Micro trend: Despre cizmele SOREL, Victoria Beckham și Moș Crăciun, un review sincer

Durata: 4 minute

Când stau pe Instagram, stau cu un scop, să aflu lucruri noi, nu asta facem toți? Așa am ajuns să descopăr brand-ul de încălțăminte de iarnă, SOREL. Din imagini, păreau confortabile și călduroase pentru picioarele mele constant reci. Am o problemă cu circulația, dar asta este o altă poveste #TMI.

O mică paranteză. Am avut Uggs, mai mult în adolescență, dar modelele scurte sincer mă atrag și acum. Am avut Moon Boots, care, la fel, modelele scurte par cool și în prezent. Mereu mi-au plăcut pentru că sunt moi, se încalță ușor și merită investiția pentru că, cel puțin în cazul meu, m-au ținut 5+ ani.

Dar vine un timp când trebuie să încerc ceva nou. Am văzut prima dată cizmele SOREL la Silvia Cristescu. Mi-au căzut cu tronc atât de rău, încât chiar i-am dat mesaj și i-am spus că visez la ele de când i-am văzut fotografia.

Cizme Sorel

Silvia mi-a dezvăluit că nu îi plac în mod obișnuit cizmele de iarnă, dar astea sunt perfecte, mai ales pentru mers pe zăpadă. “Probabil în următorii 10 ani cu astea mă vei vedea”, îmi spune prin ianuarie 2021 și îmi recomandă să arunc un ochi pe LuisaviaRoma pentru că sunt câteodată reduceri de până la 40%.

Motiv pentru care îți povestesc și ție, poate vrei să faci investiții pentru iarna următoare acum, în perioada reducerilor de primăvară. Bine, dacă ratezi, poți cumpăra și după aceea, iar dacă nu vrei să dai toți banii deodată, mai există și varianta plăților eșalonate prin diferite bănci/carduri de credit. #MillennialShoppingTips

Campania SOREL de primăvară-vară 2022

Experiența mea cu SOREL

Am visat la modelul SOREL 1964 PAC 2 Boots, bej, cu talpa de cauciuc, cam jumătate de an, dar nu găseam numărul meu. Găseam pe alte culori, dar nu mi se păreau la fel. Am așteptat și reducerile, a trecut vara, a venit toamna, i-am povestit și Dianei oful meu, mi-a mărturisit că și în New York toată lumea le poartă, apoi ajung să discut cu soțul despre cadourile de sărbători.

Atunci i-au decizia să mă uit și la alte modele, poate îmi place altceva. Soțul mă încurajează să optez pentru un model mai ușor, un fel de încălțăminte ce pare sport, impermeabilă. Arăta drip, cum ar zice Gen Zs astăzi, sincer – Explorer II Carnival Sport Wp NL4450-010 Black/Black.

Am comandat. A venit repede pachetul. Botinele sunt din imitație de piele cu talpa din gumă, moale, cu un material tip polar în interior. Nu îmi mai venea să le dau jos. Le port de aproximativ trei luni și m-au cucerit. Ce este drept, am o problemă, șireturile se desfac, alunecă. Așa că, ori le leg de două ori, ori le bag în părți și stau.

Cizme Sorel
Campania SOREL primăvară-vară 2022

Ce trebuie să știi despre SOREL

 • SOREL nu este un brand nou, a fost fondat în 1962, în Canada, de Arthur Ratz Kaufman.
 • Din 2000 face parte din Columbia Sportswear, un brand American cunoscut pentru hainele sport, speciale pentru iarnă și chiar schi.
 • În timp, gama de produse a evoluat, iar acum au chiar și sandale sau botine cu talpă înaltă.
 • Este apreciat de multe vedete internaționale, eu le-am văzut la Victoria Beckham și…sincer…la Mel Gibson în Fatman din 2020.
 • Sunt cunoscute pentru că rezistă 10+ ani și chiar mai mult dacă le schimbi talpa.

Cizme Sorel

 • Sunt apreciate pentru că sunt accesorii funcționale, țin de cald și sunt confortabile.
 • Sunt cizme speciale de iarnă, sau chiar pentru zile ploioase, care chiar arată bine și pe care le poți purta atât cu blugi, cât și cu rochii.
 • Unele modele pot fi destul de grele, motiv pentru care am optat pentru o cizmă scurtă/botină ușoară (e și un video acolo), cu o izolație de 100 de grame și o talpă EVA (acetat de etilen vinil), ce face să pară că mergi pe un nor.
 • Un lucru care îmi place mult la modelul meu este cât de ușor se șterg chiar și cu o cârpă uscată.
 • Însă, un mare dezavantaj este că țin umezeala înăuntru, ceea ce poate să îți țină rece dacă folosești șosete din bumbac și mergi pe munte cu ele. Dar, poți purta o șosetă groasă de iarnă care va absorbi umezeala și va menține piciorul cald. Le găsești peste tot, mai ales la Decathlon.
 • BONUS: Cred că sunt cizme ideale și pentru copii, dacă prețul premium ți se pare o investiție bună an de an.

Săptămâna trecută ți-am povestit despre VEJA, mai am pe listă Birkenstock, Bensimon pentru primăvară-vară. Dacă vrei să îți povestesc experiența mea cu ele, lasă-mi un comentariu mai jos. ?

Micro trend: Care e treaba cu VEJA sneakers, un review sincer

Elena Vrabie
Elena Vrabie
Port multe pălării și învăț în fiecare zi despre viața de femeie, mamă, soție, iubitoare de patrupede și jurnalist Millennial cu o experiență de 10 ani în domeniu. Când nu scriu, vloguiesc! #alwaysoptimising