Diesel anunță tendințele din colecția de toamnă-iarnă 2022-2023

Durata: 3 minuteLa Milano Fashion Week, Diesel și-a prezentat piesele din noua colecție toamnă-iarnă 2022-2023, într-un adevărat show pe catwalk, ce poartă semnătura directorului artistic Glenn Martens. 

Prezentarea colecției a avut loc într-un decor cu elemente gigantice, iar piesele prezentate s-au remarcat prin notele specifice Diesel: disruptiv, sexy, fluid, distractiv.

“Puterea Diesel este aceea că vorbim cu atât de mulţi oameni. Putem împinge sustenabilitatea şi inovaţia şi putem aduce în faţă experimentarea şi conceptul. Este Diesel pur – ai nevoie de două secunde penru a te îmbrăca şi a-ţi trăi viaţa. For Successful Living!”, sintetizează Glenn Martens spiritul brandului.

Noile tendințe Diesel

Teme de design sunt prezente peste tot, precum atitudinea “raw” a curelelor utilitare, jocul trompe l’oleil şi energia asimetriilor. Materialele se ciocnesc şi contrastează, texturile sunt augmentate, fiecare look are libertate şi control.

 • Jeans aproape distruşi în talie, ca şi când ar atârna de un fir, dar susţinuţi de o centură interioară.
 • Curele din denim suficient de late cât să poată fi folosite ca fustă.
 • Hanorace care se pot transforma în rochii, tăiate de bucăţi de şifon şi şnururi pentru a exagera dramatismul liniilor lor curbe.
 • Pantaloni de sport tăiaţi în jurul gleznei, pentru a dezvălui straturi de jerseu în interior.
 • Rochii pop, roz metalic, croite din tricot cu un logo “D” deasupra pieptului.
 • Hanorace şi pantaloni fleece cu logo Diesel Sport potriviți pentru club, indiferent că este vorba despre clubul sportiv sau cel pentru petreceri.
 • Topuri şi fuste mini printate cu grafice readaptate, din arhiva Diesel.
 • Rochii mini uşoare, din organza upcycled, cu mâneci lungi şi decolteu deschis.
 • Paltoane din denim rupt manual și buclat ce dau impresia de blană artificială.
 • Noii tenişi ai sezonului, Prototype CR, cu o bandă încrucişată ce creează un efect de înfăşurare.
 • Rucsacuri şi genţi cross-body cu logo-ul “D”.
 • Jerseul upcycled este legat de denim pentru a crea piese artizanale “Peel Off”, ca şi când postere ar fi fost rupte de pe un perete.

 

Sustenabilitate by Diesel

Majoritatea pieselor denim sunt din Diesel Library, gama de bază a brand-ului în ceea ce priveşte denimul sustenabil. Colecţia include și primele piese create din denim, bumbac şi elastan complet reciclate şi vopsite indigo fără apă.

În plus, în parteneriat cu specialiştii în sustenabilitatea ţesăturilor de la Tejido Royo, Diesel a lansat linia Diesel Rehab Denim care folosește resturi de producție pentru a fabrica fire noi.

fotografii: Diesel

Andreea Mirahttps://andreeamira.ro/
Creatoare de povești scrise și vizuale. Fotografă de food (aruncă un ochi pe www.instagram.com/andreea.mira), food blogger @www.infarfurie.ro și profesionistă în comunicare cu peste 15 ani de experiență. Sunt mamă a doi copii minunați care mă ajută adesea să văd lumea cu alți ochi. Îmi place să beau cafea, să alerg dimineața, să admir case vechi și să descopăr poveștile celorlalți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here