Cum facem un „double wing” eyeliner perfect

Durata: < 1 minut

În tutorialul acesta mi-am propus să reinterpretez una dintre tendințele mele preferate din acest sezon și anume machiajul cu eyeliner dublu pe care l-am descoperit la prezentarea de moda DIOR.

Acest machiaj a venit în completarea ținutelor extravagante, pline de culoare, inspirate de 60’s era. Însă, deși își are originile în anii 60, mi-a plăcut foarte mult cum make-up artistul Peter Philips l-a realizat într-o manieră contemporană și fresh.
Pentru a obține acest look grafic și sofisticat, voi fi atentă la texturile și cantitățile de produse pe care urmează să le aplic pe ten și pe buze. Îmi doresc ca tot ansamblul creat să nu distragă atenția de la accentul care va fi pe ochi.

Pasul 1: TENUL RADIANT

Mi-am hidratat bine tenul înainte de aplica fondul de ten Face and Body de la MAC cu o pensula prin mișcări circulare. Îmi doresc un finisaj natural și ușor umed, așa că am aplicat iluminatorul fluid Dior Backstage pe pomeți și pe puntea nasului, dar și pe tâmple.
Apoi am aplicat concealer în zona cearcănelor și am fixat cu puțină pudră translucidă toată zona T.

Recomandările mele: Dior Backstage Face & Body Glow | M·A·C STUDIO FACE AND BODY FOUNDATION | MAKE UP FOREVER Ultra HD Light Capturing Self-Setting Concealer | MAKE UP FOREVER Pudra Pentru Fixarea Machiajului

Pasul 2: ACCENTUL PE OCHI

Încep cu pleoapele pe care aplic un fard într-o nuanță neutral.
Privind drept în față în oglinda, creez o linie ascendentă cu ajutorul eyeliner-ului pornind din locul în care se termină irisul urcând spre tâmple. Linia genelor inferioare o trasez paralelă cu cea a genelor superioare având grijă să o fac mai subțire.

După ce am trasat ambele linii cu tușul, mă folosesc de un bețișor de urechi ascuțit cu puțin demachiant pentru a le perfecționa. Între ele plasez un creion bej pentru a defini mai bine zona. La final voi aplica puțină mascara negru de la MAC Stack pe care o ador pentru volumul pe care îl oferă.

Îmi mențin sprâncenele decolorate, așa că am folosit un gel transparent pentru a le pieptăna ascendent. Cine le are închise la culoare, le poate accentua subtil cu o mascara de sprâcene în culoarea potrivită.

Recomandările mele: GIVENCHY Liner Disturbia Precision Felt-Tip Eyeliner 24H Wear | M·A·C POWDER KISS SOFT MATTE EYE SHADOW PRO PALETTE | M·A·C STACK MASCARA | SEPHORA COLLECTION 12H Contour Pencil Eyeliner | BENEFIT COSMETICS Benefit 24h Brow Setter

Pasul 3: BUZE SUBTILE

Pentru că machiajul ar părea incomplet fără puțină textură pe buze, de data aceasta voi aplica doar un creion gloss nude rose într-o cantitate mică pentru a păstra tot look-ul fresh. În loc de blush, am aplicat cu degetele același gloss pe obraji și am finisat la final cu pensula cu care am aplicat fondul de ten.
Acesta este un machiaj lejer și elegant pe care îmi place să îl port din când în când și care consider că se potrivește multor tipuri de fizionomii.

Recomandările mele: RARE BEAUTY Stay Vulnerable Glossy Lip Balm

Pasul 4: FINAL LOOK

Ai încerca DOUBLE WING EYELINER?

Mihaela Cherciu
Mihaela Cherciu
Sunt un make-up artist specializat în arte vizuale. Mă inspiră oamenii pe care îi întâlnesc și natura. Am abordat ceea ce fac cu foarte multă pasiune și pot spune că stilul meu se situează la intersecția dintre modă și pictură.