Bottle2fashion by H&M – modă sustenabilă din PET-uri reciclate

Durata: 2 minute

Cum ar fi ca sticlele de plastic să nu mai polueze mediul, ci să fie transformate în ceva util, cum sunt articolele vestimentare? Ar fi sustenabil și dezirabil, am zice noi. De la această idee a plecat H&M prin proiectul „bottle2fashion„, ajuns în cel de-al doilea an, în care colaborează cu Danone Aqua pentru a transforma deșeurile din sticle de plastic din insulele din Indonezia în poliester reciclat.

Rezultatele sunt îmbucurătoare. În 2021, în cadrul inițiativei bottle2fashion au fost colectate și reciclate peste 7,5 milioane de sticle PET, de două ori mai mult decât în 2020 (3,5 milioane)!

Materialul rezultat din reciclarea sticlelor de plastic a fost folosit pentru a crea hainele din colecția pentru copii, cu personaje îndrăgite de cei mici.

De ce ne place această inițiativă

  • sprijină inițiativa guvernului indonezian împotriva poluării marine, permițând și reducerea impactului articolelor vestimentare prin folosirea materialelor reciclate.
  • împiedică deșeurile de plastic să ajungă la gropile de gunoi și reduce utilizarea materiilor prime virgine, conservând astfel resurse naturale și micșorând impactul climatic al industriei de modă.
  • promovează utilizarea unor materiale mai sustenabile în colecțiile H&M.

Cum poți contribui tu pentru un viitor sustenabil al industriei de fashion

  • alege piese vestimentare din materiale reciclate
  • îngrijește hainele pentru a le prelungi durata de folosire
  • când nu mai porți anumite haine, oferă-le altora dacă sunt încă în stare bună sau du-le la centre de reciclat dacă sunt uzate.

Tu cum îți propui să contribui pentru creșterea sustenabilității în domeniul modei?

fotografii: H&M

Andreea Mira
Andreea Mirahttps://andreeamira.ro/
Creatoare de povești scrise și vizuale. Fotografă de food (aruncă un ochi pe www.instagram.com/andreea.mira), food blogger @www.infarfurie.ro și profesionistă în comunicare cu peste 15 ani de experiență. Sunt mamă a doi copii minunați care mă ajută adesea să văd lumea cu alți ochi. Îmi place să beau cafea, să alerg dimineața, să admir case vechi și să descopăr poveștile celorlalți.