Netflix x Sex este noul Netflix x Chill?

Durata: 6 minute

Nu știu despre tine, dar mie îmi este mereu frig. Motiv pentru care, am zis să împărtășesc cu tine cinci seriale de pe Netflix care să încălzească spiritele, să te excite și să inspire incitarea partenerului pentru serile lungi de toamnă. Cu plăcere.

Totul a pornit de la o discuție cu o prietenă despre ce cărți ne-au făcut să fim horny. Te invit și pe tine să ne spui în comentarii mai jos, iar dacă se adună mai multe, facem un articol-ghid și despre ele. Dar să revenim.

Cu toate că nu susțin pornografia, probabil nu am dat de proiecte care să spună o poveste, apreciez atât cărțile, cât și serialele care trezesc pofta de sex. Nu cred că trebuie să ne fie rușine să ne exprimăm apetitul pentru astfel de activități, mai ales când unele dintre serialele de mai jos au fost în topuri mult timp. Deci, clar, nu sunt singura.

“De ce ne plac serialele? De ce alegem să ne petrecem ore întregi, în cel mai bun caz, sau zile și nopți, urmărind ce se mai întâmplă cu niște personaje care ne fascinează, în care ne regăsim sau, din contră, cu care nu vom avea vreodată ceva în comun? 

Mulți spun că acest <<sport>> este preferat de persoane care au la dispoziție mult timp liber, dar cunosc oameni extrem de ocupați care preferă să își petreacă chiar și puținul timp liber devorând un serial captivant,” îmi spune Luiza Tararache, care ne-a ajutat cu selecția mai jos.

#1 Bridgerton | 1 sezon | 8 episoade | aproximativ 60 de minute

Netflix and sex

Dacă ești fan al serialelor de epocă, inspirate de universul lui Jane Austen, atunci Bridgerton este drama, presărată cu puțin romantism, pentru tine. Seria a fost inspirată de cărțile autoarei Julia Quinn. Ele prezintă viața familiei Bridgerton în căutarea dragostei și a fericirii în societatea burgheză din Londra.

Serialul îi aduce în rolurile principale pe Phoebe Dynevor, ca Daphne Bridgerton, și pe Rege-Jean Page, în rolul lui Simon Basset. Pregătește-te pentru personalități puternice, coafuri înalte, corsete strâmte și dramă, multă dramă în căutarea jumătății și a statutului social. Fiecare episod este ca un film sau ca un capitol al unei cărți pe care nu vrei să o mai lași din mână. 

Asta ne povestește Luiza, pe când eu aș vrea să adaug că serialul a fost lansat anul trecut, dar vor urma alte trei sezoane create de echipa Shondaland a creatoarei Shonda Rhimes, cunoscută pentru Anatomia lui Grey și Scandal, alt serial hot. Cel mai probabil 2022 ne va aduce sezonul doi.

#2 Sex/Life | 1 sezon | 8 episoade | aproximativ 40 de minute

Netflix and sex

Sex/Life este un serial din 2021 hot care o are în centru pe Billie Connelly (Sarah Shahi), o femeie casnică, mamă a doi copii, care locuiește în suburbii. Înainte de a se căsători, aceasta era un spirit liber, ducând o viață palpitantă din toate punctele de vedere, la New York. 

Devenind din ce în ce mai nostalgică față de trecut, Billie începe să aibă fantezii legate de fostul ei iubit, Brad (Adam Demos), amintindu-și (în detaliu) toate experiențele pasionale de care s-au bucurat împreună, dar și faptul că acesta i-a frânt inima. Ascunzând o grămadă de secrete față de soțul ei (Mike Vogel) și tânjind după ce ar fi putut să fie, viața lui Billie se va schimba pentru totdeauna.

O cred pe Luiza pentru că eu îl am pe listă de ceva timp, dar încă nu am apucat să îl văd, următoarele show-uri TV m-au cam ținut ocupată.

#3 Emily in Paris / Emily în Paris | 1 sezon | 10 episoade | aproximativ 25 de minute

Netflix and sex

Emily Cooper (Lily Collins) este o tânără din America, angajată la o firmă de marketing care achiziționează o companie din Paris, Franța. Emily primește ocazia vieții profesionale și pleacă un an în țara iubirii pentru a aduce la cunoștință practicile din America în Franța.

Aici viața profesională i se dă peste cap, la muncă pare să calce mai mult strâmb, chiar dacă în ținute spectaculoase, iar noi, în secret, se prea poate să o idolatrizăm pe noua ei șefă, Sylvie Grateau, interpretată de actrița Philippine Leroy-Beaulieu.

Însă, nici pe partea personală lucrurile nu sunt mediocre. Își face două prietene ideale, Mindy (Ashley Park) și Camille (Camille Razat) și îi cade cu tronc rău de tot vecinul de mai jos, Gabriel (Lucas Bravo)…care este și iubitul personajului Camille. Da, vei da următorul episod, următorul episod și o vei lua de la capăt, ca mine, crede-mă!

Am văzut Emily în Paris în două zile. Apoi, pentru că mi-a plăcut atât de mult, l-am revăzut, tot în două zile. Am repetat “Emili in Pari” (așa se citește, ca să rimeze) și “ringarde” de soțul mai să plece el la Paris. Ei bine, pregăteste-te pentru sezonul doi care va apărea pe 22 decembrie 2021. Cel mai frumos cadou pre-Crăciun, nu?

#4 Sex Education | 3 sezoane | 24 de episode | aproximativ 60 de minute

Netflix and sex

Serialul începe cu povestea lui Otis (Asa Butterfield), un adolescent înțelept, crescut de o mamă singură (Gillian Anderson), dar psiholog specializat în relații și cu un apetit sănătos pentru…relații pasagere. Însă, povestea se dezvoltă și fiecare va empatiza cu câte un personaj adolescent, precum Maeve, Eric, Adam, Aimee, Jackson, chiar și cu personajele adulte care încearcă să își găsească jumătatea, precum Michael sau Colin.

Avem povești despre sex, avem povești despre organele genitale și despre relațiile de toate tipurile, între fete și băieți, între băieți și băieți, între fete și fete, apare și o capră pe undeva, chiar și un divorț și bebeluși, dar nu vreau să dau din casă. Ce vreau să zic este că totul pornește cu Otis și Maeve care devin antreprenori și formează o clinică secretă de terapie sexuală în școală.

Acest serial este genul de show pe care mi-aș fi dorit să îl văd în adolescență. Prezintă povești de iubire, comunicare și egalitate cum nu am avut parte. Motiv pentru care Netflix a anunțat imediat după ce a fost lansat sezonul al treilea că va exista și un al patrulea. Poate să fie cel mai rapid anunț pe care l-au făcut și mă bucur!

#5 The Bold Type / Îndrăznețele | 4 sezoane | 30 de episoade | aproximativ 40 de minute

Netflix and sex

The Bold Type este un serial fresh și cool despre generația de Millennial din New York. Inspirat din viața și cariera fostei editor-șef al revistei Cosmopolitan, Joanna Coles, dramedia le are în centru pe Jane (Katie Stevens), Kat (Aisha Dee) și Sutton (and Meghann Fahy). Cele trei tinere de 20 și ceva de ani se cunosc la locul de muncă ideal, revista pentru femei, Scarlet. 

Jane scrie pentru revistă, Kat este directorul segmentului de Digital, iar Sutton este asistenta departamentului de Modă. Cele trei prietene se confruntă cu probleme specifice vârstei, relații și experiențe ratate, inimi frânte, dar se bucură și de oportunități pe care puțini tineri le au în această viață. Cel mai important este că fiecare dintre ele luptă nu numai pentru a avea o viață fericită, ci și pentru lucrurile în care cred, cu scopul de a schimba, în bine, societatea în care trăiesc. 

Atmosfera este plină de glam, iar ținutele te farmecă. Scenariul pune accentul pe subiecte controversate, iar toate acestea fac un serial ideal pentru sezonul estival.

Iar eu vreau să adaug faptul că serialul s-a terminat la sezonul 5, deci va mai urma încă un sezon pe Netflix, cel mai probabil anul următor și te invit aici să vezi legătura acestui serial cu proiectul Curatorialist.

Elena Vrabie
Elena Vrabie
Port multe pălării și învăț în fiecare zi despre viața de femeie, mamă, soție, iubitoare de patrupede și jurnalist Millennial cu o experiență de 10 ani în domeniu. Când nu scriu, vloguiesc! #alwaysoptimising