Filme care te inspiră să gătești: despre gastronomie pe micul ecran

Durata: 3 minuteNetflix în bucătărie: cele mai bune filme de urmărit pentru gurmanzi, iubitorii de gastronomie, mâncare și rețete culinare – listă cu drame și comedii.

Să fii pofticios ar putea să nu îți fie de ajutor în cazul în care alegi să urmărești un film unde mâncarea este pe primul plan.
Nu de alta, dar este posibil să fie ceva mai complicat cu diminuarea apetitului. Plus că astfel de producții te și întărâtă în a mai experimenta puțintel cu gătitul.

Poate că ești adeptul supelor la plic și al lucrurilor simple, dar filmele despre gastronomie rămân o opțiune excelentă de relaxare oricând.

Și așa ajung la recomandări sau cum îmi place mie să spun – “ce filme să mai vezi pe Netflix”.

Recomandări Netflix: ce să urmărești când ești pasionat de bucătărie

1. Să îl vezi pe Bradley Cooper în uniformă de bucătar s-ar putea dovedi una dintre cele mai faine chestii. Iar asta se întâmplă în Burnt, unde îl cunoaștem ca un personaj arogant și sfidător, un chef ce trebuie să învețe să respecte pentru a fi respectat.

Filmul este destul de realist în ceea ce privește lucrul sub presiune într-o bucătărie. Regizorul John Wells chiar a încercat să creeze un haos controlat, cât mai autentic, după ce a petrecut jumătate de an prin diverse restaurante cu stele Michelin.

2. Un rom-com viralizat, căci apare Keanu Reeves într-o scenă cu un farmec aparte – #noregrets. Always Be My Maybe ne-o prezintă pe protagonista interpretată de Ali Wong, un chef respectat și celebru.

Dar nu-i doar atât: filmul ăsta te satură de râs, nu doar îți face poftă de mâncare. Desigur, faptul că avem și o idilă în scenariu îl face și mai delicios sau înduioșător.

3.Julie and Julia este un film atât de light, de cald, de sensibil și de potrivit pentru încheiat ziua după orele agitate la job. Le avem în rolurile principale pe Meryl Streep și Amy Adams, ca două femei pasionate de gătit – cu mențiunea că între personajele lor se află câteva decenii diferență și reușesc, totuși, să-și influențeze reciproc viața.

Un ingredient wow: este povestea adevărată a unei bloggerițe cu misiunea asumată de a recrea 524 de rețete într-un an; înainte ca influencerii să fie un concept.

4. Poate vrei ceva și ceva cu aer boem, ușurel și cu niscaiva umor: Uncorked are toate șansele să fie fix ceea ce cauți, cu toate că aici este vorba mai mult despre meseria de somelier. Debutul în regie al lui Prentice Penny descrie povestea unui bărbat care, deși toți se așteaptă să preia afacerea familiei, un lanț de restaurante, preferă să se dedice pasiunii sale pentru vin.

E fix genul acela de film deloc pretențios despre familie, despre viață, despre relația părinți-copil și despre… meniuri și vin.

5. The Hundred Foot Journey trebuie văzut dacă te pasionează arta de-a găti și-ți plac ținuturile rurale. Va fi savuroasă disputa dintre două culturi culinare cât se poate de diferite: un restaurant indian low-budget și unul prețios french haute cuisine.

Căci despre asta și este vorba: rivalitatea indirectă dintre doi indivizi, un novice și un chef veteran (Manish Dayal și Helen Mirren) care găsesc în modul cum gătesc un punct comun și sunt aduși împreună de dragostea pentru bucătărie.

6. O dramă picantă – la propriu și la figurat – ce reușește să surprindă contrastul dintre piața tradițională a mâncărurilor stradale asiatice și preparatele meniurilor grand cuisine.

Cook Up a Storm prezintă concurența a doi tineri bucătari, cât se poate de diferiți și motivați de propriile experiențe, ca să avanseze și să câștige o competiție mondială.

7. Nu o să te mint, Little Italy candidează la cel mai slab film de ales din această listă, dar la fel de bine este un guilty-pleasure pe care nu îl vei regreta, deși sigur îl vei uita a doua zi.

Pizza este aici un laitmotiv și are un rol principal, iar asta este cel puțin apetisant. Avem și cuplul Emma Roberts – Hayden Christensen, aici în postura de îndrăgostiți proveniți din familii cu o rivalitate veche.

Tu ce filme / seriale de cooking ai urmărit și merită a fi date mai departe? Sau, ce ceva WOW ai gătit?

articol pentru Curatorialist.ro de Angela Georgiana Alexandru
Cinefilă cu peste un deceniu experiență în recomandat filme și seriale – povestesc pe cineamator.ro, locșor virtual unde îmi promovez cu nerușinare slăbiciunile: producțiile de epocă. Mă las ușor șantajată de pisici, evadez de câte ori pot in mediul rural, pot discuta ore întregi despre universul Marvel și nu ratez niciun roman distopic young-adult. Îmi place să cred că “everything happens for a reason” nu-s doar vorbe goale.

Curatorhttps://www.curatorialist.ro/
Oameni cu care împărtășim aceleași viziuni, oameni pe care îi admirăm și ale căror păreri și voce contează pentru noi. Oameni savvy în domeniul lor sau, pur și simplu, cu pasiuni și experiențe extraordinare, de dat mai departe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here