Dansuri de curte – un proiect pentru iubitorii de dans

Durata: 2 minute

Întotdeauna mi-a plăcut dansul, să privesc, dar mai ales să dansez. Nu am urmat până acum cursuri de dans, dar mi-ar plăcea tare mult. Așa că aplaud inițiativa Centrului Național al Dansului București (CNDB) de a organiza seria de evenimente artistice și cursuri sub titulatura „Dansuri de curte”. Poate nu știai, dar CNDB este singura instituție publică de cultură care are ca obiectiv susținerea, dezvoltarea și promovarea dansului contemporan.

Proiectul Dansuri de curte se desfășoară în weekend-uri, în perioada 08 august-02 octombrie 2021, în curtea instituției din Bd. Mărăști nr 80-82. În acest interval, 40 de artiști independenți propun publicului iubitor de dans o serie de ateliere de dans, jocuri, expoziții, instalații interactive, prezentări cu extrase din lucrări coregrafice și alte activități care au în centru dansul contemporan.

Pentru acest weekend, 14-15 august, dacă nu ai alt program și iubești dansul, ești invitat să participi la următoarele evenimente:

14 august: Perspective în mișcare – atelier, performance, dialog cu publicul susținute de artista Virginia Negru și invitații săi.

– atelier de improvizație prin mișcare și dans;

– moment performativ de compoziție prin improvizație cu Mădălina Dan, Cristina Lilienfeld, Smaranda Găbudeanu, Cătălin Diaconu (dans) și Victor Podeanu (muzică live);

– cerc final de discuție.

15 august: Delazero la dans – 2 ateliere de dans gratuite (unul pentru copii și unul pentru adulti), organizate de către Asociația Delazero.

  • 10:00 -11:30 | Atelier de dans pentru copii 8-12 ani, susținut de către Camelia Neagoe si Filip Stoica.
  • 18:00-19:30 | Atelier pentru adulți, susținut de către Mariana Gavriciuc și Simona Dabija.

Participarea se poate face prin înscriere pe email la cursuri@cndb.ro, în limita locurilor disponibile.

Ai participat la vreun curs de dans? Împărtășește-ne experiența ta în comentarii!

fotografii: CNDB

Andreea Mira
Andreea Mirahttps://andreeamira.ro/
Creatoare de povești scrise și vizuale. Fotografă de food (aruncă un ochi pe www.instagram.com/andreea.mira), food blogger @www.infarfurie.ro și profesionistă în comunicare cu peste 15 ani de experiență. Sunt mamă a doi copii minunați care mă ajută adesea să văd lumea cu alți ochi. Îmi place să beau cafea, să alerg dimineața, să admir case vechi și să descopăr poveștile celorlalți.