Noutăți inovatoare în materie de cosmetice pentru vara 2021

Durata: 3 minute

Sezonul mult așteptat a venit, după o toamnă strecurată pe furis, care ne-a răpit primele zile de vară. Temperaturile cresc, zilele deja au început să scadă, iar până în septembrie mai sunt 2 luni.
Este timpul să trecem în revistă ce noutăți inovatoare în materie de cosmetice pentru vara 2021 să mai încercăm.

Am plăcerea să îți prezint o selecție de produse de make-up, dar și de curățare și hidratare.

Primele nu vor străluci la adevărata lor putere dacă nu le pui în aplicare și pe celelalte.

Pudră enzimatică de curățare cu ceai verde de la Wishtrend

Să începem cu primul pas, curățarea. Pentru acesta recomand un cleanser pudră care are nevoie de apă pentru activare. După aceea se transformă într-o spumă densă și cremoasă, ușor exfoliantă.

Poți să îl folosești de câteva ori pe săptămână în locul produsului de curățare obișnuit. Acesta mi se pare că face parte dintr-o categorie aparte, perfectă pentru vară, skincare distractiv.

Purito Squalane Oil – 100% de origine vegetală

Dacă obișnuiești să citești lista INCI a unui produs, vei observa că aproape toate produsele hidratante conțin squalane. Este o sursă de acizi grași și antioxidanți. Se numără printre factorii naturali de hidratare de care are nevoie pielea în mod constant.
Există două surse de squalane, vegetală și animală. Cea din urma este obținută din ficatul de rechin, un ingredient care nu are trebui permis în niciun produs cosmetic. Însă, în Purito, squalane a fost obținut din trestie de zahăr.

Produsul poate fi folosit ca ser pentru ten, dar și amestecat în cremă de corp pentru un plus de hidratare. Reduce inflamația și liniile fine, îmbunătățește regenerarea celulară și calmează roșeața. Este un ulei lejer, care intră repede în piele și nu îți lasă senzația de gras. Motiv pentru care, se potrivește atât unui ten mixt, ca al meu, cât și unui ten cu acnee sau sensibil.
Ca bonus, el vine într-un ambalaj biodegradabil. Sticla este reciclată. Sustenabil nu înseamnă să nu mai folosești, ci să folosești cât îți trebuie, să repari, să reciclezi.

Violettefr – ingrediente sigure și vegane

Nu știi cine este Violette? Atunci mai întâi aruncă un ochi pe Instagram. Aștept.
Make-up artistul Violette tocmai și-a lansat mult așteptata colecție de make-up și nu există nici măcar un singur produs pe care să nu-mi doresc să îl încerc. De la ea am învățat să mă dau cu ruj roșu cu degetele, să folosesc creion maro cu sclipici auriu, să aplic concealer în loc de fond de ten.
Petal Bouche Matte este un ruj lichid inspirat de petalele de trandafiri, atât ca textură cât și culoare.
Iluminatorul universal se află undeva la intersecția dintre cremos și sidef, o zonă greu de atins fără mixarea mai multor produse.
Boum-Boum Milk este exact genul de produs de skincare pe care îl caut, o cremă lichidă care poate fi pulverizată și în timpul zilei peste machiaj, cu proprietăți de calmare, hidratare și ingrediente antioxidante.

Vopseaua pentru pleoape, în traducere brută, înseamnă șase nuanțe perfect armonizate de fard lichid, cu texturi mate sau irizate.
Avec Amour este un parfum roll-on, deja sold out, în caz ca mai ai nevoie de un motiv să îl dorești. El se afirmă prin note de mosc și vetiver, ceea ce îmi inspiră senzualitate ce trebuie descoperită. Moscul, prin definiție, este o notă care se simte doar de aproape.
Frange Puff, peria cu șampon uscat, inovează prin combinarea unei perii detașabile și lavabile cu o bază de pulbere reîncărcabilă.

Atenția acordată formulelor, lipsa parfumului sau a altor ingrediente iritante în produsele destinate tenului, fie ele de îngrijire sau de make-up; branding-ul pe care o prietena l-a numit “modern French”, semnat de @helenasoubeyrand, și frugalitatea liniei, sunt motivele pentru care aș pune Violettefr pe primul loc în topul cosmeticelor de încercat în acest sezon.

Tu ce noutăți ai descoperit în acest sezon?

Roxana Mucenic
Roxana Mucenic
Co-Owner www.biobeauty.ro Skincare addict, Capitain Planet fan, colectionar de suveniruri olfactive. In beauty nu exista adevaruri absolute, creme sau ingrediente minune, branduri #IT sau solutii magice pentru tinerete fara batranete.