Ghid de supraviețuire pentru mame în vacanța de vară

Durata: 3 minute

Formația The Rolling Stones are o melodie intitulată „Mother’s Little Helper„. Ea a inspirat acest articol, într-un fel. În melodie se vorbește despre cum copiii sunt diferiți în ziua de astăzi, ca adulți avem multe lucruri care ne distrag atenția, iar ca mame trebuie să ne asumăm, zi de zi, un coș plin de rufe, cumpărături, task-uri, pe scurt, responsabilități.

Nu este cazul să apelăm la rezolvări rapide, medicinale, ca în melodie. Însă, m-am gândit să împărtășesc cu tine câteva idei pentru că și mamele au nevoie de o vacanță de vară. Cu cât înaintez în vârstă, îmi dau seama că timpul este limitat, iar timpul împreună trebuie prioritizat.

Am intitulat aceste idei un ghid de supraviețuire cu un strop de umor. Dacă ai găsit și tu mici afaceri sau poate gadget-uri și apps care ar putea să ne ușureze viața ca femei, nu ezita să le lași în comentarii mai jos. Îmi doresc să adunăm cât mai multe recomandări pentru ca toată lumea să se inspire.

  • MÂNCARE | O să îți spun ceva despre mine care poate nu știai: iubesc mâncarea, dar nu îmi place atât de mult să o gătesc. De multe ori, gătesc rețete rapid, în 15-30 de minute, iar Jamie Oliver are o întreagă carte dedicată acestei nișe. Însă, poți găsi și aici rețete pentru întreaga familie. Dacă vrei să descoperi câteva idei pentru “meal prepping”, îți recomand și interviul cu Oana Trifu. Noi obișnuim să gătim mai mult în week-end ca să avem și pentru restul săptămânii, dar tot ceva rapid.

Întrebare: Dacă ai testat vreun serviciu care aduce mâncare gătită acasă, de tipul “o oală de supă” sau “un bol cu sarmale”, mi-ar plăcea să descopăr opinia ta mai jos. Încă ceva: folosești multi-cooker?

  • CUMPĂRĂTURI | În primul an după ce am devenit mamă, pentru că încercam să mă odihnesc în timpul liber, am folosit serviciile de cumpărături online, precum Bringo. Am făcut de câteva ori și cumpărături online la Cora cu ridicare, dar nu m-au fidelizat. Însă, dacă vrei să iei o pauză, pe timpul verii, le recomand. Eu și soțul avem o listă pe telefon care se sincronizează automat, iar când unul are drum cumpără. Astfel nu trebuie să mai facem schimb de zeci de mesaje dacă vrem ceva.

Întrebare: De pe ce site-uri faci cumpărături online, nu neapărat de mâncare? Cumperi coșuri de legume sau fructe de undeva? Mi-ar plăcea să încerc, dar nu știu de unde să încep.

  • SPĂLAT | La capitolul haine, am încercat să bag mașina de spălat zilnic, dar nu a funcționat. Așa că acum dedicăm aproximativ două week-end-uri pentru spălat haine când mașina merge cam de vreo 5-8 ori per week-end. Însă, dacă vrei un mic ajutor, au auzit numai lucruri bune despre SoftWash. Cred că este un serviciu ideal pentru cei care au multe de călcat, dar puțin timp liber.

Întrebare: Pe grupurile de mămici toată lumea vorbește despre uscătorul de rufe, folosești?

  • CURĂȚENIE | La o primă căutare despre curățenia la domiciliu, am văzut foarte multe opțiuni, dar nu am experiență cu niciuna. Mi se pare ideal să vină o persoană de două ori pe lună să ajute familia, iar în restul timpului doar te ocupi să menții. Însă, înainte să te apuci de curățenie, recomand să citești interviul cu Mădălina Preda, expert în organizare și planificare.

Întrebare: Folosești ceva gadget-uri prin casă, de exemplu robot aspirator sau aspirator de mână și roboțel din acela care taie iarba zilnic?

  • ÎNGRIJIRE | În final, trebuie să vorbim un pic și despre frumusețe. În cazul meu, depilatul, pensatul, manichiura și pedichiura durează destul de mult sau, cel puțin, îmi ocupă prea mult spațiu în cap. De aceea am ales să folosesc în confortul casei aparatul IPL și nu m-a dezamăgit.

Întrebare: Tu cum te alinți? Cât de des mergi la coafor și ce îți faci?

fotografie via Pexels

Elena Vrabie
Elena Vrabie
Port multe pălării și învăț în fiecare zi despre viața de femeie, mamă, soție, iubitoare de patrupede și jurnalist Millennial cu o experiență de 10 ani în domeniu. Când nu scriu, vloguiesc! #alwaysoptimising