Așternuturi din țesături naturale pentru vise plăcute

Durata: 5 minute

Un somn odihnitor începe, fără doar și poate, cu o saltea bună și așternuturi moi și plăcute la atingere. Azi mă voi opri să vă povestesc despre cearșafuri, despre țesături naturale care te îmbie la somn și despre oameni care s-au dedicat meșteșugului de a face așternuturi de cea mai bună calitate. Artizanii așternuturilor se înscriu în tendința sustenabilității și a reîntoarcerii la natură și la tradiție.

Aceste așternuturi îți vor reaminti de paturile îmbietoare de la bunicii de la țară, cu cearșafuri albe, simple, bătute de soare pe culmea de rufe, care miroseau a curat și a stare de bine. Iată mai jos 3 branduri de așternuturi ce merită să le faci loc în viața ta.

I’m cotton you

Sub deviza “Dormitor cu suflet”, I’m cotton you este proiectul de suflet al Florinei Florean, bistrițeancă de loc, dar mutată în Cluj. Ideea de business a plecat de la o necesitate concretă, de a avea așternuturi de bumbac, albe, simple așa cum erau cele de odinioară de la bunici. Lipsa de pe piață a unor produse atât de simple, dar utile, a determinat-o pe Florina să demareze acest business.

Așternuturile I’m cotton you se împart în mai multe colecții, în funcție de materialul din care sunt create: Linen Me (in și in prespălat), Earth Linens (bumbac 100% românesc), Love of White (bumbac percal). Pentru camera copilului, vei găsi așternuturi de bumbac și protecții laterale pentru pătuț.

În plus, sub același brand găsești și obiecte de decorarea casei (perne, cuverturi, perdele), pentru bucătărie (traverse și fețe de masă, șorțuri de bucătărie, săculeț pentru păstrat pâinea) și îmbrăcăminte de casă (halate din in, cămăși din in).

Materialele folosite sunt exclusiv naturale și sunt, în parte, de la producători locali, dar și din străinătate, pentru că oferta internă este de multe ori insuficientă. Produsele sunt făcute manual în atelierul din Bistrița, de aceea comenzile durează de regulă între 3 și 7 zile. Un mare avantaj este și posibilitatea realizării așternuturilor conform unuor dimensiuni personalizate.

DeFlorian

DeFlorian este o afacere de familie, cu o tradiție de peste 25 de ani în producția de pânze naturale, inspirate din pânzele tradiționale românești, țesute în casă. Gama de produse DeFlorian combină tehnicile  tradiționale cu un proces inovativ original numit Air Soft Tehnology®, care face ca materialele să fie moi și aerate.

Primul artizan al familie este Florian – seniorul, om de creație și inginer textilist, care “și-a dorit sa creeze pentru familia sa o pânză specială pentru dormit, care avea, însă, nevoie de multe însușiri.
Naturală, fără imprimeuri care să ascundă frumusețea țesăturii, dar plină de un farmec care să transmită emoție, moale și aerată pentru un somn odihnitor și cât mai ușor de întreținut de către soția sa, Tania. Dar asta nu se găsea în nici un manual clasic de textile. Așa că a inventat-o”, spune povestea de pe site-ul DeFlorian.

Gama de așternuturi DeFlorian cuprinde colecții în funcție de culori (natural, alb, gri urban, culorile pământului, pastel și culori intense) sau în funcție de tip de produs (seturi complete, cearșafuri, huse pilote, fețe de pernă), toate realizate din bumbac aerat. Pentru copii, există o gamă dedicată ce cuprinde așternuturi, pilote și păturici create special pentru cei mici.

În magazinul online DeFlorian vei mai găsi și alte textile pentru casă: cuverturi, pilote, pleduri, accesorii pentru masă: fețe de masă și șervete, ștergare, săculeți de muselină pentru strecurat, și haine de casă: kimono-uri și șorturi.

Sloganul DeFlorian este “Dream a little” și tare li se potrivește.

Cotton Therapy

Cotton Therapy este numele brandului sub care Aura Brebeanu a pornit pe drumul antreprenoriatului cu lenjerii de pat și pijamale. După mai mulți ani lucrați în corporație, Aura s-a întors în satul natal Slon, din județul Prahova, unde a și demarat atelierul. Toate așternuturile de pat Cotton Therapy sunt lucrate manual în atelierul din Slon, folosind doar materiale naturale din bumbac sau mătase.

Știi senzația când te bagi în pat în așternuturi proaspăt schimbate și porți o pijama comodă din bumbac? Parcă a doua zi ai o energie mult mai bună, așa e? Sau când masa de duminică se transformă într-o adevarată încântare când așterni o față de masă fină, cu șervete asortate și inviți familia sau prietenii la masă? Terapie, stare de bine”, rezumă Aura ideea din spatele brandului.

În portofoliul Cotton Therapy găsești seturi complete de așternuturi sau piese separate (cearșafuri, huse pilote sau fețe de pernă), atât în culori uni, neutre, care amintesc de lenjeriile de pat de odinioară, dar și cu imprimeuri sau culori vii.

Alte game de produse pe care le găsești aici sunt pijamalele, fețele de masă și jucăriile din bumbac. Fiind un business care promovează sustenabilitatea prin produse durabile, de calitate, Cotton Therapy are și o gamă de “reciclare creativă”, adică resturile de materiale sunt refolosite și li se dă o nouă viață: de exemplu, poți găsi perne de yoga, covorașe sau suporturi de pahare colorate și super simpatice.

Tu ce alte branduri de așternuturi ne recomanzi?

Fotografii: paginile Facebook I’m Cotton You, DeFlorian, Cotton Therapy.

Andreea Mira
Andreea Mirahttps://andreeamira.ro/
Creatoare de povești scrise și vizuale. Fotografă de food (aruncă un ochi pe www.instagram.com/andreea.mira), food blogger @www.infarfurie.ro și profesionistă în comunicare cu peste 15 ani de experiență. Sunt mamă a doi copii minunați care mă ajută adesea să văd lumea cu alți ochi. Îmi place să beau cafea, să alerg dimineața, să admir case vechi și să descopăr poveștile celorlalți.