Iubitori de cafea, reuniți-vă și veniți la Slow Coffee Festival!

Durata: 4 minute

Sunt Andreea și iubesc cafeaua. Și nu orice fel de cafea, ci acea cafea bună, pentru care merită să te scoli în fiecare dimineață și pe care o savurezi cu nesaț până la ultima picătură. Așa că evenimentul Slow Coffee Festival dedicat cafelei de specialitate trebuie neapărat pus pe lista de to do în weekend-ul acesta.

Slow Coffee Festival este un eveniment anual cu tradiție, ajuns la a V-a ediție și are loc la Galeria Senat, Combinatul Fondului Plastic pe 11-12 septembrie, iar intrarea este liberă.

Cafea de specialitate, ciocolată artizanală (orice iubitor de cafea știe că ciocolata și cafeaua merg tare bine împreună), ateliere pentru cei interesați de un business în domeniul cafelei, socializare, momente de stand-up comedy și urmărirea profesioniștilor în cadrul Campionatului Național de Aeropress – iată câteva dintre motivele pentru care merită să vii la Festival!

Din agenda Slow Coffee Festival

Fie că ești doar iubitor de cafea, amator entuziast în pregătirea cafelei de specialitate sau interesat de deschiderea unui business dedicat, sunt o mulțime de ateliere și activități care te vor ajuta să afli mai multe despre cafea.

Ateliere pentru antreprenorii wanna be în domeniul cafelei

  • Private Cupping session – Best of Cauca Cupping – Coffee for Peace Project – María Alejandra Olano Nieto,  Federación Nacional de Cafeteros Colombia
  • Cum deschidem un coffee shop? – Artisan Coffee Gear
  • Rolul cafelei în alte afaceri – Friddi Gelato
  • Cum pornim o prăjitorie? – MABÓ Roastery, Prăjitor Bogdan Georgescu – Vicecampion Mondial
  • Talk with your brand – Cromatic Studios
  • Construind comunități vibrante în jurul nostru – Asociația Artisan Coffee Community
  • Afacere umană, abordare digitală – Vodafone
  • Market Dynamics Workshop on FNC and Colombia – María Alejandra Olano Nieto, Federación Nacional de Cafeteros Colombia
  • Business development meetings with roasters – pe tot parcursul festivalului.

Degustări de cafele deosebite direct la prăjitoriile artizanale naționale și internaționale

La Slow Coffee Festival se reunesc prăjitori renumiți de cafea de specialitate, dar și cafenele iubite și apreciate de public. În cadrul evenimentului, expozanții vor avea oferte speciale la produsele lor, vor pregăti cafele deosebite și vor povesti despre cafeaua de specialitate.

MABO Coffee Roasters, Meron Roastery, Origo, Sloane Coffee, Papa Jacques, Ebriza, Friddi Gelato, April Coffee, Flair Espresso, Kofi Ti, Eutron, Craft Chocolate and Cacao Experience, Sensio, De’Longhi, Olympus, Artisan Coffee Gear se numără printre expozanții deja confirmați ai evenimentului.

Ești așteptat și la Roasters village, spațiul în care prăjitorii din țară și din Europa vin să prepare și să servească cafele unice, incredibile.

Lansarea espressor-ului GB5 La Marzocco in România 

În cadrul festivalului va fi lansat noul espressor GB5 de la La Marzocco, un espressor lucrat manual. Vei avea astfel ocazia, pentru prima dată, să vezi ce înseamnă perfecțiunea frumuseții și ce înseamnă arta lucrului făcut tradițional.

Campionatul Național de AeroPress

Ajuns la a V-a ediție, Campionatul Național de AeroPress se va desfășura în a doua zi a evenimentului. Campionatul Mondial de AeroPress este un fenomen global condus de fani, în care concurenții din peste 60 de țări se distrează de minune pentru a face cea mai bună ceașcă de cafea, folosind rețeta lor preferată de AeroPress. Fiecare eveniment înseamnă o competiție intensă, culminând cu alegerea căștigătorului care va merge la Campionatul Mondial de AeroPress virtual, de la sfârșitul anului.

Anul acesta, participanții vor concura cu o cafea care face parte din proiectul Coffee for Peace Colombia, o alianță a fermierilor de cafea și a aliaților de pe piață creată pentru a dezvolta, facilita și promova comerțul cu cafele trasabile din zonele istorice violente din Columbia.

Pentru campionatul de AeroPress, concurenții vor folosi o cafea de la ferma Doña Luz Marina, cultivatoare care spune că totul în viața ei se datorează cafelei. Cafeaua din acest proiect va fi prăjită de Bogdan Georgescu, campion national și Vicecampion Mondial la prăjit cafea în 2019, fondator al afacerii MABÓ Roastery, care este și cafeaua parteneră a Slow Coffee Festival 2021.

Juriul de anul acesta este format din: Patrik Rolf fondator April Coffee; Teodora Pitiș – fondatoarea Sloane Coffee; Martin Christy – fondatorul International Institute of Chocolate and Cacao Tasting; Mihai Panfil – fondatorul Origo.

Spectacol și voie bună pentru toți vizitatorii

Pe lângă atelierele de învățare, oportunitățile de business, campionat și degustări aparte, Slow Coffee Festival te așteaptă și cu momente de distracție și spectacol. În cele 2 zile de festival, vizitatorii au intrare liberă la un Improshow cu Vlad Basarabescu, la care cea mai bună glumă este ”DECAF”; FOLI by Joacademia, RITM în WEST AFRICAN și DJ Party. De asemenea totul va fi coordonat de experimentatul MC Liviu Frățilă si anul acesta îl va ajuta invitata specială din Colombia, Maria Olano.

Despre eveniment și organizatori

Slow Coffee Festival este organizat de Artisan Coffee Gear, firmă specializată în vânzarea de echipamente profesionale pentru prepararea cafelei, în colaborare cu Asociația Artisan Coffee Community

Artisan Coffee Gear, fondată de Laura și Afshin Roshanian, este distribuitor national pentru La Marzocco și Modbar, distribuitor exclusiv pentru o linie de top reprezentată de râșnițele Mahlkonig, prăjitoarele Probat, Marco Beverage Systems și Puqpress.

Asociatia Artisan Coffee Community: angajată în nevoile comunității, a demarat proiectul de înregistrare a ocupațiilor specifice domeniului în C.O.R., a participat la campania #cafeapentruspitale și este partener în organizarea festivalului.

fotografii: Artisan Coffee Gear, Unsplash

Andreea Mira
Andreea Mirahttps://andreeamira.ro/
Creatoare de povești scrise și vizuale. Fotografă de food (aruncă un ochi pe www.instagram.com/andreea.mira), food blogger @www.infarfurie.ro și profesionistă în comunicare cu peste 15 ani de experiență. Sunt mamă a doi copii minunați care mă ajută adesea să văd lumea cu alți ochi. Îmi place să beau cafea, să alerg dimineața, să admir case vechi și să descopăr poveștile celorlalți.