Moduri de aplicare a fondului de ten pentru un aspect luminos și natural

Durata: 4 minute

Folosirea unui fond de ten este un mod sigur de a obține o piele impecabilă, chiar și în zilele în care semnele oboselii sau diverse imperfecțiuni sunt mai vizibile pe fața noastră. Este esențial să alegi formula și nuanța de fond de ten potrivite tenului tău, dar și să ai la îndemână instrumentele necesare aplicării. Fiecare tehnică de aplicare va oferi un grad diferit de acoperire și finisare.

Scopul pe care mi-l propun de câte ori încep aplicarea fondului de ten este să creez o bază cât mai naturală și radiantă pe care voi construi restul machiajului evitând aspectul de mască.

articol pentru Curatorialist.ro de Mihaela Cherciu, make-up artist

Dacă ești curioasă de modul prin care poți obține un finisaj impecabil, sunt aici pentru a-ți dezvălui câteva tehnici. Așadar, pentru a simplifica procesul de aplicare, am descompus pașii exacți, produsele și tehnicile care te vor ajuta să obții rezultatul cel mai natural.

#1 ÎNCEPE CU O BAZĂ IMPECABILĂ

Fondul de ten va arăta la fel de bine ca pielea pe care este aplicat dacă se menține o rutină de beauty ce constă în exfoliere săptămânală și hidratare zilnică. Chiar înainte de aplicarea fondului de ten, este important să îți cureți pielea pentru a ajuta la prevenirea porilor înfundați și la îndepărtarea impurităților ce pot estompa strălucirea naturală. O dată sau de două ori pe săptămână poți exfolia ușor straturile superficiale de la suprafața pielii, astfel pregătești pielea pentru o aplicare uniformă a fondului de ten.

Recomandarea mea: Gomaj Pentru Ten Academie Visage Phyto Gommage Marin Exfoliant Cu Alge Marine

#2 PREGĂTIREA TENULUI

După ce ai aplicat o cremă hidratantă, un pas important care va ajuta ca machiajul să reziste o perioadă îndelungată este aplicarea unui primer ce va netezi suprafața tenului. Dacă ai probleme cu pielea, cum ar fi roșeață sau pigmentare inegală, un primer corector de culoare te vă ajuta să uniformizezi tonul pielii.

De exemplu dacă tenul este tern și lipsit de strălucire, un primer în nuanța somon îl va revitaliza. Dacă te confrunți cu zone de cuperoză, aplică un primer verde pentru a neutraliza pigmentul roșu. Primerul în nuanțe mov/lila neutralizează tonurile de galben și petele pigmentare. Optează pentru un primer matifiant transparent dacă tenul tău are tendința de îngrășare.

Recomandările mele: Elizabeth Arden Visible Difference Replenishing HydraGel Complex | Make Up Forever Shine Control Step 1 Primer Mattifying Base | Make Up Forever Step 1 Primer 24H*

#3 FONDUL DE TEN

Scopul este ca fondul de ten să arate cât mai natural, ca o a doua piele. De aceea, este bine să începi aplicarea din centrul feței folosind o cantitate mică de produs la început. Recomand texturile fluide cu acoperire medie sau mică iar, dacă este nevoie, în anumite zone de acoperire mai mare, poți reveni cu fond de ten sau poți folosi un corector.

Indiferent dacă folosești o pensulă pentru fond de ten (perii sintetici sunt cei mai buni) sau vârful degetelor, aplică fondul de ten prin mișcări de tapotare, împingându-l ușor în piele din centrul feței spre exterior.

Evită mișcările de ștergere sau frecare, pentru a nu crea pete pe suprafața pielii. Căldura degetelor ajută fondul de ten să pătrundă mai ușor în piele, totodată creând un aspect natural.

Părul dens al pensulei numite buffing brush facilitează aplicarea fondului de ten și poate fi utilizată cu formule lichide, compacte sau cremoase. Dacă dorești acoperire mai mare, ai opțiunea să aplici fondul de ten cu un burețel umed prin mișcări de tapotare începând tot din centrul feței spre exterior, coborând pierdut și pe gât.

Nu uita urechile! Adesea trecute cu vederea, urechile fac parte din fața ta. Dacă ai o predispoziție spre înroșirea urechilor, treci cu pensula de fond de ten sau cu burețelul peste ele, astfel încât să se potrivească cu restul feței.

Recomandările mele: LANCOME Teint Idole Ultra Wear | MAKE UP FOR EVER Ultra HD Foundation | Dior Backstage Face & Body Foundation Buildable Fluid Foundation | Beauty Blender Original

#4 CORECTORUL

Aplică un corector doar acolo unde este necesar. Dacă există zone unde nu a fost suficient fondul de ten, cum ar fi cearcănele, cuperoza sau orice alte pete, tapotează cu degetele un corector peste ele, apoi împinge-l în piele pentru a se amesteca perfect, fără mișcări de ștergere.

Pigmentarea spre albastru sau violet a cearcănelor poate fi neutralizată cu un anticearcăn într-o nuanță de somon.
Ai grijă să estompezi bine corectorul pe care îl aplici pe restul feței pentru a nu exista diferențe cromatice între acesta și fondul de ten.

Recomandările mele: MAKE UP FOR EVER Ultra HD Light Capturing Self-Setting Concealer | SEPHORA COLLECTION Color Corrector | ILLAMASQUA Skin Base Concealer Lift – primer

#5 FIXEAZĂ CU PUȚINĂ PUDRĂ

Ultimul pas este aplicarea unei pudre translucide peste fondul de ten pentru a te asigura că machiajul va rezista fără a se estompa în timp. Folosește o pensula mare și pufoasă pentru a aplica pudra și o pensulă mai mică pentru a fixa zona de sub ochi. Asigură-te că aplici o cantitate mica de pudră concentrându-te pe zona T, unde pielea tinde să lucească în timp, și sub ochi, dacă este necesar.

Recomandarea mea: KEVYN AUCOIN Loose Powder – pudra

articol pentru Curatorialist.ro de Mihaela Cherciu
Sunt un make-up artist specializat în arte vizuale. Mă inspiră oamenii pe care îi întâlnesc și natura. Am abordat ceea ce fac cu foarte multă pasiune și pot spune că stilul meu se situează la intersecția dintre modă și pictură.

Mihaela Cherciu
Mihaela Cherciu
Sunt un make-up artist specializat în arte vizuale. Mă inspiră oamenii pe care îi întâlnesc și natura. Am abordat ceea ce fac cu foarte multă pasiune și pot spune că stilul meu se situează la intersecția dintre modă și pictură.