7 parfumuri de vară

Durata: 4 minute

Nu știu alții cum sunt, dar, mie, căldura îmi schimbă percepția asupra realității. Nu pot să mai mănânc aceleași lucruri, să mai folosesc aceleași produse cosmetice sau aceleași parfumuri, totul devine cumva apăsător, am nevoie de texturi și arome aerate, răcoroase, mentolate.

Am ales șapte parfumuri diferite între ele, am avut cu fiecare o iubire de-o vară, cu unele de mai multe.

INFUSION d’IRIS PRADA, apă de parfum, 100 ml, 553 lei

Ușor ca aerul, un standard pentru parfumurile care au la baza nota de iris, Infusion d’Iris este un floral lemnos, cu note de vârf de floare de portocal african, Neroli, portocală și mandarină; notele de mijloc sunt iris, galbanum si mastic; notele de bază sunt tămâie, Virginia Cedar, Benzoin și Vetiver.

Irisul este o notă elegantă, complexă în sine, senzuală și pudrată, care se așază într-un mod unic la nivelul pielii.
Daniela Andrier, parfumierul, descrie Infusion d’Iris ca pe „o invitație la vis, o călătorie în Italia, o ambianță, mirosul proaspăt al postavurilor de in șifonate și al pielii goale. Un parfum compus din mirosuri familiare, din uleiuri naturale și din extracte de calitate superioară, care își dezvăluie identitatea prin intermediul unui contrast între o prospețime profundă, o aparentă lejeritate și un val tandru, senzual și puternic (…)”

ATELIER COLOGNE ORANGE SANGUINE, apă de colonie, 100 ml, 606 lei

Un citric floral lemnos extrem de creativ, dar lejer și ușor de purtat. Ideal pentru zilele toride de vară, unisex, poate deveni o adicție. Și mai mișto dacă îl ții în frigider și nu faci economie, te învălui în el de fiecare dată când ieși din casă.

Formulat cu peste 90% dintre ingrediente de origine naturală, Orange Sanguine miroase așa de puternic și realistic a portocală încât ai senzația ca îți iei și doza de vitamina C din ea. Include note de portocale roșii, portocale amare, iasomie, mușcată, chihlimbar, boabe de tonka și lemn de santal.
Nu face parte din categoria parfumurilor rezistente, cu o rază de acțiune mare, însă este bucurie pură, solară, nemărginită.

THE ZOO VETYVER RAIN SKIN, la Createur 5 d’Emotions, 50 ml, 595 lei

Imaginează-ți roua dintr-o pădure tropicală, solul vulcanic de un roșu abstract și o rază de soare care poposește pe ele. În centrul acestei compoziții sunt trei soiuri de vetiver, combinate cu note lemnoase senzuale de santal și extract de frunze de violetă. Notele marine înălțătoare, plus notele citrice răcoritoare de grapefruit și de floare de portocal adaugă optimism și strălucire combinate cu energia bergamotei.

Te izbește la un moment dat o prospețime verde, aia care se evapora din Natură imediat după ploaie. Note verzi de violete egiptene și vapori de salvie franceză înfășoară parfumul într-un voal transparent de mosc și mușchi.
Rămâne pe piele multe ore, dar nu se îndepărtează de lângă ea. Îți vei dori să îți miroși încheietura din când în când, cel puțin eu așa fac, sau să îl dai în acele zone în care cineva își va îngropa nasul mai târziu.

DIPTYQUE PHILOSYKOS, la Beautik, 75 ml, 630 lei

Este plin Bucurestiul de smochini, prima dată când vă întâlniți cu unul, rupeți o frunză la jumate și inspirați cu nesaț.
Philosykos este un parfum lemnos, descris ca amintirea unei veri grecești la Muntele Pelion, unde, pentru a ajunge la mare, trebuie traversată o pădure de smochini sălbatici scăldați permanent în Soare.

Philosykos este o odă pentru întregul smochin: prospețimea verde a frunzelor, aroma lăptoasă a smochinelor, susținută de densitatea lemnoasă a arborelui.
La fel ca Orange Sanguine, este bucurie pură, dar cu o notă de senzualitate.

NEELA VERMEIRE CREATIONS BOMBAY BLING, apă de parfum, 60 ml, la Createur 5 d’Emotions

O felie groasă, delicioasă de joie de vivre estivală, izbucnind dintr-o sticlă frumoasă. Creat în 2011 de Bertrand Duchaufour, Bombay Bling este alegerea pentru zilele fierbinți de vară cu mangoul său proaspăt și strălucitor (cel mai bun pe care l-am mirosit vreodată), supradozajul exuberant și frizant de strălucire tropicală fructată și miezul perfect creat de dozajul echilibrat între flori și condimente picante și senzuale.

Note de vârf: mango, litchi, coacăze negre, cardamom, chimen, cistus; note de mijloc: trandafir, trandafir turcesc, absolut de iasomie sambac, ylang-ylang madagascar, acord alb floral de tuberoză, frangipani, gardenie; note de bază: patchouli, tutun, lemn alb, lemn de santal, cedru, vanilie.

HUMIECKI & GRAEF EAU RADIEUSE, apă de colonie cu 20% uleiuri esențiale parfumate, 910 lei, la Createur 5 d’Emotions

O gură de aer rece, o doză șoc de prospețime binevenită. O apă de colonie reinterpretată nu doar de dragul procesului în sine, ci pentru a aduce o perspectivă bizară, revigorantă, vie, a unei tradiții cu iz învechit.
Cu note de mentă proaspătă, suc de bambus și rubarbă, frunze de banană, mandarine și citrice, Eau Radieuse are probabil unul dintre cele mai bine alese nume, deoarece radiază. Și tu odată cu ea.

Îți trezește simțurile, este ca o aruncare în piscină după o oră de plajă, ca un pahar din cel mai rece prosecco într-o zi cu 40 de grade la prânz.

AQUA DI SALE PROFUMIM ROMA, 100ml, 1150 lei, Madison Perfumery

„Valurile mari care frânează pe mal donează scoici noi, cu o multitudine de dimensiuni și forme, nisipului care strălucește în soarele dimineții din august. În plaja deșertului flutură lipsa de atenție și libertate. ”

Cu mirt, lemn de cedru și note sarate, Aqua di Sale este unic, nu există alt parfum marin cu un asemenea siaj. Este aroma pielii goale după o zi întreagă de plajă, zi în care a bătut-o vântul și firicelele de nisip s-au adunat pe ea.
Dacă iubești marea, probabil nu te vei despărți de Aqua di Sale o lungă perioadă de timp.

Care este parfumul tău de vară pe care ni l-ai recomanda?

Roxana Mucenic
Roxana Mucenic
Co-Owner www.biobeauty.ro Skincare addict, Capitain Planet fan, colectionar de suveniruri olfactive. In beauty nu exista adevaruri absolute, creme sau ingrediente minune, branduri #IT sau solutii magice pentru tinerete fara batranete.