Ce înseamnă frumusețea pentru tine?

Durata: 3 minuteLa începutul anului am descoperit-o pe Glennon Doyle, activistă și lider de opinie. Aceasta a creat Momastery, un loc în care povestește despre viața de fiică, mamă, soră, soție și, bineînțeles, femeie. Autoarea nu a avut o viață ușoară. S-a luptat cu bulimie și alcoolism, printre altele, iar multe dintre aceste subiecte le dezbate și în cărțile ei.

Într-una dintre cărți, “Love Warrior – iubește și luptă”, spre final, povestește despre ce înseamnă frumusețea pentru ea. Glennon le explică fiicelor ei că tot ceea ce face, zi de zi, este pentru a obține ceva frumos pentru trup, minte și spirit.

Povestește că acesta este motivul pentru care își petrece timpul liber cu prietenii, citește, ascultă muzică, aprinde lumânări sau privește răsăritul. Un alt lucru care o umple de fericire este să își privească fetele, cărora le transmite următorul mesaj:

“Voi două o să întâlniți, de-a lungul timpului, mulți oameni care sunt drăguți, dar care n-au învățat încă să fie frumoși. Poate că vor avea lookul în pas cu moda, dar nu vor avea strălucire. Femeile frumoase strălucesc.”

Autoarea continuă să le explice fetelor ei că femeile frumoase te fac să te simți bine, fără să conteze ceea ce poartă sau cum arată fizic. Ele te fac să te simți în siguranță și își dedică timpul cunoașterii profunde a altor persoane. Trăitul în prezent, trup, minte și spirit, le face și pe ele să se încarce cu iubire.

Ce înseamnă frumusețea pentru tine?

Ce înseamnă frumusețea pentru noi | #curatoaredefrumos

Asta m-a pus pe gânduri și am ajuns să mă întreb oare ce înseamnă frumusețea pentru mine. Apoi am pornit să descopăr mai mult frumos și în viețile femeilor din echipa Curatorialist.

Andreea Cartu | Co-owner și Publisher

„Am știut dintotdeauna despre mine că nu sunt o fetiță și, apoi, o femeie frumoasă. Frumoasă raportându-mă la colegele mele din școală sau la fetele din reviste. Dar am înțeles, încă de atunci, că am un ceva al meu.

Mai întâi am crezut că sunt ochii. De fapt, și acum mai cred că moștenirea bunicului – ochii albastru senin – mă salvează. Dar, apoi am învățat că <<acel ceva>> sunt eu, cu totul. Cu tot ce însemn, cu tot ce gândesc și vibrez. De multe ori îi ating și pe ceilalți, de multe ori nu.

Așadar, pentru mine, frumusețea este o vibrație anume pe care oamenii, locurile, contextele o emit și pe care eu și oricine altcineva care are ochi și suflet să vadă și să simtă atunci, le simțim.”

ELENA VRABIE | Redactor Șef

Frumusețea înseamnă multe, dar totul se rezumă la liniștea interioară. Frumosul meu este o zi de duminică, când începem dimineața cu clătite, făcute de tata și umplute cu iubire și ciocolată de mama. Copilul nostru se bucură că mâncăm împreună, că ne dedicăm timp nouă, trup, minte și spirit. Atunci mă simt un om frumos.

Frumusețea înseamnă să practic yoga și să mă minunez de ce poate corpul meu să facă și cum se schimbă în timp. Frumusețe înseamnă o carte care mă face să îmi iau notițe pe margine, dacă găsesc ceva de scris, sau în telefon, ca să împărtășesc cu voi. Frumusețea este și paharul de vin lăsat pe masă de soțul meu, ca să îl văd când ies din cameră după ce am culcat copilul și să mă alătur lui pe terasă.

Andreea Mira | Redactor Curator

“Mă simt frumoasă în special când privesc copiii mei și îmi spun că sunt cea mai minunată mamă din lume.”

Roxana Mucenic | Colaborator Beauty

“Natura îmi oferă frumusețe. Frumusețea este peste tot în viață pentru mine, într-o îmbrățișare, într-o privire, în bunica mea, în teii înfloriți, în nori pufoși, în ploaie și nori negri, într-un muzeu, în starea mea de bine.”

Angela Alexandru | Colaborator Film

“Mustățile de pisici, zgomotul stropilor de ploaie pe tabla ruginită a unei case vechi, genericul de final al unui film pe care ai vrea sa îl vezi din nou pentru prima oară, o copertă de carte care te păcălește, un dans în pași tăcuți cu emoții doar de tine știute, o plimbare cu picioarele goale, un zâmbet făcut cu ochii, sentimentul de împlinire când ai reușit ceva ce doreai de mii de ceasuri.

Toate astea sunt frumosul – pentru mine. Frumusețea mi-ar plăcea să-mi fie încrederea în sine. Odată pentru cum m-aș simți, și, apoi, pentru cum i-aș lăsa pe ceilalți să mă cunoască, fără un scut fragil și inutil.”

Mihaela Cherchiu | Colaborator Beauty

“Frumusețea, din punctul meu de vedere, are multe aspecte și, de obicei, o percep ca pe o stare pe care o simt când descopăr un univers nou privind ochii cuiva, atunci când ascult sunetul apei sau când sunt în conexiune cu mine și trăiesc în prezent. De aceea, cred că frumusețea poate transcende aspectul fizic și estetic al lucrurilor sau al oamenilor.”

Tu ce ai FRUMOS astăzi? Abia așteptăm să citim frumosul tău în comentarii mai jos, pentru ca toate să ne umplem de fericire, chiar și digital.

fotografii via UNSPLASH

Elena Vrabie
Port multe pălării și învăț în fiecare zi despre viața de femeie, mamă, soție, iubitoare de patrupede și jurnalist Millennial cu o experiență de 10 ani în domeniu. Când nu scriu, vloguiesc! #alwaysoptimising

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here