Mănușa nude – exfoliere și răsfăț sustenabil la tine acasă

Durata: 3 minute

Pielea, știi tu, cel mai mare organ al nostru, are nevoie de atenție extra iarna pentru a putea străluci și în restul anului. Nu ajunge ca vara să o bombardăm cu tot felul de masaje, creme și alte unelte SPA, iar în restul timpului să o ignorăm sau să o ținem încorsetată în haine. Astăzi îți povestim despre cea mai recentă descoperire a noastră, mănușa Nude.

Mănușa a fost creată din fibre naturale de mătase din Turcia pentru o exfoliere inspirată de băile turcești Hammam. Pentru o seară de răsfăț și îngrijire în confortul casei, se începe cu o baie caldă sau o saună, se continuă apoi cu exfolierea pielii curate și uscate și se încheie cu un masaj, preferabil făcut de altcineva.

Mănușa Nude SPA

„Sincer, nu auzisem de mănușă. Însă, am fost entuziasmată din prima secundă când mi-am dat seama ce este. Am vrut să o încerc cât de curând. De obicei, folosesc un scrub de la Sabon care are și ulei și îmi lasă pielea catifelată și voiam să văd cum se compară o mănușă. Se simte cumva ca o combinație de aspru și blând, este foarte plăcută senzația. Pielea a fost mai fină și firele care îmi creșteau pe sub piele au fost eliberate, exact ca la scrubul pe care îl foloseam. Mi-a plăcut mult senzația de după, pielea moale și curată. Sunt încântată de ea,” ne-a povestit Diana Oprea, proofreader-ul echipei Curatorialist, care a testat mănușa zilele acestea.

Nude este un brand românesc, lansat la începutul acestui an ca leac wellness pentru a ne bucura de timpul petrecut în casă, departe de călătoriile exotice. Inspirația a venit de la inginerii textili din Turcia, ne povestește fondatoarea, Carmen Focșeneanu.

Exfolierea este o rutină simplă de îngrijire a pielii, dar și un moment prielnic pentru meditație pentru a scădea nivelul stresului. Ea ajută pielea să se curețe de stratul de epidermă uscată, încurajează absorbția cremelor și promovează elasticitatea. Această rutină este benefică pentru detoxifiere și, mai ales, pentru sistemul limfatic, deoarece când te masezi stimulezi circulația sângelui.

Mănușa se folosește săptămânal pentru o piele strălucitoare și, cu toate că nu este un produs de unică folosință, se recomandă înlocuirea ei odată la 6-8 săptămâni. Dar hai să vedem ce ne povestește Carmen mai jos.

Mănușa Nude SPA
Carmen Focșeneanu, fondatoare Nude.

CURATORIALIST: Ce poți să ne povestești despre produsul Nude?

Carmen Focșeneanu: Mi-am dorit foarte mult un produs sustenabil, prietenos cu mediul și, mai ales, natural. Mănușile Nude sunt realizate din 100% mătase naturală, sunt fabricate în Turcia cu ajutorul unor echipamente special create, dar și cu ajutorul clasicului război de țesut, având la bază procese tradiționale dezvoltate și adaptate vremurilor moderne.

Cui i se adresează mănușa Nude?

Misiunea noastră principală este o piele strălucitoare și o stare de bine pentru orice persoană interesată de skincare. Vrem ca cei care aleg Nude să poată avea mai multă grijă de pielea lor, pentru că o piele frumoasă îți oferă automat și o stare de bine.

În viața de zi cu zi, suntem încărcați de diverse probleme, iar un moment de liniște, de relaxare, în care să-ți aduni gândurile în timp ce pielea ta este înmuiată și pregătită astfel pentru exfoliere este esențial. La final cu siguranță te vei bucura de o piele super fină și de o minte liniștită.

Ce planuri ai pentru următorul an?

Ne dorim să creștem gama de produse, motiv pentru care în momentul de față chiar lucrăm la dezvoltarea unui „pachet de relaxare”, dar nu vom spune mai multe despre acesta pentru că vrem să rămână o surpriza până la lansare. De asemenea, suntem în discuții pentru a introduce mănușile exfoliante Nude într-un magazin de profil.

Ce provocări ai întâmpinat în dezvoltarea companiei?

A lansa un produs cu totul nou pe piața din România e o provocare uriașă în sine – dar fiecare “challenge” ne ajută și ne inspiră să devenim mai buni. Cel mai greu a fost să convingem clientele să aprecieze calitatea mănușilor Nude, să aleagă exfolierea naturală în detrimentul clasicelor mănuși din plastic, a celor de unică folosință sau a scrub-urilor făcute în casă.

Partea frumoasă este că interesul există – și comunitatea de skincare & beauty a răspuns pozitiv la produs, în parte datorită calității, a durabilității (6-8 săptămâni de piele catifelată cu o singură mănușă), dar și valorilor care ne unesc – sustenabilitatea, respectul pentru frumusețea naturală în toate formele ei și pentru mediu.

Mănușa Nude nu are nevoie decât de apă pentru a funcționa, iar clientele noastre au nevoie doar de exfoliere naturală pentru a se bucura de o piele fină și un moment de armonie.

Elena Vrabie
Elena Vrabie
Port multe pălării și învăț în fiecare zi despre viața de femeie, mamă, soție, iubitoare de patrupede și jurnalist Millennial cu o experiență de 10 ani în domeniu. Când nu scriu, vloguiesc! #alwaysoptimising