Teen Fashion cu responsabilitate powered by LEVI’S®

Durata: 3 minute

Provocarea: un magazin Levi’s® la dispoziția unei tinere – Maria Oprina, și un fotograf talentat și fresh – Cristiana Nuță, cu care să creeze content. Content – așa cum îl înțeleg Gen Z acum și așa cum își doresc brandurile în social media. Un experiment exclusiv pentru Curatorialist.

Îmi place să descopăr oameni și îmi place să îi urmăresc pe Instagram. Este un exercițiu pe care îl practic ca profesionist în comunicare în încercarea mea constantă de a gândi personas pentru diferitele concepte și proiecte pe care le am. Iar Maria Oprina este persona young adult a acestei platforme.

Licențiată în media și comunicare în Olanda, plecată de la 15 ani la studii în UK, cu un simț estetic ascuțit și un bun simț deosebit, Maria Oprina a fost invitata mea pentru acest articol.

Maria, ce cauți atunci când cumperi haine?
Când cumpăr haine caut în primul rand echilibrul dintre confort și estetică. În cazul cu daily wear, caut tipul de piese și culori care știu că mă avantajează, în general rezonez cu non-culori și culorile neutre. Când mă atrage ceva în magazin, mă gândesc la outfitul pe care pot să îl compun și contextul în care pot să îl port. Contează foarte mult materialul și în ultimul timp pun destul de mult accent pe aspectul de sustainable clothing.

Shopping compulsiv sau calculat? Iconic items sau tot ce e în trend?
Maria: Shopping calculat as much as possible. Încerc pe cât posibil să merg cu “o listă” în minte de itemuri pe care le caut, pentru că știm cu toții cât de ușor e să apelezi la compulsive shopping. Recunosc, sunt momente în care o sesiune de shopping compulsiv îți schimbă total starea într-un mod pozitiv și asta e tot ce ai nevoie. Prefer să cumpăr piese de calitate decât o cantitate mai mare din fast fashion. Cât despre trenduri, consider că ele sunt factorii care mă expun la piese pe care aș putea să le integrez în garderoba mea, dar niciodată nu am cumpărat ceva doar pentru că este în trend.

3-4 piese must have pentru un young adult in 2021 sau forever?
Maria: În 2021, din fericire, nu prea mai există un stil comun, fiecare e pe vibe-ul lui. Nu mai e cazul de generații diferite care să își dea cu părerea despre ce e în regulă să purtăm și ce nu. Un lucru, în schimb, cred că a rămas la fel, piesele must have. Singurul lucru care s-a schimbat e felul fiecăruia de a le integra într-o ținută. În primul rând, fiecare trebuie să aibă o pereche de jeanși cu fit potrivit pentru body-type, indiferent de gen. Eu i-am găsit pe cei de la Levi’s și am reușit să îi încadrez și în outfit-uri classy, casual și streetwear cu ușurință. Mai departe, o piesă care te face mereu să arăți put-together și dă senzația că ai depus efort este o cămașă alba. Merge cu orice paletă de culori și o gamă largă de materiale. Ca și blugii, contează foarte mult să fie potrivită pe corp. Pentru că e vreme de layering, o geacă de blugi oversized chiar este imposibil să lipsească din dulap. Vara e ușor de purtat cu un crop-top, iar în sezonul mai rece cu un hoodie and you’re good to go. Pe lângă piesele basic, fiecare are nevoie de un statement piece, fie un accesoriu iconic, o pălărie sau o geantă care să te reprezinte.

Despre Colecția LEVI’S® LOOSE FIT PENTRU FEMEI
Sezonul acesta, brandul mizează pe un vibe lejer și totuși contemporan prin noua gamă Loose fit: Tailored High Loose, High Loose Taper, Loose Straight, Loose Cargo și o gamă de pantaloni scurți Loose Fit.
Croiți cu responsabilitate
Modelele High Loose, în nuanțe de indigo și Loose Cargo sunt realizate din fibre de cânepă. Cânepa este tratată astfel încât să aibă imaginea și textura bumbacului. Cum cânepa necesită mai puțină apă, mai puține chimicale și mai puțin pământ pentru a crește, în comparație cu bumbacul, acest lucru face ca jeanșii produși din cânepă să fie o soluție mai sustenabilă față de tradiționalii jeanși din bumbac.

Modelele Tailored High Loose, Loose Straight, Loose Taper, High Loose Short și High Loose Bermuda sunt fabricate din materialul sustenabil Tencel™. Tencel™ este un material extrem de sustenabil și moale, fabricat din pastă de lemn reciclat și lemn din păduri de eucalipt și molid, gestionate în mod sustenabil.

Gama Levi’s® Loose fit include opțiuni variate, având o înălțime ridicată sau medie, de la crop la lung pe picior, până la pantaloni scurți. Fiecare cu rolul de a scoate în evidență o ținută, dar a fi și durabil.

Andreea Cartu
Andreea Cartuhttps://curatorialist.ro/
Part time digital talent, full time mom, wife and human being. Am infiintat ALOMODA in 2008, CURATORIALIST venind acum ca un gand de refresh. Al meu, al tau, al timpului dedicat unui scroll cu scop.