QxA BEAUTY #2 – ÎNTREABĂ MAKEUP ARTISTUL ȘI VA RĂSPUNDE

Durata: 4 minute

O nouă săptămână, o nouă serie de întrebări și răspunsuri. Ca makeup artist, îmi ajut clientele cu tot felul de tips & tricks, așa că m-am gândit să le împărtășesc și cu tine. 

În cele ce urmează, o să îți povestesc în principiu cum să ai grijă de trusa de machiaj și ce să faci cu produsele pe care nu le mai folosești, dar îți voi povesti un pic și despre sprâncenele rare, asta dacă ai venit aici pentru un sfat de beauty

makeup

#1  Cum păstrez igiena în trusa personală de makeup?

Este foarte important, dar și ușor, să păstrezi curățenia în trusa personală de makeup. Îți voi arăta câteva modalități rapide și simple, plus câteva reguli generale pentru a te asigura că produsele sunt încă în termen.

De multe ori, se întâmplă să adunăm o grămadă de produse de makeup de care nu avem nevoie sau pe care le folosim rar și acest lucru face ca trusa noastră să devină dezordonată. De aceea, o dată pe săptămână, sau la două săptămâni, este bine să îți faci timp pentru a face curățenie în trusa de makeup. 

Modul în care îți poți curăța geanta depinde în mare măsură de materialul din care este făcută. O poți pune în mașina de spălat la un program mai blând sau o poți spăla manual.

Următorul pas este să golești totul din geantă și să faci selecția produselor care sunt în termen. Odată ce totul este așezat, verifică data de expirare a fiecărui produs și apoi curăță ambalajul fiecărui produs în parte cu puțin alcool.

Gândește-te la ceea ce nu folosești și dacă nu ești sigură de ceva, lasă deoparte și vezi dacă pe viitor te tentează să îl folosești. Dacă nu, îl poți arunca. Este bine să reții că un produs începe să expire imediat ce a fost desigilat și de aceea este bine să le pui etichete cu data deschiderii.

De obicei, este menționat pe ambalaj, dar cu aproximație cam asta este rezistența în timp a produselor după deschidere:

  • Mascara, tuș, creion de ochi – 6 luni.
  • Fond de ten și concealer cremos, lichid, blush cremos – 6 luni-1 an.
  • Produse pe bază de pudră (blush, bronzer, iluminator, fard de pleoape) – 1 an și jumătate – 2 ani.
  • Ruj, luciu de buze și creioane de buze – 1 an.
  • Balsam de buze – 1 an.

De asemenea, este bine să verifici textura și mirosul acestora. Dacă există o schimbare vizibilă a texturii sau a culorii sau dacă începe să miroasă ciudat, este timpul îl arunci.

În cazul pensulelor de machiaj, trebuie să fii mai strictă și să le cureți după fiecare folosire, mai ales dacă folosești produse cremoase care pot atrage bacteriile în timp. 

Pensulele din păr natural se pot spăla cu un săpun blând și apoi le poți usca în prosop. Pe cele din păr sintetic le poți spăla cu un lichid de curățat pensule pe bază de alcool. Același lucru este valabil și pentru bureți sau beauty blender.

Recomandările mele: Soluție de curățat pensulele Inglot, Soluție pentru curățat pensulele Melkior, Săpun de curățat pensule cu efect de recondiționare.

#2 Ce fac cu produsele de makeup pe care nu le mai folosesc sau care au expirat?

Pentru că unele produsele de makeup poluează prin compoziția și ambalaj lor, cel mai bine este să nu le arunci pur și simplu. Adună toate produsele de makeup pe care nu le mai folosești și mergi cu ele la cel mai apropiat magazin SEPHORA. 

Le poți lăsa în grija angajaților de acolo care le vor trimite spre reciclare. Aici sunt mai multe detalii despre programul de reciclare.

makeup

#3 Am sprâncenele rare, cum le pot face să pară mai pline?

Pentru a crea iluzia unor sprâncene mai stufoase, în primul rând este bine să le determini forma și culoarea. După ce au fost pensate de un specialist și forma este clară, piaptănă-le ascendent folosind un gel pentru sprâncene sau o ceară. 

Unde există goluri, umple-le cu ajutorul unui creion ascuțit sau tuș tip cariocă pentru sprâncene. Desenează linii fine și precise între firele de păr pentru un aspect foarte natural. Poate că pare complicat, dar dacă exersezi de mai multe ori, o să îți iasă. 

Dacă simți că acest pas este dificil, poți folosi un fard cremos sau pudrat pentru sprâncene pentru a umple golurile. Fardul nu necesită precizie și este ușor de aplicat cu o pensulă unghiulară. 

La final, aplică mascara de sprâncene în culoarea adecvată ce are în compoziția lui fibre ce vor crea impresia de volum. 

Un aspect mai definit poate fi dat prin folosirea unui concealer sau a unui fond de ten puțin mai deschis decât pielea ta aplicat pe arcadă, deasupra sprâncenei și sub arcul ei. Estompează și fixează foarte bine acest concealer pentru a nu crea efectul de ramă în jurul sprâncenei.

Recomandările mele: Ceară pentru stilizat sprâncene, Pudră pentru stilizat sprâncene de la Anastasia Beverly Hills, Creion pentru sprâncene.

foto via UNSPLASH x PEXELS

QxA | Despre ochi – ÎNTREABĂ MAKEUP ARTISTUL ȘI VA RĂSPUNDE

Mihaela Cherciu
Mihaela Cherciu
Sunt un make-up artist specializat în arte vizuale. Mă inspiră oamenii pe care îi întâlnesc și natura. Am abordat ceea ce fac cu foarte multă pasiune și pot spune că stilul meu se situează la intersecția dintre modă și pictură.