The Andy Warhol Diaries – documentarul Netflix care dezvăluie fața nevăzută a artistului

Durata: 2 minute

The Andy Warhol Diaries, noul documentar Netflix Original, dedicat cunoscutului artist Andy Warhol, va fi disponibil pentru vizionare începând din 09 martie. Având motto-ul „The art you know. The artist you don’t.”, serialul documentar semnat de producătorul executiv Ryan Murphy și de regizorul Andrew Rossi, prezintă omul din spatele imaginii pe care o cunoaștem cu toții.

Simbol al artei pop, noul curent artistic al vremii sale, Andy Warhol a fost o personalitate complexă, activând în mai multe domenii precum grafică, pictură, cinematografie și fotografie.

După atentatul comis asupra lui în 1968 de către Valerie Solanas, când a fost împușcat și grav rănit, Andy Warhol a început să își documenteze viața și sentimentele, scriind jurnale.

Documentarul se prezintă ca un portret detaliat, în șase părți, al unei adevărate legende și prezintă remarcabila viață a lui Andy Warhol dintr-o perspectivă intimă, oferită de jurnalele artistului publicate postum.

 

Începând de la copilăria petrecută în Pittsburgh, serialul reconstituie drumul de o complexitate aproape incredibilă parcurs de Warhol prin medii și epoci diferite ca artist adorat, dar și detestat, regizor, editor, producător TV, realizator, vedetă și multe altele.

Personaj copleșitor, Warhol a avut mare grijă să-și păstreze secretă viața personală. Acest serial dezvăluie multe despre acest bărbat extrem de complex, totul prin intermediul propriilor lui cuvinte, rostite adesea chiar de vocea lui obținută cu ajutorul unor tehnici IA avansate, precum și de cei care au creat și au jucat alături de el, de la personajele cele mai subversive la cele mai obișnuite, de la John Waters la Rob Lowe.

Avându-i drept producători executivi pe RyanMurphy, Dan Braun, Josh Braun, Stacey Reiss și Stanley Buchthal și regizat de Andrew Rossi, The Andy Warhol Diaries validează cu măiestrie convingerea lui Warhol conform căreia ideea nu este să fii nemuritor, ci să creezi artă nemuritoare.

fotografii: Netflix

Andreea Mira
Andreea Mirahttps://andreeamira.ro/
Creatoare de povești scrise și vizuale. Fotografă de food (aruncă un ochi pe www.instagram.com/andreea.mira), food blogger @www.infarfurie.ro și profesionistă în comunicare cu peste 15 ani de experiență. Sunt mamă a doi copii minunați care mă ajută adesea să văd lumea cu alți ochi. Îmi place să beau cafea, să alerg dimineața, să admir case vechi și să descopăr poveștile celorlalți.