Lali Wear – haine create cu iubire pentru oameni și natură

Durata: 4 minute

Anca Blaj, creatoarea brandului de haine pentru copii și femei Lali Wear, și-a dorit dintotdeauna să lucreze în domeniul modei. În adolescență cocheta cu ideea de a face haine, dar atunci nu s-a gândit serios să urmeze Facultatea de Design Vestimentar în cadrul Universității de Artă.

Acum regretă acest lucru, pentru că îndrumată de mamă către o altă direcție de carieră, a urmat studiile Facultății de Management.

Anca Blaj

Pasiunea pentru creație se pare că am mostenit-o de la bunicii mei – bunicul matern fiind croitor, iar bunica paternă era o femeie foarte elegantă, pentru acele vremuri, mare iubitoare de flori, natură și frumos, în general. Însușiri pe care le-am moștenit, cu siguranță, de la ea„, crede Anca.

După ce a devenit mama a doi copii minunați, Vladimir și Adela, Anca s-a decis să își urmeze pasiunea de odinioară: „E foarte important ca o femeie, mai ales după ce devine și mamă, să se simtă utilă, să fie apreciată, să își demonstreze că poate construi pe propriile forțe și abilități„.

Începutul

Proiectul Lali Wear s-a conturat în anul 2019, plecând de la dorința Ancăi de a avea pentru copiii ei hăinuțe din materiale naturale, prietenoase cu pielea sensibilă a celor mici. Inițial, Lali Wear însemna doar articole de îmbrăcăminte pentru copii.

Cu timpul, însă, pentru că mămicile care cumpărau hainele pentru copii își doreau și pentru ele aceeași calitate, Anca a prins curaj și a lansat și o colecție cu articole pentru femei.

Numele brandului este inspirat de cei doi copii ai săi, mai exact de modul în care surioara mai mică încerca să își strige fratele, pe Vladimir, dar nu reușea să spună decât „Lali”. O amintire frumoasă din universul familiei a devenit numele simbolic al unui vis împlinit.

Hainele Lali Wear

Anca spune că nu este un designer în stilul clasic al termenului, dar iubește să creeze și asta se reflectă în toate creațiile sale. „De fiecare dată când mă gândesc la un nou model de hăinuță, îmi găsesc inspirația din natură: din flori, plante și tot ce e frumos în jurul meu„, mărturisește ea.

Pentru articolele Lali Wear sunt folosite doar materiale naturale: bumbac, in, mătase, lână și cânepă, furnizate de un producător din România. Doar pentru unele articole din sezonul rece, se folosesc stofe din import pentru că nu se găsesc pe plan local.

Modul în care un desen creat de ea devine un obiect palpabil, un articol de îmbrăcăminte real, este ceea ce provoacă Ancăi cea mai mare emoție din întregul proces: „Pun mult suflet în tot procesul de creare a unei piese vestimentare și eman această dăruire fiecărei doritoare de creații Lali. Bucuria mea este să trimit bucurii„.

De realizarea efectivă a pieselor vestimentare, se ocupă un mic atelier din Onești „unde doi oameni minunați, Mihai și Mariana Iacob, au vechime în acest domeniu, iubesc ceea ce fac, țin la lucrul bine făcut, dau atenție la detalii, iar împreună facem o echipă perfectă„, spune Anca.

Slow fashion

Anca susține curentul slow fashion, atât prin utilizarea unor materiale naturale și durabile în timp, dar și prin adoptarea unor modele de haine ușor de purtat, lejere și atemporale, „peste care timpul poate trece cu grație„.

Cum rezolvă Anca problema de a face ca și hainele copiilor să dureze mai mult de cîteva luni? Simplu, prin ingeniozitate: „Nu încurajăm consumul, așa încât hăinuțele pentru copii sunt croite larg pentru a putea fi purtate mai mult timp„, spune ea.

De ce să adoptăm un stil vestimentar sustenabil? „Pentru că avem nevoie să căutăm mai mult în noi, să ne iubim mai mult și să ne pese mai puțin de cum ne vad ceilalți pe noi„, crede Anca.

Natura nu este doar o sursă de inspirație pentru Anca, ci și un adevărat stil de viață:

Natura pentru mine este viață, este partea reală de liniște, locul unde am ales împreună cu soțul meu să ne educăm copiii, pentru o copilărie sănătoasă, esențială pentru dezvoltarea lor.

Ce cuvânt sintetizează brandul Lali Wear?

Iubire„, spune simplu Anca.

fotografii: Lali Wear

Andreea Mira
Andreea Mirahttps://andreeamira.ro/
Creatoare de povești scrise și vizuale. Fotografă de food (aruncă un ochi pe www.instagram.com/andreea.mira), food blogger @www.infarfurie.ro și profesionistă în comunicare cu peste 15 ani de experiență. Sunt mamă a doi copii minunați care mă ajută adesea să văd lumea cu alți ochi. Îmi place să beau cafea, să alerg dimineața, să admir case vechi și să descopăr poveștile celorlalți.