2 piese vestimentare de tranziție pe care ar fi bine să le ai

Durata: 4 minute

Iubesc primăvara și toamna din diferite motive ce țin atât de mersul naturii mele interioare cât și de un aspect care, în fata măreției naturii ce se transformă, poate fi catalogat drept frivol. Respectiv… pot pune pe mine mai multe piese vestimentare și mă pot juca mai creativ cu moda.

Poate acesta este și motivul pentru care layering-ul este una dintre cele mai longevive tendințe în modă, un clasic deja ce revine în fiecare toamnă-iarnă.
Succesul lui, asemenea oricărui lucru ce rezistă proba timpului, se datorează faptului că s-a născut din necesitate, are sens la nivel funcțional și are și valoare estetică. Concret: strat peste strat împiedică frigul și vântul să pătrundă, iar realizat armonios, jucându-ne cu cromatici și volume, poate transforma o ținută banală într-o declarație de stil personal.

În aceasta linie a tranziției de la vară la toamnă-iarnă, a pieselor ce pot face parte dintr-un layering de succes, vă aduc 2 obiecte vestimentare care, din perspectiva mea, vă vor face viață mai ușoară.

Vesta

Mamaia mea era specialistă în veste.
Desfăcute și cu nasturi sau nedesfăcute și cu guler en coeur (i-am zis anchior ani de-a rândul până când m-am prins de unde vine). De multe ori din lână, apoi din mohair în diferite culori.
Inutil să vă spun că a insistat multă vreme cu ele și inutil să vă spun cât de mult le detestam.
Dar, inutil să vă spun că acum aș da orice să o rog pe mămăița să îmi facă o vestă nedesfăcută, ușor lărguță, bej închis. Sau poate gri.
Iar pe dedesubtul ei aș pune cămăși. Cămăși albe, simple. Sau cămăși cu mâneci largi, poate colorate. Le-aș purta cu jeans – mom jeans pe care îi am acum ar merge perfect. Margu (fiica mea de 9 luni) ar sta cu spatele pe vesta mea din lână și i-ar tine cald la spate. Când ne-ar bate vântul, precum a bătut astăzi, aș cuibări-o și i-aș zice să stea aici, la mine în brațe, lipită lipită că suntem bine. Și apoi aș ruga-o pe bunica să îi facă și ei o vesta. Cu năsturei că să o îmbrace mai ușor. Bej. Bej, nu roz.

Dar bunica nu mai este. Însă, au rămas cu mine îndemânarea și mânuirea andrelelor învățată de la ea ani de-a rândul. Aș putea să mă apuc să fac eu vestele. Doi pe față, doi pe dos. Mi-ar lua o veșnicie și nici primul rând – cel mai greu, la fel ca toate începuturile – nu mai stiu să-l fac.
Cine mă ajuta să îmi arate cum se face primul rând?

Vestă Ami Amalia
Vestă Ami Amalia

Până încep și termin vesta…

Cu trecerea timpului am început a deveni foarte atentă la compoziția materialelor. Astfel, am restrâns maxim rândurile în ceea ce privește sursele de modă sustenabila și etică, mai ales în ceea ce privește firele naturale, delicate. Vorbim aici de cașmir, lână.

Pentru acest articol, am făcut o selecție de veste Ami Amalia – brand romanesc de knitwear high fashion cu cea mai transparentă politică de modă responsabilă și business etic, totul made in romania de Amalia Săftoiu.

Câteva alegeri de la COS, retailerul mass market ce face pași susținuți către modă mai responsabilă.
Extra points pentru ceva cool în garderobă, un sweatshirt Ioana Ciolacu și o vesta de la Les Vacances d’Irina.

VESTE AMI AMALIA

 

VESTE COS

 

 

VESTE IOANA CIOLACU ȘI LES VACANCES D’IRINA

Cardiganul

Da, pot fi acele cardiganașe subțilele pe care le poți pune peste tricourile sau cămășile de vară. Par a fi așa niste bolelouri mai lungi fară nicio valoare “nutritivă” în ținută. Și nici estetică – dacă mă întrebați.
În schimb, puteți opta pentru cardigane – jachete din materiale naturale cu funcționalitate clară – oferă protecție termică și valoare estetică. Completează ținutele de tranziție, materialele naturale funcționând perfect în acest range de temperatură.
Dacă vesta se integrează în ținută, peste o cămașă – spre exemplu, intrând în simbioză cu aceasta, cardiganul are libertatea de a fi el însuși o piesă statement.

Romanian Blouse Ami Amalia
Romanian Blouse Ami Amalia

Cardiganul meu preferat forever and ever este acest Ami Amalia Romanian Blouse – jacket: varianta scurta. Mă îmbrățișează și mă protejează cu greutatea lui – simt calitatea în toți porii. Ai mei și ai lui.

Varianta lunga, cardigan, in mai multe culori în secțiunea specială din webshop dedicată bluzei românești.
Alte cardigane Ami Amalia în diferite lungimi și din diferite fire naturale sunt la fel de ușor de integrat în ținute fie cu pantaloni, fie cu fuste sau rochii, toate gândite astfel de mintea analitică a Amaliei Săftoiu pentru a flata orice siluetă feminină.
Ceea ce trebuie să știți este că la Ami Amalia puteți alege dintr-o varietate generoasă de culori pentru fire. Dacă nu aveți deja vreo culoare preferată dintre cele propuse, treceți pe la customer care să vă sfătuiți cu un consultant înainte de a plasa comanda.

CARDIGANE AMI AMALIA


Pentru diversitate am ales o sumă de piese de la COS, într-o zonă mai minimal și safe.
Le-am ales pe cele semnalizate GCS – Good Cashmere Standard – ce au promisiunea de a fi “fullly traceable”, adică proveniența din surse responsabile.

CARDIGANE COS


TU CE PIESĂ DE TRANZIȚIE ÎMI RECOMANZI?

Andreea Cartu
Andreea Cartuhttps://curatorialist.ro/
Part time digital talent, full time mom, wife and human being. Am infiintat ALOMODA in 2008, CURATORIALIST venind acum ca un gand de refresh. Al meu, al tau, al timpului dedicat unui scroll cu scop.