Teatru copii: weekend în București pe acorduri de musical rock

Durata: 3 minute

Dacă e vară și se apropie weekend-ul, nu trebuie sub nicio formă să stai în casă! După o lună a lui cireșar extrem de ploioasă, temperaturile de iulie ne-au făcut să ne reîndrăgostim de vară. Chiar dacă n-ai plecat încă la mare sau la munte, agenda bucureșteană nu-ți dă pace și te scoate din casă. Îți venim în întâmpinare cu o recomandare care se potrivește numai bine timpului liber petrecut alături de întreaga familie. Ce zici de o seară la teatru?

articol pentru Curatorialist.ro de Elena Coman, redactor teatru

Opera Comică pentru Copii încheie stagiunea 2020/2021 cu musicalul „School of Rock” de Andrew Lloyd Webber, un spectacol gândit și creat special pentru copii. Musicalul a debutat pe Broadway în 2015, fiind realizat după filmul omonim regizat de Richard Linklater, cu Joe Black în rolul principal.

„În luna iulie, anunțăm în patru zări premiera musicalului School of Rock, o super-producție plină de energie și cu un mesaj puternic, de care avem nevoie cu toții, mai ales în această perioadă: dacă un om pasionat reușește să transforme o clasă de elevi model într-o trupă de rock cum n-a mai văzut nicio școală până atunci, atunci orice este posibil!”, a declarat Felicia Filip, managerul Operei Comice pentru Copii.

Cum ar fi să-i (re)vezi pe scenă pe legendarii Freddy Mercury, Ozzie Osbourne, Jimi Hendrix, Mick Jagger sau Robert Plant?

Vino să-i descoperi într-un musical care aduce în atenție problema educației (muzicale). La inițiativa unui profesor, câțiva copii încep să studieze muzica rock, iar asta vine la pachet cu lecții de viață despre cum putem face față situațiilor dificile sau despre cum putem fructifica talentul înnăscut.

Gândit sub forma unei pledoarii pentru rock și istoria muzicii, „School of Rock” conține partituri celebre, care îți vor trezi melancolii, iar pe cei mici îi vor familiariza cu acest gen musical. Acordurile rock îi vor cuceri pe copii, pentru că vin la pachet cu energie și adrenalină. Și, cine știe, poate chiar vor trezi pasiuni necunoscute până acum.

În „School of Rock”, montat în premieră națională la Opera Comică pentru Copii de Emil Pantelimon, vei descoperi deopotrivă actori tineri și maturi.
Se întâlnesc aici două distribuții, alcătuite atât din copii, cât și din adulți – un efort consistent, dar care redimensionează experiența spectacolului. Din echipa de creație fac parte Alexandru Ilie (conducere musicală), Vladimir Turturica (scenografie), Cezara Blioju (coregrafie), Teodora Jaworski (conducere muzicală copii), Irina Furdui (asistent regizor), Valentin Racoveanu (director casting), Alina Gânj (traducere și adaptare), English Kids Academy (pregătire pronunție și dicție).

Un musical inovator, plin de culoare și de lumină, „School of Rock” te va surprinde cu o scenografie îndrăzneață, care te plimbă dintr-un spațiu în altul dintr-o singură respirație. Ritmul alert și succesiunea scenelor te vor face să te simți ca într-un show de televiziune. O experiență pe care trebuie să o încerci live!

Cu tot mai multe titluri prezente în repertoriile teatrelor din București, musicalul capătă rezonanță și își conturează propriul public. Producții de amploare, cu echipe numeroase și decoruri spectaculoase cuceresc tot mai mulți spectatori. Urmând acest trend, România va începe să se alinieze la fenomenul internațional, unde musicalul este o adevărată industrie de succes, generatoare de profit și de interes pentru un public extrem de larg.

Reprezentațiile vor avea loc vineri, 23 iulie, ora 18:30, sâmbătă, 24 iulie, orele 11:00 și 17:00, duminică, 25 iulie, orele 11:00 și 17:00.

Biletele pot fi achiziționate online de aici, de pe site-ul www.bilete.ro, sau de la casa de bilete a Operei Comice pentru Copii, situată pe Calea Giulești, nr. 16, Sector 6.
Spectacolul este recomandat copiilor de peste 7 ani și durează trei ore.

„School of Rock” este un musical energic, care povestește istoria rock-ului și a unor artiști nemuritori, dar care pune în lumină și relația dintre copii și părinți.
Devino și tu parte din cel mai tare band rock! Hai să vedem câte cântece îți mai amintești… și cât de multe va reține prichindelul tău.

articol pentru Curatorialist.ro de Elena Coman
Prietenă cu scrisul de când mă știu, povestesc despre câte-n lună și-n stele. Fascinată de teatru, caut cheia unor lumi (im)posibile, din care să prind bucăți pe hârtia virtuală. Pasionată de marketing, pun cuvintele și evenimentele în culori. Prezentă pe social media, caut permanent surse de inspirație. Dependentă de oameni și de soare, cred în „carpe diem!” și în „împreună”.

Curator
Curatorhttps://www.curatorialist.ro/
Oameni cu care împărtășim aceleași viziuni, oameni pe care îi admirăm și ale căror păreri și voce contează pentru noi. Oameni savvy în domeniul lor sau, pur și simplu, cu pasiuni și experiențe extraordinare, de dat mai departe.