Apelsynova Torba – Yuliia, borsete și puterea lucrului cu mâna

Durata: 3 minute

Yuliei și soțului său le place să călătorească. Cu rucsacul în spate, prin Europa de sud-vest, au ajuns acum ceva ani pe malul mării Negre, în Krapets-Bulgaria. S-au împrietenit cu Despina S., cu care au rămas în legătură, bucureșteanca la care Yuliia locuiește de când a izbucnit războiul, alături de Eliia, fiica ei.

Acestea au fost primele info pe care le-am aflat despre Yuliia Soldatova, “soția soldatului” traducând și interpretând numele său, predestinat parcă.

Cine este Юлия?

Yuliia are 35 de ani, este din orașul Ivano-Frankivsk din vestul Ucrainei, la sud de Lyiv. Un oraș frumos, cu spirit artistic, așa cum îl descrie Yuliia. Iar asta și-a lăsat amprenta și în parcursul său căci, în 2013, împreună cu doi prieteni, a deschis o scoală de hand-made pentru copiii din oraș. După ce a experimentat cu diferite slujbe, în urma experienței cu școala de hand-made, a decis să creeze Apelsynova Torba – propriul business cu produse făcute de ea.

Niciodată nu m-am gândit că aș putea avea business-ul meu. Mă gândeam că voi lucra într-un birou și cusutul va fi doar un hobby de seară.

Borsete Apelsynova Torba
Yuliia Soldatova Apelsynova Torba

CURATORIALIST: Deseori spun despre mine că nu am o meserie ca un meșteșug. Depind de locuitul într-un loc și crearea povestirilor sau a campaniilor de comunicare pentru oamenii / brandurile acelui loc.
Dar tu creezi ceva cu mâinile tale, poți să faci asta de oriunde și să-ți câștigi existența din asta. Te-ai gândit vreodată că munca și talentul tău vor fi instrumentul prin care îți vei susține familia în momentele dificile?

Tatăl meu a spus întotdeauna „Dacă poți lucra cu mâinile tale, vei avea întotdeauna o slujbă!

Îmi place meseria mea! Și mă bucur să cos aici, în România. Sunt foarte recunoscătoare pentru sprijinul extraordinar din partea poporului român, apreciez foarte mult! Mulțumesc!
#standwithUkraine #supportUkrainianartists

vezi aici și articolul despre OLGA KOVTUN, artist și mamă din Ucraina și află despre cum o poți susține.

Apelsynova Torba borsete
Apelsynova Torba x Curatorialist

CURATORIALIST: De ce borsete, cosmetic bags, shopper bags. Crezi în sustenabilitate ca un lifestyle?

Yuliia: Când am început să cos făceam shooper bags / sacoșe de cumpărături foarte simple. De-a lungul timpului, am început să folosesc aplicații și modele mai interesante de genți. De asemenea, am început să cos rucsacuri..
Borsetele au devenit foarte populare și am făcut un model simplu pe care il cos folosind țesături imprimate. Și a funcționat – oamenilor le-a plăcut! Toate gențile pe care le cos sunt realizate țesături pe care le am pe stoc, folosesc tot ce am. Aceasta este unicitatea produselor mele. Sunt bucuroasă când gențile mele sunt purtate mult timp, pentru că înseamnă că îi face fericiți pe oameni și, în plus, este mai puțin dăunător planetei.

Și pentru că este un maraton, nu un spint… o putem ajuta pe Yuliia să se susțină cumpărând borsetele și produsele pe care le realizeaza

Apelsynova Torba x Curatorialist

O ediție limitată de 10 borsete, fiecare dintre ele este model unicat datorita manipulării și tăierii imprimeului, de fiecare dată altfel.
Realizata din material impermeabil într-o textura grafică alb-negru.
Atât de încăpătoare pentru mine mămică și pentru mine la un quick-job-meeting.
Atât de încăpătoare pentru tine la un festival, la pas spre o gelaterie nouă sau în orice configurație se găsește viață ta acum.

Apelsynova Torba x Curatorialist
Apelsynova Torba x Curatorialist

Borseta Apelsynova Torba x Curatorialist

110 lei + 10 lei transport sau ridicare din Piata Amzei
Comandați in DM pe Instagram @Curatorialist.ro
sau email la curator@curatorialist.ro

Andreea Cartu
Andreea Cartuhttps://curatorialist.ro/
Part time digital talent, full time mom, wife and human being. Am infiintat ALOMODA in 2008, CURATORIALIST venind acum ca un gand de refresh. Al meu, al tau, al timpului dedicat unui scroll cu scop.