Comedii romantice la care să te relaxezi cu un pahar de vin alături

Durata: 4 minuteȘtiu perfect cum sunt acele zile când motivația este scăzută, energia pare că se risipește treptat, iar încrederea (în dragoste) se stinge puțin câte puțin. Poate că nu există soluții miraculoase care să ridice moralul, dar există un truc ce te poate scoate din impas, măcar pe moment: comediile romantice servite cel mai bine cu un pahar de vin alături.

articol pentru Curatorialist.ro de Angela Georgiana Alexandru

Aș fi vrut să spun că te vor face să plângi de fericire și să râzi de bucurie, dar posibil ca unele să aibă romantism mai mult și umorul în doze mici – sau invers. Oricum ar fi, ai liber la sărbătorit, indiferent ce îți aduce fericire. Partea și mai mișto: nu trebuie să cauți vinul care să se potrivească cu filmul ales, că nu mai este vorba despre compatibilitate ca la mâncare, ci despre a te relaxa. Așadar, nu uita de un chilled wine, că tot suntem la capitolul Netflix, și cele mai bune comedii romantice – cu cât mai cheesy, cu atât mai bune.

Poate te interesează și recomandările cu 5 vinuri rose pentru vara aceasta.

Filme de dragoste pentru zile mohorâte: cele mai bune comedii romantice pe Netflix

1. Gina Rodriguez, cunoscută pentru rolul din serialul Jane the Virgin, interpretează un rol fabulos în comedia SOMEONE GREAT. Aici o vedem în rolul unei jurnaliste care, înainte de a face pasul cel mare în viață, este părăsită de prietenul ei când și-a găsit jobul visat. Hotărâtă să își vindece inima rănită, le ia cu ea pe prietenele sale într-o escapadă în New York. Se spune că filmul ăsta ar fi ideal de văzut după o despărțire, dar nu te aștepta la detalii standard ale genului.

2. Una dintre comediile romantice originale Netflix super apreciată și lăudată. Mă refer la excentricul SET IT UP, unde doi asistenți de corporație decid să-și combine șefii obsedați de muncă, sperând că astfel vor fi mai dezinteresați de ei. Desigur, pe măsură ce petrec tot mai mult timp împreună, ajung să se îndrăgostească. The End. Glumesc, vezi care-i finalul dând play.

3. Un clasic, NOTTING HILL este o încântare, mai ales dacă vezi pentru prima oară scenele alea de flirt naiv din început. Hugh Grant interpretează un librar obișnuit (scenele alea de librărie = must love), care se îndrăgostește de o actriță (Julia Roberts). Filmul stă foarte bine pe partea de umor britanic autentic.

4. Îți propun și o comedie romantică made in India, dar nu te aștepta la stilul Bollywood, căci LOVE PER SQUARE FOOT este ușor de urmărit – este de altfel primul film original Netflix din țară. Cunoaștem doi tineri care, după ce sunt părăsiți de partenerii lor, decid să își cumpere împreună un apartament având în vedere că altfel nu își permit. Atunci când realizează că lucrurile s-ar simplifica dacă se căsătoresc, de fapt se complică și ajung într-un mariaj de conveniență. Dincolo de gagurile livrate se oferă și lecții de dragoste și se face o critică la adresa așteptărilor societății.

5. În spiritul adolescentin, nu pot să nu recomand trilogia TO ALL THE BOYS, un feel good movie devenit trilogie, cu adaptări semnate de Jenny Han.

Primul film este despre ce se întâmplă atunci când unei liceene îi sunt trimise din greșeală scrisorile pe care le redactase celor pe care i-a plăcut la un moment dat. Vesel, modern, este ce trebuie când cauți ceva fără pretenții.
O altă comedie romantică din seria young-adult ar putea fi și Kissing Booth, cu aceleași personaje stângace și tinere, ajunsă la un al doilea sequel.

6. Un pic din fiecare – comedie, dramă și romantism – face din CRAZY STUPID LOVE un candidat serios la filmul preferat în care să te refugiezi când vânezi ceva lejer.
O să-ți placă să urmărești ce se întâmplă când un bărbat (Steve Carell) trecut de prima tinerețe descoperă că soția (Juliane Moore) lui l-a înșelat și apelează la ajutorul unui gigolo pentru a fi învățat din nou despre arta seducției. Vedem niște scene picante, plus un twist spre final, iar, contrar aparențelor, nu-i un simplu film cu sex appeal.
Bonus: avem o scenă fabuloasă la cumpărături într-un magazin cu vinuri.

7. Momente de musical, comedie și un strop de dragoste all in one în ISN’T IT ROMANTIC, o producție care și-a propus să ridiculizeze toate clișeele din comediile romantice.
Se folosește de asta prin a ne prezenta o femeie (Rebel Wilson) cinică ce se trezește în cel mai urât coșmar al ei – a devenit personajul principal într-o comedie romantică. Este distractiv, este energic, este dulce, este cu multe referințe și livrează o morală de care avem uneori nevoie, despre iubirea de sine.

8. Din seria comedii romantice spaniole, aș recomanda nebunescul IN FAMILLY I TRUST, care, la final, îți lasă și ceva dor – compensează cu niște peisaje de sezon.
O femeie de carieră își vede viața ruinată și nu are de ales decât să revină la casa părintească sperând la liniște și suport moral.
Evident, lucrurile nu sunt atât de simple când ce găsește acasă înseamnă haos, secrete și minciuni care se rostogolesc odată cu sosirea ei.

9. Nu puteam întocmi o listă de filme mix&match cu un pahar de vin fără să menționez WINE COUNTRY, un original Netflix regizat de actrița Amy Poehler.
Filmul se concentrează pe excursia unui grup de prietene plecate în aventuri pentru noi experiențe și care ajung să viziteze mai multe crame. Nu l-aș cataloga un must-see, dar, cu siguranță, satisface pofta de degustări licori și de râs.

10. Dacă nu îți pasă de convenții, EUROVISION SONG CONTEST: THE STORY OF FIRE SAGA ar putea fi alegerea potrivită, mai ales într-un amestec cu ironii.
Rachel McAdams și Will Ferrell interpretează doi cântăreți din Islanda visători să devină faimoși prin participarea la concursul Eurovision, doar pentru a-și da seama că găsirea dragostei este mai importantă decât orice victorie. Wow, am reușit să descriu un stereotip al genului, dar fix despre asta este vorba și, cumva, nici că deranjează, căci nu e chiar de subapreciat în numerele musical sau în momentele emoționante.

11. S-ar putea ca LONG SHOT să-ți pară acel tip de comedie romantică cum se făcea cândva, fără un scenariu bătut în cuie. Îi avem pe afiș pe Charlize Theron și Seth Rogen, ea o candidată la președinție, iar el un jurnalist naiv sperând să o recucerească bazându-se pe trecutul lor comun, când îi fusese dădacă.

Spune-mi și tu ce comedii romantice frumoase ai văzut în ultimul timp!

articol pentru Curatorialist.ro de Angela Georgiana Alexandru
Cinefilă cu peste un deceniu experiență în recomandat filme și seriale – povestesc pe cineamator.ro, locșor virtual unde îmi promovez cu nerușinare slăbiciunile: producțiile de epocă. Mă las ușor șantajată de pisici, evadez de câte ori pot în mediul rural, pot discuta ore întregi despre universul Marvel și nu ratez niciun roman distopic young-adult. Îmi place să cred că “everything happens for a reason” nu-s doar vorbe goale.

foto main: Photo by BEN GLASS – © 2011 Warner Bros. Entertainment Inc.

Curatorhttps://www.curatorialist.ro/
Oameni cu care împărtășim aceleași viziuni, oameni pe care îi admirăm și ale căror păreri și voce contează pentru noi. Oameni savvy în domeniul lor sau, pur și simplu, cu pasiuni și experiențe extraordinare, de dat mai departe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here