Simona Naciadis (MOOS STUDIO): Moda nu înseamnă doar “a te îmbrăca bine”. E fler, e atitudine. 

Durata: 4 minute

Rochii vestimentare vaporoase, feminine, uni sau cu printuri florale, salopete confortabile și cu un aer chic, cămăși romantice cu elemente brodate – toate cu un vibe de vacanță și serenitate.

Așa aș defini prima impresie pe care mi-au lăsat-o creațiile MOOS STUDIO, un brand autohton de modă lansat de Simona Naciadis.

Simona are 30 de ani și este de loc din Tulcea. Pasionată de fotografie încă din gimnaziu, Simona a ales să studieze mai târziu Facultatea de Film și Fotografie, dar și Publicitatea la SNSPA.

În primii ani de facultate, a lucrat pentru  diverse agenții de publicitate și case de producție. Concomitent, Simona avea și proiecte personale și lucra cu diverse brand-uri pentru care realiza campanii și ședinte foto de produs. La un moment dat, a schimbat total direcția, profesând ca brand manager pentru două brand-uri din România.

Însă cel mai mare vis al Simonei era să aibă un business al ei și, pentru asta, a ales domeniul vestimentar. Astfel, s-a născut MOOS STUDIO.

Citește mai jos interviul cu Simona despre brandul și creațiile MOOS STUDIO. ?

Simona Naciadis – creatoarea brandului MOOS STUDIO

Curatorialist: Când ai demarat proiectul MOOS STUDIO și cum s-a întâmplat totul?

Simona: Proiectul MOOS, așa cum este el acum, a început acum un an și jumătate. Cu mine în București, ocupându-mă de producția și crearea colecțiilor și cu o echipă care stă în Elveția și care mă ajută cu strategia și partea de marketing online. Ce m-a determinat? Probabil pandemia și dorința de a face ceva al meu unde nu trebuie să depind de nimeni. Unde deciziile le iau eu, fie că sunt bune sau rele.

De unde vine pasiunea pentru modă și cum s-a manifestat ea de-a lungul vieții tale?

Ah, ador să mă uit la colecțiile romantice Valentino create de Piccioli sau exuberanța lui Alessandro Michele. Iubesc frumosul sub orice formă.

Însă cred că moda nu înseamnă doar “a te îmbrăca bine”. E fler, e atitudine. 

Nu mă pot numi designer și încerc să adaptez businessul pentru piața în care activez. Am învățat că trebuie să înțeleg consumatorul, să înțeleg femeia și ceea ce caută ea de la un produs sau ce caută ea acum în modă.

Stau ore întregi cu echipa mea (care este extraordinară) și mereu, la fiecare produs, ne punem întrebarea: De ce ai cumpăra rochia asta dintr-o mare de alte rochii? Femeia e simplă când vine vorba de modă. Vrea sexiness, simplitate și feminitate.

Care sunt principalele surse de inspirație pentru creațiile tale?

Cred că cel mai bine funcționează creația atunci când sunt sub presiune. Și, nicidecum, invers. Însă mereu mă gândesc la vară, la mare, nisip și liniște.

Asta încerc să transpun și în colecțiile pe care le creez. Vreau să fie o vacanță de vară continuă!

Care a fost cea mai mare provocare pe care ai reușit să o depășești în construirea brand-ului MOOS STUDIO?

Să îmi conving părinții că a avea un business e o idee bună :-)))) paradoxal! Pe urmă, au fost multe obstacole, dar totul se rezolvă de la sine.

Cum vezi femeia care poartă brandul MOOS STUDIO ? Cum ai defini-o?

Fragilă, romantică, are momente de slăbiciune și nu vrea să demonstreze nimic. Nu e puternică mereu și nici nu își dorește asta, e așa cum vrea să fie, reală.

Care sunt țesăturile care se potrivesc creațiilor MOOS STUDIO? De unde provin ele?

Țesăturile predominante sunt: bumbac, mătase, viscoză și in. Toate materialele provin de la furnizori din Italia, Franța și Spania.

Care sunt piesele de bază din noua colecție MOOS STUDIO?

Piesele de bază aș spune că sunt rochiile realizate din bumbac și in printat. Printurile ne aparțin și le realizăm noi, în București. Broderiile realizate pe gulerul rochiilor sau diversele decorațiuni sunt realizate manual de către noi.

Care este piesa ta preferată din noua colecție și ce poveste spune ea?

Piesa mea preferată e mereu ceva ce nu am lansat încă :). Mi-aș fi dorit să vă arăt, însă nu am nicio fotografie încă. Din colecția care este deja pe site, probabil rochia Day Kiss. Îți inspiră relaxare.

Simona Naciadis purtând rochia Day Kiss
Rochia Day Kiss

Ce ai frumos astăzi?

Ce am frumos astăzi? Că sunt sănătoasă și îmi pot îndeplini visul. E singurul lucru care te face indestructibil cu adevărat.

fotografii: MOOS STUDIO

Andreea Mira
Andreea Mirahttps://andreeamira.ro/
Creatoare de povești scrise și vizuale. Fotografă de food (aruncă un ochi pe www.instagram.com/andreea.mira), food blogger @www.infarfurie.ro și profesionistă în comunicare cu peste 15 ani de experiență. Sunt mamă a doi copii minunați care mă ajută adesea să văd lumea cu alți ochi. Îmi place să beau cafea, să alerg dimineața, să admir case vechi și să descopăr poveștile celorlalți.