Pijamalele sau cum te îmbraci ca să dormi bine

Durata: 4 minute

Confortabile, jucăușe sau senzuale? Din bumbac sau din satin ori mătase? Simple sau cu imprimeuri? Bluză cu nasturi sau tip tricou? Pijama deux-piece sau cămașă de noapte? Atâtea întrebări și posibilități despre o piesă vestimentară de care avem cu toții nevoie la ora culcării: pijamaua.

Pentru mine, pijamaua ideală este cea stil tricou, din bumbac, cu imprimeuri sau mesaje simpatice. Mânecă scurtă (inclusiv iarna) și pantaloni scurți în sezonul cald și pantaloni lungi, în cel rece. Primează lejeritatea și materialul moale și plăcut la atingere.

Desigur, alegerea unei pijamele ține de preferințele fiecăruia, dar indiferent de design, un lucru este cert: pijamaua trebuie să ofere confort pentru a te ajuta să ai parte de un somn cât mai odihnitor.

Ți-am pregătit mai jos o listă cu 4 branduri românești de la care ți-ai putea găsi pijamaua ideală.

Sofiaman

Brandul Sofiaman a apărut ca o afacere de familie, în 1996, totul începând cu o pijama simplă din bumbac. Soții Mihaela și Florin Cucu au înființat fabrica la Târgu Neamț și au extins treptat business-ul, ajungând în acest moment să aibă o rețea de 16 magazine și peste 300 de parteneri la nivel național și internațional, la care se adaugă, bineînțeles, magazinul online.

Sub brandul Sofiaman găsești pijamale pentru întreaga familie, precum și piese vestimentare pentru stat în casă. Calitatea și confortul sunt valorile care stau la baza colecțiilor Sofiaman, de aceea materialele folosite pentru produsele lor sunt bumbacul și fibre naturale de modal, micromodal, bambus, eucalipt și vâscoză.

Da, ai auzit bine, țesături de bambus și eucalipt! Se pare că țesăturile din bambus și eucalipt sunt mai răcoroase decât bumbacul pentru că permit o circulație mai ușoară a aerului (de 8 ori mai răcoroase decât bumbacul!), sunt foarte fine la atingere și au proprietăți antibacteriene și hipoalergene, fiind potrivite și pentru pielea sensibilă.

Cotton Therapy

Când am scris articolul despre așternuturi de pat din materiale naturale, am aflat de pijamalele Cotton Therapy. La micul atelier din satul Slon, județ Prahova, Aura Brebeanu, creatoarea brandului, face și pijamale pentru femei, pe lângă așternuturile de pat.

Toate pijamalele Cotton Therapy sunt confecționate manual, 100% din materiale naturale: bumbac, mătase sau vâscoză, cu nasturi din lemn, sidef sau cocos. Alături de pijamele, vei găsi aici și rochii de casă, kimono-uri și chiar și mască pentru dormit, dacă nu te înțelegi bine cu lumina soarelui de dimineață.

Ama Pijama

Brandul Ama Pijamale a fost lansat de către Luiza Ionescu și oferă o gamă de pijamale pentru copii (atât pentru fetițe, cât și pentru băieți) și una de pijamale pentru femei. Numele provine de la broscuța țestoasă – jucăria preferată a fiicei Luizei, iar ideea acestui business a plecat de la dorința de a avea pijamale și frumoase, și confortabile pentru propriul copil.

Pijamalele Ama Pijama pleacă de la modele clasice, reinterepretate într-o manieră modernă, cu adaosuri de ornamente de catifea, dantelă, boderie sau fundițe. Sunt folosite materiale prietenoase cu pielea și cu natura: bumbac, in, vâscoză, de la producători internaționali de top în materie de țesături, certificate OEKO-TEX.

Znite

Znite este un brand autohton specializat în pijamale din satin, având chiar și o gamă dedicată mireselor: colecția Bridal, în culoarea alb. Fie că sunt pijamale set, sub formă de body-uri, cămași scurte de noapte, asortate cu halate vaporoase, piesele de noapte Znite sunt dedicate femeilor care doresc rafinament și senzualitate.

Cum este pijamaua ta preferată?

fotografii: Sofiaman, Cotton Therapy, Ama Pijama, Znite

Andreea Mira
Andreea Mirahttps://andreeamira.ro/
Creatoare de povești scrise și vizuale. Fotografă de food (aruncă un ochi pe www.instagram.com/andreea.mira), food blogger @www.infarfurie.ro și profesionistă în comunicare cu peste 15 ani de experiență. Sunt mamă a doi copii minunați care mă ajută adesea să văd lumea cu alți ochi. Îmi place să beau cafea, să alerg dimineața, să admir case vechi și să descopăr poveștile celorlalți.