Sorina Fredholm este antreprenoarea din spatele 121 Tribe, un proiect de wellness ce propune din 2019 programe online coordonate de diferiți specialiști de nutriție. Timp de 21 de zile poți opta să descoperi un stil de viață mai sănătos și sustenabil, pe care apoi să îl personalizezi. Comunitatea a fost creată în parteneriat cu soțul său, Mikael Fredholm, și Darin Olien, bine-cunoscutul autor al cărții „Superlife” și gazda serialului de pe Netflix – „Cu picioarele pe pământ”, în care prezintă alături de actorul Zac Efron.
“Misiunea mea cu această companie este să inspir milioane de oameni, iar această schimbare să creeze un impact în lume.”
Sorina are un background în comunicare și advertising. Are experiență editorială, conducând mai bine de șapte ani revista clubului de fitness World Class, până în 2017, dar și antreprenorială, prin intermediul agenției The Red Carpet, lansată în 2007.
Pe mine, Sorina m-a surprins și inspirat cu promovarea stilului minimalist, prietenos cu natura și animalele, pe care îl prezintă pe Instagram. Motiv pentru care mi-am și dorit să stăm de vorbă despre sursele sale de bucurie și energie.
CURATORIALIST: Ce schimbări aduce 2022 în viața ta?
Sunt entuziasmată să încep anul cu multe proiecte noi. Atât pe plan profesional, cu noi programe de wellness pe aplicația 121tribe, cât și personal, pe categoria de plant based fine cuisine, o zonă care nu este explorată îndeajuns, dar cu mare potențial și în care doresc să mă specializez.
Ce poți să îmi povestești despre 121 tribe?
Este o platformă care adună experți de renume din zona de wellness, care oferă programe online, cu planuri alimentare, workouts, sesiuni de yoga, meditație, video-uri educaționale și workshop-uri ghidate de experți.
Programele pot fi urmate individual sau în grupuri, iar rezultatele sunt extraordinare. Până acum, 90% dintre participanți au descris programele ca o experiență “life-changing”.
Ești un ambasador al vieții trăite în armonie cu tot ceea ce ne înconjoară, al stilului vegan, al petrecut timpul liber în natură, cum ai ajuns să îți construiești acest stil?
Catalizatorul a fost trecerea la o alimentație plant-based. Pornind de acolo am descoperit pasiunea pentru gătit, pentru whole foods. De aici s-a creat legătura cu natura și beneficiile pe care aceasta o are asupra sănătății.
Am devenit mai conștientă de acțiunile pe care le facem zilnic și de impactul asupra mediului. Am început să cultiv mai mult sentimentele de recunoștință și respect, și să apreciez ceea ce am.
Ce te-a motivat să optezi pentru stilul alimentar vegan – ce beneficii ți-a adus, ce provocări și lecții ai învățat?
Acum aproximativ 15 ani am decis să renunț la carne deoarece nu mă simțeam bine când o consumam. A existat o perioadă de tranziție, însă am descoperit destul de repede o adevărată pasiune pentru alimentația vegană, de la alegerea ingredientelor, la gătit, la beneficiile pentru sănătate, atât pentru corp, cât și pentru minte.
La început a fost o provocare să comand la restaurante ceva care să îmi placă și să mă sature. Nu se mai întâmplă asta de ani buni, de când există extrem de multe opțiuni și la noi de mâncare vegană. Pentru cei care doresc să facă această schimbare le pot spune că:
Este ok să faci schimbări mici, este vorba de progres, nu de perfecțiune.
Unde îți place să mănânci în oraș?
Sunt multe locuri mișto în București unde găsesc mâncare vegană (sau o “veganizez” eu), precum la Samsara, Caju, Bone, Yoshi sau Frudisiac.
Pui în practică principii ale sustenabilității sau îți dorești?
Sustenabilitatea este prioritară în mai orice decizie pe care o iau: de alimentele pe care le aleg, la eliminarea risipei de mâncare, la limitarea plasticului. Încerc pe cât posibil să-mi inspir și informez și comunitatea. Cu toții putem face asta, să ajutăm și să fim un exemplu pentru cei din jurul nostru.
Ce înseamnă modă sustenabilă pentru tine?
Piese care au avut un impact minim asupra mediului; piese de calitate, statement, pe care să le port cât mai mult; piese vintage sau second-hand, din materiale reciclate, de la brand-uri cu integritate, care implementează practici etice și se aliniază cu valorile mele.
Ce brand-uri prietenoase recomanzi – beauty & fashion?
Stella McCartney, Pangaia, Alohas, Nanushka, The Moire, Re/Done, Veja, Maria Nila, Thank you farmer, Soroci, Nourish London, The Last Object, Ecooking, printre altele.
Ce îți place cel mai mult la București?
Casa mea, cinele cu prietenii, plimbările din weekend cu Tokyo (cățelușa mea), să alerg în parcul Herăstrău și să merg la piață.
Ce înseamnă pentru tine să îmbătrânești FRUMOS?
Îmi place mult citatul “love the skin you are in” și mă ghidez după el. Pentru mine transmite ideea de acceptare și recunoștință pentru ceea ce ești, dar și atenția și dragostea necesare pentru a îngriji ceea ce ai.
O carte pentru început de an…
The power of now, Eckhart Tolle.
Mobile app-ul preferat (și de ce)…
121tribe pentru că ajută atât de mulți oameni să își îmbunătățească viața. Iar pentru mine – alomoves, care mă motivează atunci când îmi pierd inspirația de antrenament.
Femeia…
Creație, intuiție, frumusețe.
Mă inspiră…
Proiectele mele, comunitatea mea, timpul petrecut în bucătărie, pe salteaua de Yoga și în natură.
foto principală via. Edward Aninaru