milla milla și crezul în rochii camașă. Colecție nouă 2021-2022

Durata: 2 minute

Ludmila Corlățeanu este unul dintre primii designeri români cu care m-am împrietenit. Era 2009-2010 și industria modei avea un contur din ce în ce mai pronunțat.
Exista Romanian Fashion Week la Iași, era Pasarela – un fashion event dedicat designerilor români sub tutela Ambasadei Franței, o selecție foarte bună de designeri români participau la Berlin Fashion Week.

Atunci, Ludmila crea pentru supergirls. „Made for Supergirls” era sloganul etichetei ce îi purta numele, iar colecțiile sale – alcătuite din rochii tip sac și jachete – îmi aduceau o nouă perspectivă asupra a ceea ce înseamnă o creație de designer ce poate fi purtată zi de zi.

Ceea ce am și făcut.

Ludmila Corlățeanu

Absolventă a Marangoni Institute din Milano, o femeie pragmatică, echilibrată perfect cu viziunea unei artiste, Ludmila Corlățeanu s-a adaptat întotdeauna vremurilor sale. A explorat constant noi tendințe, dar – în special – noi croiuri, materiale și direcții stilistice, având că busolă clienta finală, femeia ce îi îmbracă piesa.

Am trecut alături de tine prin diferite ere ale modei din ultimul deceniu.
Cum ai ajuns de la rochia diafană (sub brandul) Ludmila Corlățeanu, de ocazie, la rochia cămașă (sub brandul) milla milla atât de versatilă și flatantă?

Ludmila: Estetica colecțiilor mele este dictată de specificul fiecărei piețe căreia mă adresez. Pentru magazinul meu online am căutat să găsesc un produs simplu și care să placă. Nu am inventat nimic, multe branduri românești fac de multă vreme rochia cămașă. Mi-am propus să fac un produs pe care l-aș purta și eu.

Pentru colecția toamnă iarnă 2021-2022, abia lansată, vedem că măsurile disponibile sunt de la 36 la 48. Chiar și acestea din urma se epuizează rapid.
După ani de zile în care femeile cu dimensiuni mari nu își puteau găsi nimic „fashion” de îmbrăcat, pare că se face, în sfârșit, dreptate.

Din perspective ta de profesionist, cât de greu / sau ușor – însă musai necesar – îi este unui designer să se adreseze tuturor formelor?

Ludmila: Cred că rochia cămașă este un produs universal pentru orice siluetă. Dar eu mă adresez doar acelor femei care caută rochii cu inspirație retro. Sunt multe doamne care poartă alt gen de haine și nu sunt atrase de silueta de altădată.

Acest model cuprinde detalii care fac o rochie de nota 10: fusta cu pliuri adânci la nivelul taliei, mâneci de 46 cm pe care le poți sufleca, guler mic cu stei, buzunare în cusătură, cordon de 200 cm și închidere cu nasturi în față.

Materialul este mai plin decât cel folosit la rochiile de vara, astfel că reține căldura mai bine, rochia milla milla devenind o rochie perfectă pentru zilele răcoroase precum cea de astăzi.

Rochiile cămașă milla milla sunt realizate 100% din poplin de bumbac imprimat cu bordura din alt imprimeu, ceea ce aduc un plus de curaj unei piese clasice.

Descoperă aici cea mai recentă colecție de rochii cămașă milla milla

milla milla – colecția de rochii primavară vară 2022

Andreea Cartu
Andreea Cartuhttps://curatorialist.ro/
Part time digital talent, full time mom, wife and human being. Am infiintat ALOMODA in 2008, CURATORIALIST venind acum ca un gand de refresh. Al meu, al tau, al timpului dedicat unui scroll cu scop.