Top 3 cafenele de neratat în Dubai – bucurii vizuale, olfactive, gustative

Durata: 3 minute

O călătorie cu adevărat reușită este alcătuită dintr-o multitudine de experiențe trăite, din mici bucurii date de locurile noi pe care le descoperi, de plăcerea unui răsfăț culinar cu totul special sau de cafele bune, băute în tihnă, în locuri surprinzătoare.

A-ți da timp să te oprești din vizitat un oraș nou, plin de provocări la tot pasul, așa cum este Dubai, și a te așeza să savurezi o cafea aromată, completată de o spumă de lapte cu o textură catifelată, într-un loc de poveste, este un lux, o experiență în sine. Știi că ai făcut alegerea cea mai bună atunci când totul se potrivește de minune în jurul tău: localul unic și încântător, decorul extravagant, personalul zâmbitor și foarte primitor, cafeaua cu un gust perfect și ceva dulce lângă.

Când îți plănuiești viitoare escapadă la soare, în Dubai, pune pe lista răsfățurilor pe care ți le vei acorda și câteva cafenele spectaculoase, unde te vei delecta cu mici bucurii vizuale, olfactive, dar mai ales gustative. Am ales trei locuri de care sunt fascinată și pe care vreau să ți le recomand și ție.

#1 Atmosphere Lounge

Dubai este un oraș al recordurilor, lista este mult prea lungă pentru a le putea cuprinde pe toate. Este cel mai cel în multe privințe și acesta este un motto al vacanțelor acolo: totul trebuie să fie la înălțime, și la propriu și la figurat, la fel și ceaiul sau cafeaua savurate la cel mai înalt lounge din lume, în cea mai înaltă clădire a lumii.

Atmosphere se află la etajul 135 din 160 al impresionantei clădiri Burj Khalifa și oferă o experiență de-a dreptul unică: view care îți va tăia respirația preț de câteva secunde și vei fi fascinat/ă de fiecare părticică văzută de sus, în timp ce guști dintr-un platou de macaroons, prăjiturele sau curmale învelită în cea mai fină ciocolată, alături de un ceai exotic parfumat sau o cafea aromată și îmbietoare.

O experiență de trăit o dată în viață, cu elemente care îți vor mângâia sufletul: locație, priveliște, eleganță, grație, gust, savoare și răsfăț.

#2 Puro 1484

Chiar dacă e nevoie să conduci din Dubai aproape două ore și jumătate până să ajungi sus de tot, la cel mai înalt restaurant din Emiratele Arabe Unite, drumul și priveliștea de acolo, de pe cel mai de sus punct al țării, vor face toți banii.

Situat pe Jabel Jais, muntele cu aproape 2000 de metri înălțime, Puro 1484 și-a propus să ofere celor care-i trec pragul o experiență cu totul unică: o cafea plină de savoare, ceva bun de mâncare și view extraordinar, care te va lăsa fără grai: munți și mare, culori impresionante care se întrepătrund, de la roșu, bej, maro și până la cenușiu, norii care coboară către culmile munților, creând senzația că plutești deasupra lor.

Terasa Puro 1848 este locul în care poți să te relaxezi, să admiri natura spectaculoasă, să fii recunoscătoare și să te simți, cu adevărat, la înălțime.

#3 Forever Rose Cafe

Dacă o vei alege pe cea din Dubai sau poate te vei încumeta să mergi chiar la cea din Abu Dhabi, prima din lume, experiența va fi de-a dreptul spectaculoasă. Forever Rose este un concept de poveste, la propriu. Simți că ești parte dintr-o carte de benzi desenate!

Cafeneaua 2D a pornit de la un boutique de flori din Londra, apoi s-a dezvoltat către un luxury gift shop, iar pasul următor a fost să creeze o cafenea unică. Și au reușit!

Întreaga locație este în alb și negru, iluziile optice sunt la tot pasul, iar florile, mâncarea și băuturile aduc plusul de culoare pentru o experiență complet. Când ajungi în Dubai, este musai să faci o rezervare în povestea 2D în care tu vei fi eroina principală, savurând o cafea și admirând frumusețea florilor eterne.

Raluca Mureșan
Raluca Mureșan
Călătoare, visătoare, iubitoare de frumos. Consultant în turism și marketing, specialistă în călătorii și vacanțe, mereu în căutarea celor mai interesante locuri și a celor mai frumoase povești. Scrie de pe plajă, din Dubai.