Cum să vinzi hainele pe care nu le mai porți

Durata: 3 minute

Sau, mai bine spus: vinde hainele pe care nu le mai porți sau pe care nu le-ai purtat niciodată.
Sunt multe motive să faci asta și toate sunt un beneficiu pentru tine, mediu, pentru bugetul tău și al celorlați. Să explic…

Concret:
Cu siguranță privești în garderoba ta și te gândești că nimic nu se potrivește cu nimic. Unele piese nu mai sunt pe placul tău, celelalte nu-ți mai vin deși le-ai purtat prea puțin – spre deloc, unele sunt chiar cu etichetă.
Detașează-te emoțional și fă o selecție. Fă loc pentru altele sau investește într-un răsfăț suma pe care o vei recupera.

Cum să faci bani cu garderoba ta pasivă?
Statisticile spun că avem ceea ce se numește o garderoba pasivă – 80% din garderoba e purtata rar, spre deloc, vs 20% din garderobă care e purtată în heavy rotation.

Pasul 1: fă o selecție cu ce vrei să dai.
Alege:
– piesele pe care nu le-ai purtat deloc în ultimul an – clar e un motiv pentru care nu ai făcut-o;
– piesele pe care le-ai luat, deși nu îți veneau „o să slăbesc / o să mă mai îngraș…”;
– piesele care nu îți mai vin;
– piesele ce nu se mai potrivesc cu lifestyle-ul tău de acum;
– piesele care nu te mai reprezintă sau, pur și simplu, nu îți mai plac.

Pasul 2: asigură-te că sunt într-o stare excelentă. Curăță-le, calcă-le, aerisește-le. Pregătește-le să le dai în starea în care ți-ai dori tu să le cumperi.

Pasul 3: hotărăște-te unde, cum și cu cât vrei să le vinzi.

Noi am testat și recomandăm două opțiuni, fiecare cu avantajele și dezavantajele sale, pe care le vom detalia în două articole separate.

GARDEROBA INFINITA
Platforma magazin-online și magazin fizic pe strada Banu Manta 6A, prezență online bună, comunitate frumoasă în jur, vânzare directă prin Facebook și Instagram.

Garderoba Infinită funcționează pe model de consignație, duci acolo selecția de haine sau o trimiți cu un curier. Marele avantaj este că, de aici, treaba ta se încheie.
Nu îți bați capul cu pozatul lucrurilor, postări, vorbit cu potențiali cumpărători, gestionarea rezervărilor, a livrărilor și întâlnirilor pentru probă, negociat preț și încasat.

Garderoba Infinită face asta pentru tine:

pozează produsele, le postează și le promovează prin ad-uri plătite chiar, le ține în showroom și sunt disponibile pentru probă oricând, le expediază clientelor.

Se ocupă de retururi, negociază preț cu clientele și te consultă dacă un anume produs necesită un preț mai mic decât ați stabilit inițial. La final, face plata către tine.

Chiar și dezavantajele vendorilor pe Garderoba Infinita sunt, de fapt, avantaje pentru cumpărători: doar piese cu etichetă sau, iar dacă sunt fără etichetă se acceptă să fi fost purtate o dată, de două ori.
Nu primesc haine de la branduri de masă, precum H&M, TRF etc, Zara, decât dacă sunt piese din colecții speciale. Astfel, dorind să cumperi ceva de pe Garderoba Infinită vei ști că poți alege dintr-o selecție de piese atent alese, branduri high end, de multe ori adevărate comori, la cel mai bun preț posibil.
Pentru menținerea unui preț final competitiv, prețul pe care îl primești tu pentru piesa vândută este posibil să fie mai mic decât dacă ai vinde prin forțe proprii. Însă, este un cost mic de plătit pentru suma de avantaje mai sus menționate.

Despre conceptul GARDEROBA INFINITĂ, ADRIANA ANCUȚA, co-founder, ne spune:
„O prietenă din comunitatea Garderoba Infinită mi-a spus zilele trecute că, în cazul ei, cam toate produsele cumpărate din impuls nu au ajuns să mai fie purtate. Deși s-a consumat rapid entuziasmul inițial, nu a vrut nici să le returneze (ca să-și recupereze banii cheltuiți) pentru că s-a gândit că va veni sigur o vreme când vor primi atenția meritată. Nu s-a întâmplat asta, așa ca a început să le trimită la noi, în tranșe de câte 5 produse, spre bucuria noastră că putem contribui la repunerea lor în circuitul purtării. Marele câștig în toată povestea asta nu ar fi cel material, ci conștientizarea faptului că un consum responsabil este cel câștigător pe termen lung. Iar asta e un lucru pe care îl auzim tot mai des de la vendorii din comunitatea noastră!”

Coordonate Garderoba Infinita:
IG: @garderoba_infinita | FB: https://www.facebook.com/garderobainfinita.ro |
email: hello@garderoba-infinita.ro

Tu ce faci cu hainele din garderoba pasivă?

Andreea Cartu
Andreea Cartuhttps://curatorialist.ro/
Part time digital talent, full time mom, wife and human being. Am infiintat ALOMODA in 2008, CURATORIALIST venind acum ca un gand de refresh. Al meu, al tau, al timpului dedicat unui scroll cu scop.