distracția își face loc mereu pe coridoare și în locuri interzise.
Personajele principale au o chimie bine construită cu scene scurte și intense. Cu momente de pasiune și respingere, dar hai să rămânem la pasiune. Pentru că aici este punctul forte: scene fierbinți, o fată pură și un răzvrătit, iubire între o persoană albă și una de culoare, într-un cadru de epocă este ceva care nu găsești peste tot. Și e HOT! Gândește-te la scena clasică din Titanic, când mâna lui Kate apare pe geamul aburit al caleștii. Exact!
În final, nu am cum să nu trec în revistă ținutele și grandoarea evenimentelor. Deoarece istoric povestea este plasată în perioada „Regency”, în Anglia, respectiv anii 1811-1820, vei vedea multe culori, imprimeuri și accesorii…atât la femei, cât și la bărbați.
De ce vorbesc despre Bridgerton tocmai acum? Pentru că la finalul săptămânii apare noul sezon, al doilea, și poate vrei să faci și tu un binge-watching rapid zilele acestea. Ne dăm întâlnire pe Neflix, pe 25 martie? #fiecazeiiinternetuluisăfiecunoi
De ce vreau să văd Bridgerton sezonul 2? Pentru că este diferit, nu au vrut să meargă pe rețeta din primul sezon, una de succes, ci au schimbat focusul pe alte persoane și continuă să promoveze diversitatea.