Gențile Optimef – un mix perfect de influențe arhitecturale și geometrice, funcționalitate, eleganță și stil urban

Durata: 4 minute

Optimef, brandul românesc de design contemporan de accesorii, a lansat din 2019 o linie de genți, cu un design minimalist, inspirat de arhitectură și forme geometrice, dedicată generației contemporane, o generație afluentă, conectată și mereu în mișcare.

Gențile Optimef sunt produse artizanal în ateliere din România, folosind piele de cea mai bună calitate și accesorii de alamă din Italia. Funcționalitatea se îmbină întotdeauna cu designul impecabil, ceea ce le face pretabile oricărei ținute, de la cele elegante la cele practice de zi cu zi.

Co-fondatori sunt Bogdan Costea – arhitect, absolvent al Facultatii de Arhitectură și Construcții Oradea, și Andrei Morariu – actor, absolvent al Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică București. Ei s-au cunoscut cu ocazia Festivalului de Film Victoria (2013-2016), acesta fiind și primul proiect la care au colaborat.

Bogdan Costea, Andrei Morariu, co-fondatori Optimef

Modelele de genți Optimef

Gențile Optimef sunt transpunerea în realitate a unei idei, a unui concept unic de design, gândite a se potrivi oricărui cod vestimentar, de la ținute elegante la îmbrăcăminte relaxată. Fiecare model are propria poveste ceea ce îi conferă originalitate și stil propriu.

Prima Mini

Prima Mini reinterpretează noțiunea de ritm în arhitectura modernă. Prin jocul de proporții, culori și texturi, această geantă propune un design elegant, tip acordeon, ce nu va trece neobservată. Forma structurată contrastează cu gestul natural de a prinde cureaua de umăr a acestei genți printr-un simplu nod.

Geanta Prima Mini se poate purta pe braț, în diagonală sau pe umăr și este realizată folosind materiale premium și accesorii din alamă, create în Italia.

Arthur

Funcțională și jucăușă în același timp, geanta Arthur, are ca sursă de inspirație o jucărie îndrăgită din copilăria fondatorilor, robotul Arthur. Construcția acestei genți este surprinzătoare și inovativă, folosindu-se doar șapte șuruburi care țin toate elementele genții împreună.

Accesoriile geometrice simplificate și interiorul colorat imprimă dinamism acestei genți, care poate fi instant transformată într-o poșetă elegantă, prin desprinderea curelei de umăr și a lanțului.

Ursula

Geanta Ursula adaugă o notă de umor oricărei ținute prin accentele jucăușe ale designului său robust. Este un accesoriu ce poate fi purtat în diverse moduri, în funcție de ținută și eveniment. Prețiozitatea detaliilor metalice, pielea de cea mai înaltă calitate provenite din Italia, precum și precizia execuției transformă această geantă într-un obiect premium.

Postman

Geanta Postman este o interpretare proprie a clasicei genți de tip poștaș, având o formă dreptunghiulară, chingă confortabilă și clapă frontală cu închidere magnetică foarte ușor de utilizat. Designul minimalist contrastează cu excesul coloristic al baretei din pânză.

Foarte practică și ușor de purtat, geanta oferă suficient spațiu pentru lucrurile esențiale, dar și pentru ceva în plus. Printr-un simplu clic de carabină, chinga poate fi îndepărtată, iar geanta își pierde automat aspectul casual, devenind un accesoriu potrivit unei ținute elegante.

Celest

Designul genții Celest se remarcă prin cele două sfere de pe mâner, un detaliu ce o face instantaneu recognoscibilă și greu de uitat. Modelul combină eleganța și sofisticarea unor linii clasice cu accente de culoare și detalii exuberante.

Paleta de culori neutre contrastează cu tonurile puternice ce încadrează geanta pe lateral, iar modul distinctiv de deschidere a celor două compartimente accentuază liniile curate ale designului.

Care este modelul tău preferat Optimef? Spune-ne în comentarii!

fotografii: Optimef

Andreea Mira
Andreea Mirahttps://andreeamira.ro/
Creatoare de povești scrise și vizuale. Fotografă de food (aruncă un ochi pe www.instagram.com/andreea.mira), food blogger @www.infarfurie.ro și profesionistă în comunicare cu peste 15 ani de experiență. Sunt mamă a doi copii minunați care mă ajută adesea să văd lumea cu alți ochi. Îmi place să beau cafea, să alerg dimineața, să admir case vechi și să descopăr poveștile celorlalți.