Valentine’s Day – are iubirea nevoie de o zi specială?

Durata: 2 minuteValentine’s Day. O sărbătoare pe cât de apreciată de unii, pe atât de urâtă de alții. Un prilej de a-ți arăta iubirea mai strașnic decât în alte zile. Sau, dimpotrivă, o ocazie de făcut mișto-uri și ținut prelegeri despre împrumutul unor sărbători care nu aveau tradiție la noi.

Pentru mine, Valentine’s Day este undeve la granița între cele două tabere de mai sus. Sunt în cuplu de (foarte) mulți ani. Când ne-am cunoscut noi și eram tineri și încă pe la școli, nu era popularizată sărbătoarea iubirii.

Ne găseam noi prilejuri de a face ceva special, precum de ziua aniversării, iar de multe ori asta însemna o călătorie pe undeva unde nu mai fusesem până atunci. Ne scriam scrisori (hehe, emailul a apărut în viața noastră la mai mult timp după) – încă mai am maldărele de epistole și felicitări trimise și primite :). Ne făceam mici cadouri cu sau fără motiv. Cumva, nici nu am simțit că mi-a lipsit o sărbătoare specială dedicată iubirii.

Mai târziu, când Valentine’s Day a intrat în calendarul (neoficial) al lunii februarie, am avut o perioadă în care ne obișnuisem să ieșim la o cină la restaurant, în doi sau în patru (împreună cu un alt cuplu de prieteni). Era o nebunie la un moment dat, trebuia făcută rezervare cu ceva timp înainte, pentru că altfel riscai să nu găsești mai pe nicăieri o masă liberă. Am simțit-o ca pe un moment de respiro în tumultul cotidian, o ocazie de a socializa și de a mai încerca un restaurant nou.

Acum, cu doi copii în preajmă, abia mai reușesc să îmi amintesc că e Valentine’s Day. Noroc cu inimioarele și trandafirii ce inundă feed-urile în social media :). Dacă avem noroc și e liniște la masa de seară, poate vom bea un vin bun și vom ciocni pentru încă o zi în care suntem împreună.

Și care este morala?

Probabil că nici nu avem nevoie de o anumită zi ca să ne spunem sau sărbători iubirea. Că îi zicem Valentine’s Day sau, mai pe românește, Dragobete, nici nu contează. Apreciază-l pe celălalt pentru că cine este și pentru că îți este alături zi de zi. Bucură-te de clipele în care ești sănătos și bine cu tine. Spune te iubesc ori de câte ori simți că îți umple inima până dă pe-afară.

Găsește prilejul de a sărbători mici victorii mărunte zi de zi, pentru că în asta constă frumusețea vieții, nu în a aștepta o zi specială, o dată pe an, în care să ne amintim că iubim pe cineva.

fotografii: Unsplash

Andreea Mirahttps://andreeamira.ro/
Creatoare de povești scrise și vizuale. Fotografă de food (aruncă un ochi pe www.instagram.com/andreea.mira), food blogger @www.infarfurie.ro și profesionistă în comunicare cu peste 15 ani de experiență. Sunt mamă a doi copii minunați care mă ajută adesea să văd lumea cu alți ochi. Îmi place să beau cafea, să alerg dimineața, să admir case vechi și să descopăr poveștile celorlalți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here