Cum găsim nuanța perfectă pentru tenul nostru?

Durata: 3 minuteFardul de obraz este unul dintre produsele mele preferate. Îl folosesc de fiecare dată când mă machiez pentru că adaugă o strălucire sănătoasă tenului meu. Fiecare femeie are o nuanță potrivită de blush, iar găsirea acesteia necesită înțelegerea unor noțiuni simple, care țin de tonul și subtonul pielii noastre.

Tonul este cel care ne arată cât de închis sau deschis este un ten, iar subtonul este cel care determină dacă pielea noastră înclină spre o culoare rece, neutră sau caldă.

Pentru a depista subtonul, te poți uita la venele de pe antebraț. Dacă venele sunt albastre, atunci ai un subton rece, dacă sunt verzi, ai un subton cald, iar dacă îți este greu să depistezi culoarea venelor, este foarte posibil să ai un subton neutru.

O altă modalitate de a găsi nuanța perfectă de blush este să te ciupești de obraz. Culoarea pe care o va căpăta pielea ta te va putea ghida.

Poate părea dificil dacă te afli într-un magazin de cosmetice înconjurată de o mulțime de rozuri, piersicii, fucsia și oranj. Însă, odată ce ai ales cea mai bună nuanță de blush pentru tenul tău, vei vedea că rolul acestuia este de lifting la nivelul pomeților și de a împrospăta aspectul tenului.

De asemenea, există o gamă largă de texturi ce oferă diverse finisaje. Acest lucru este important în aspectul final al look-ului tău.

Optează pentru texturi cremoase sau fluide dacă ai tenul mai uscat, sau pentru texturi compacte și pudrate dacă ai ten mixt sau gras.

Fardul de obraz cremos poate fi aplicat ușor cu degetele imediat după fondul de ten și te va ajuta să obții un aspect proaspăt și luminos. În ceea ce privește fardul de obraz compact, recomand aplicarea unui strat subțire de pudră înainte de blush pentru a crea un aspect uniform și catifelat.

Mai departe urmează să îți prezint câteva nuanțe de blush potrivite pentru diverse culori de ten.

#1 TENUL DESCHIS

blush beauty

Când ai tenul deschis, cele mai bune nuanțe de fard de obraz sunt roz deschis, corai deschis sau peach. Pielea deschisă în subtonuri reci arată bine în nuanțe de roz trandafiriu, pe când un ten în subton cald va fi evidențiat de nuanțe de peach.

Începe aplicarea din centrul obrajilor ascendent spre pomeți și construiește culoarea puțin câte puțin pentru a evita să pari îmbujorată. Ia o cantitate mică de culoare pe pensulă și estompează blush-ul până obții intesitatea dorită.

Recomandările mele: Illamasqua Cream Blusher, Dior Backstage Rosy Glow, Blush Brush

#2 TENUL MEDIU

Un ton mediu al pielii cere nuanțe de fard de obraz în roz trandafiriu, mov cald și piersică intensă. Dacă subtonul tău este rece, nuanțele de roz trandafiriu spre culoarea fructelor de pădure ar putea arăta foarte bine.

Tonurile medii ale pielii tind să fie mai bronzate, în subtonuri calde. Dacă subtonul este cald, culoarea piersicii spre auriu oferă un aspect natural și sănătos. Acest tip de ten arată uimitor și cu un amestec de peach și roz trandafiriu.

Recomandările mele: Illamasqua Colour Veil, Benefit Benetint Lip & Cheek Stain

#3 TENUL MĂSLINIU

blush beauty

Pielea măslinie conține nuanțe de galben și verde, iar o pată de culoare cum este fardul de obraz o poate înviora subtil. Optează pentru blush oranj-piersică spre auriu pentru a adăuga căldură și luminozitate. De asemenea, folosirea unui fard de obraz în nuanțe de bronz evidențiază frumusețea tenului măsliniu.

Recomandările mele: Fenty Match Stix Shimmer Skinstick, MakeUP For Ever Pro Bronze Fusion, Sephora Colorful Blush

#4 TENUL ÎNCHIS

blush beauty

Pentru tonurile de piele închise care tind să aibă un subton cald, se potrivesc nuanțele profunde de roșu cărămiziu și oranj, iar pentru subtonurile reci, nuanțele de fructe de pădure sau fucsia. Roșul, fucsia, oranjul precum și diverse nuanțe de maro creează un contrast pe pielea închisă la culoare.

Recomandările mele: Fenty Match Stix Shimmer Skinstick, Pat McGrath Skin Fetish: Divine Blush, Fenty Cheeks Out Freestyle Cream Blush

foto principală via PEXELS

Mihaela Cherciu
Sunt un make-up artist specializat în arte vizuale. Mă inspiră oamenii pe care îi întâlnesc și natura. Am abordat ceea ce fac cu foarte multă pasiune și pot spune că stilul meu se situează la intersecția dintre modă și pictură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here