Mărțișor Curatorialist – lista care te ajută să alegi cele mai cele mărțișoare pentru femeile din viața ta

Durata: 5 minute

Ne mai despart 10 zile până la Mărțișor, prima sărbătoare a primăverii. Și, cum 1 martie fără mărțișor nu s-a mai pomenit (wink-wink, aviz domnilor), e momentul să vă arătăm lista de mărțișoare pe care am curatoriat-o noi, punându-ne cap la cap favoritele.

Am ales artizani locali care au nevoie de toată susținerea noastră pentru a-și continua proiectele cu talent și pricepere, dar și câteva inițiative sustenabile care vin exact pe sufletul nostru.

Iată mai jos lista Mărțișor Curatorialist care sperăm că te va ajuta să alegi cele mai potrivite mici atenții pentru femeile din viața voastră.

Mândra Chic

La Mândra Chic găsești Insignișoare, așa cum au botezat ei marțișoarele tip insignă cu mesaje brodate, inspirate de simbolur tradiționalei și ziceri populare. Sunt o mulțime de modele din care să alegi ce rezonează cel mai bine cu viitoarea purtătoare. Le găsești și la Garderoba Infinită.

 

   

Nammura

Mărțișoarele create de Orka și Flavia aka Nammura sunt un omagiu adus florilor și bucuriei pe care ne-o aduc acestea pe tot parcursul anului, nu numai primăvara. Așa că, dacă iubești florile, broșele Nammura sunt o alegere perfectă. Piesele sunt din pastă ceramică, șlefuite, desenate sau cu flori presate lipite, marginea lor este învelită în foiță de aur, cupru sau/și argint și apoi sunt lăcuite cu un lac foarte lucios pentru a le da un aspect de porțelan.

 

Pământiu

La Pământiu, găsești mărțișoare tip broșă, din lut cu uscare la aer, grupate în în mai multe colecții (Călătorie și aventură, Little Words, În grădină sau Tărâmuri nordice) din care poți alege categoria care se potrivește cel mai bine persoanei căreia i-l vei oferi.

 

 

Kokuun

Kokuun este cel mai nou proiect inițiat de Andreia Sabo, artist ceramist, fiind dedicat bijuteriilor din porțelan și ceramică. Pentru mărțișor, Andreia a pregătit mai multe tipuri de broșe pictate cu aur coloidal, cu motive diafane: flori, norișori, sfârlează, pasăre etc.

 

 

 

 


Cristina Frei

Cristina a îmbinat talentul de ilustratoare cu dibăcia mânuirii ceramicii și astfel au ieșit la lumină broșele din ceramică pictată, numai bune de oferit drept mărțișoare artistice. Motive feminine sau florale, purtând amprenta originală a Cristinei Frei.

Dibăcești

Oana de la Dibăcești a pregătit pentru iubitorii de frumos o serie de broșe-mărțișor, modelate din lut polimeric cu uscare la aer, pictate şi lăcuite manual, cu diferite cuvinte de întâmpinat primăvara şi sufletele care se bucură de ea. Cuvintele de pe broșă pot fi personalizate, așa că dacă ai idei, grăbește-te.

 

Little Houses

Broșe ceramice vesel colorate, sub formă de gustări dulci, căsuțe transilvănene sau norișori sunt propunerea Ralucăi de la Little Houses pentru mărțișor. Aruncă o privire, sigur vei găsi ceva simpatic de oferit la început de primăvară!

 

 

Serebe

Dacă vrei ceva haios, mărțișoarele pregătite de Serebe sunt potrivite. Sub formă de broșă, micile lucrări sunt realizate din pastă polimerică și vin în culori tari și voie bună.

 

 

Katerini

Atelierul Katerini a pregătit, așa cum ne-a obișnuit, broșe realizate din plastic reciclat și din spice de grâu, mici obiecte decorative frumoase și create cu grijă pentru mediu, pe care le poți oferi drept mărțișoare.

 

 

Mărțișoare sustenabile

Ierburi uitate & De Neagra

Un proiect wow născut din colaborarea Monei Petre de la Ierburi Uitate și De Neagra Bucșani, care aduce mărțișoare vii, din hârtie impregnată cu semințe de flori sau de plante aromatice. Așa că, dacă ai persoane dragi care iubesc florile și grădinăritul, le vei face o reală bucurie cu acest mărțișor „verde”. Ai de ales între setul semințe de plante aromatice (cimbrișor sălbatic, isop, măghiran, sovârf, leurdă, măcriș și fetică) și setul cu flori de grădină (albăstrele, ineață, limba mielului, margarete, negrilică, păpălău și un amestec de violete divers colorate).

 

Mai mult verde

Dacă vrei să faci un cadou inedit și sustenabil în același timp, poți alege inițiativa Mai Mult Verde, Fă cadou un copac!, începută acum mai bine de 10 ani pentru a încuraja acțiunile de împădurire în România. Cum funcționează? Simplu, alegi de pe site câți copaci vrei „să plantezi” și faci o donație în funcție de numărul copacilor, iar ONG-ul se va ocupa de plantare în locul tău. Dacă vrei să fie cadou pentru cineva, alege să scrii o dedicație în același formular.

   

Mărțișor plantabil

Asociația Ordinul Manufacturierilor are un proiect de împădurire cu „mărțișoare”. Cum vine asta, poate te întrebi. Cu ajutorul mărțișoarelor plantabile, care conțin semințe de mesteacăn. Fie cumperi și plantezi tu, fie donezi și îl plantează cei de la Asociație. Acest mărțișor inedit conține: 2 semințe de mesteacăn, câteva semințe de trifoi, câteva flori de lavandă și, unele, petale de crăițe.

 

fotografii: furnizorii prezentați

Andreea Mira
Andreea Mirahttps://andreeamira.ro/
Creatoare de povești scrise și vizuale. Fotografă de food (aruncă un ochi pe www.instagram.com/andreea.mira), food blogger @www.infarfurie.ro și profesionistă în comunicare cu peste 15 ani de experiență. Sunt mamă a doi copii minunați care mă ajută adesea să văd lumea cu alți ochi. Îmi place să beau cafea, să alerg dimineața, să admir case vechi și să descopăr poveștile celorlalți.