InimaOglindă – un proiect din inimă pentru inimă de la Veronica Soare

Durata: 4 minute

Pe Veronica Soare poate o știi drept creatoarea de caleidoscoape, întrucât ea a readus în actualitate folosirea acestui instrument optic-jucărie care ne bucura, odinioară, copilăria. Dar Veronica mai are un proiect drag, #InimaOglindă, broșe și mici oglinzi în formă de inimă și cu o suprafață ce reflectă exact ca o oglindă și despre care îți voi povesti mai pe îndelete în cele ce urmează.

Tot la noi o poți citi pe Veronica aici, într-o poveste despre singurătate și site-urile de dating.

Cum a început totul

Veronica a demarat proiectul InimaOglindă anul acesta, în aprilie, dar avea ideea sădită în minte de mai mulți ani, doar a așteptat momentul cel mai potrivit și forma în care să o pună în practică.

Îmi port inima la vedere din 2012 sau 2013, când mi-a venit ideea să îi cer cuiva o broșă-inimă, în forma ei simplă, roșie, voiam să îmi scot inima pe-afară, să le readuc aminte oamenilor că în noi locuiește o inimă și ar fi fain să ne purtăm cu ea cu delicatețe. De-atunci, port doar broșe-inimă și tot ce am făcut în anii ăștia – #minunipeCamino pentru Inima Copiilor, emisiunea la radio, tot ce scriu și fac poartă amprenta asta – cu inima la vedere. În același timp sunt de șase ani pe terenul caleidoscoapelor, manufacturez caleidoscoape și facilitez ateliere de caleidoscoape în companii și școli și spații publice, adică mă joc cu oglinzi. Și, totuși, uite că abia anul ăsta, înainte de Paști – pur și simplu s-a pogorât asupra mea Ideea, am Văzut inimaOglindă – o broșă în formă de cord făcută dintr-un material care imită oglinda.

Un manifest, un reminder de a ne opri din goană și a ne privi cu inima.

Cred, la nivel de idee și de relaționare, că, dacă facem asta, ajungem să ne oglindim unii pe alții, ceea ce ne ajută să ne privim cu îngăduință, să ne iubim mai mult și să ne judecăm mai puțin. Așa mi-a ieșit mie inima pe dinafară :)”, povestește Veronica.

Dacă te gândești la toată activitatea de până acum a Veronicăi, vei observa că este, cumva, mereu sub semnul inimii, mai mult sau mai puțin evident:“Totul, mereu, am ales cu inima, în orice. Nu mai cred în bătălia dintre ea și creier, cred într-o bună relaționare între ele două, dar stiu că ea mă ține pe drumul cel drept și bun. Și nu mă miră că drumul m-a adus aici: am făcut minunipeCamino pentru Inima Copiilor, mă joc pe terenul KaleidoLove, anul trecut, în lockdown, am născocit jocul de cuvinte iuBine, primăvara asta a venit inimaOglindă. Cred în puterea ei, care e despre înțelegere și iertare”, spune Veronica.

Legătura dintre inimă și oglindă

Am întrebat-o pe Veronica de ce a ales alăturarea inimă și oglindă pentru acest proiect: „Cel mai frumos ne-a lasat vorbă Micul prinț: „Limpede nu vezi decât cu inima”, așadar ce ne spune el e să ne aducem inima mai sus și să privim prin filtrul ei. Târziu am înțeles că mai întâi trebuie să ne privim pe noi, adica să ne iubim întâi pe noi, ca să-i putem iubi pe ceilalți. Și, dacă reușim să ne privim așa, vedem că suntem toți într-o mare oglindă, că bucăți din noi întâlnesc mereu bucăți din celălalt. Broșa-inimă e despre noi în relația cu celălalt, e infinită în sensul că o umpli cu ce vrei tu, cu lucrurile de care te apropii: omul iubit, un cer la apus, cafeaua de dimineață, Fontana di Trevi în vacanță. E delicios feedback-ul care vine odată cu ea, e mai mult decât un obiect fain pe care îl porți la piept. E foarte jucaușă„, a explicat ea.

Cum poți avea propria ta InimăOglindă

Broșele le poți comanda de aici și ai de ales între două dimensiuni, 9×6 cm sau 7×5,5 cm și între patru mesaje de personalizare:  “Iu-besc” (pe silabe), „Fă rai din ce dai”, „Acum e infinitul” sau „Bring your best”. Costul este de 60 lei pentru broșa mare și de 50 lei pentru cea mică.

După succesul pe care l-au avut broșele, Veronica s-a gândit să ofere și InimăOglindă de pus pe birou sau pentru perete, un obiect de decor simbolic pentru căminul tău.

InimaOglindă de pus pe birou sau pe perete e, însă, despre noi. În ianuarie, cu câteva luni înainte să îmi vină ideea InimiiOglindă, mi-am scris pe oglinda din baie „Veronica, spune-ți ceva frumos astăzi”. Și ceva s-a schimbat în mine, am început să mă privesc cu înțelegere și cu iubire. Așa că, InimaOglindă de pus pe perete sau birou e despre asta: dincolo de a ne aranja rujul sau coafura, e mai ales despre a ne trimite un gând bun, din inimă, să fie ca un trigger, ca și cum te-ai privi cu brațele deschise„, explică Veronica.

Dimensiunea ei este de 27×19 cm și vine împreună cu un suport pentru birou sau cu benzi adezive în cazul în care va fi montată pe perete. InimaOglindă pentru birou poate fi simplă sau personalizată cu o coroană de flori sau cu unul dintre următoarele mesaje: “Iu-besc” și “Acum e infinitul”. Costul acesteia este de 155 lei.

Un sfat pentru inima ta de la Veronica

Să o primenească în fiecare zi. Să aibă grijă de ea, să aibă curaj să meargă în direcția în care ea le arată și să îi dăruiască în fiecare zi, oricând peste zi, câteva minute doar ei: poate ascultând un cântec cu ochii închiși, poate dansând în iarbă, poate zâmbind în timp ce se face omleta”, încheie Veronica.

fotografii: Veronica Soare

Andreea Mira
Andreea Mirahttps://andreeamira.ro/
Creatoare de povești scrise și vizuale. Fotografă de food (aruncă un ochi pe www.instagram.com/andreea.mira), food blogger @www.infarfurie.ro și profesionistă în comunicare cu peste 15 ani de experiență. Sunt mamă a doi copii minunați care mă ajută adesea să văd lumea cu alți ochi. Îmi place să beau cafea, să alerg dimineața, să admir case vechi și să descopăr poveștile celorlalți.