Netflix te invită să vezi muzica o dată cu lansarea noului serial Open Your Eyes

Durata: 2 minute

Pentru a promova lansarea noului său serial sci-fi Open Your Eyes/Deschide ochii, Netflix a colaborat cu artistele din duo-ul polonez Hania Rani (pian) și Dobrawa Czocher (violoncel) și cu MELT Studio (un studio creativ de experiențe multimedia) în realizarea unui spectacol artistic vizual-senzorial unic.

Deschide ochii și vezi muzica

Proiectul se numește sugestiv “Deschide ochii și vezi muzica” și îi invită pe spectatori să privească în interiorul procesului creativ al artistelor și să asiste la emoțiile lor în timpul interpretării.

Hania Rani și Dobrawa Czocher au fost conectate la o interfață creier-computer în timpul spectacolului pentru ca publicul să poată vedea muzica. Semnalele colectate au fost apoi traduse în animații 3D simulate în timp real și proiectate înapoi în mediu.

„Caracterul evaziv al gândurilor, intensitatea și incertitudinea emoțiilor ne-au inspirat să traducem impulsurile în simulări fluide, care au fost generate în timp real. Scopul nostru a fost să surprindem performanța efemeră într-un mod captivant – creând o experiență multimedia interactivă atât pentru artiști, cât și pentru public. Estomparea liniei dintre artă și tehnologie”, declară Kuba și Kamila, Melt Studio.

Piesa interpretată în timpul evenimentului se numește “Dunkel” (întuneric, în limba germană) și este de pe viitorul album al celor două artiste. Înregistrarea live a fost realizată la Institutul de Inginerie Energetică din Varșovia.

Despre serialul Open Your Eyes

După un teribil accident care i-a ucis familia, Julia se trezește într-un centru de tratament pentru amnezici și începe să se apropie de ceilalți pacienți care, în mod bizar, au trecut prin traume asemănătoare. Așa îl cunoaște pe Adam, un băiat învăluit în mister, care îi devine ghid în cadrul centrului. Când începe să aibă vise și viziuni ciudate care par cât se poate de reale, ea începe să se întrebe dacă locul în care se află este ceea ce promitea să fie. Stăpânită de dorința de a afla adevărul, Julia se luptă să scape din centru și descoperă că această lume nu este ceea ce pare a fi.

Noul serial Netflix este deja disponibil în România.

fotografii: Unsplash, IMDB

Andreea Mira
Andreea Mirahttps://andreeamira.ro/
Creatoare de povești scrise și vizuale. Fotografă de food (aruncă un ochi pe www.instagram.com/andreea.mira), food blogger @www.infarfurie.ro și profesionistă în comunicare cu peste 15 ani de experiență. Sunt mamă a doi copii minunați care mă ajută adesea să văd lumea cu alți ochi. Îmi place să beau cafea, să alerg dimineața, să admir case vechi și să descopăr poveștile celorlalți.