Micro trend: Care e treaba cu VEJA sneakers, un review sincer

Durata: 3 minute

Acesta nu este un articol despre modă, tendințe și stil. Este un articol cu multă romgleză. Am scris atât de multe articole de fashion la viața mea, încât acum vreau să vorbesc din experiență și cu sinceritate. Mi-a căzut cu tronc rău încălțămintea VEJA acum un an. Nu de alta, dar logo-ul lor este V”, inițiala numelui meu de familie, și era un zvon prin universul digital că sunt sustenabili.

I-am văzut prima dată la Sânziana Pop pe Instagram. Apoi am văzut că au fost aduși în țară și de cajuki, un magazin cu produse sustenabile pentru copii și adulți. Poți găsi VEJA pe mai multe platforme, #googleit, dar totuși susține antreprenorii români. Pe urmă, am început să îi văd și în oraș la mămici cool. Așa a început FOMO să se instaureze.

[ca să înțelegi #driveulmeu: trebuie să testez lucruri noi constant și îmi place încălțămintea sport, diferită]

VEJA sneakers
Campania VEJA primăvară-vară 2022

Experiența mea cu VEJA

Apoi cajuki a organizat un concurs online unde puteai câștiga o pereche de VEJA V-10. L-am câștigat. Particip la multe concursuri. Rar câștig, dar și când câștig, merită. Dovada aici.

Așa am descoperit că VEJA sunt diferiți. Deși a fost “lust at first sight”, prima probă m-a uimit. Nu sunt cum te aștepți, asta dacă te aștepți să fie încălțăminte sport. Nu sunt, sunt un fel de casual-dress-shoes, care merg de minune purtați toată ziua, cu jeans și tricou, dar și scoși în oraș în serile de primăvară-vară-toamnă-târzie-iarnă-cu-încălzire-globală împreună cu o rochie.

VEJA sneakers

Nu ne-am înțeles la început, până m-am acomodat cu ei. Eu tot insistam să fie încălțăminte sport, ei o “țineau” pe a lor. În timp, mi-am dat seama că piciorul meu se simte bine în ei, pot merge mult, pielea se aerisește…dar care este problema? Mă deranjează un pic limba.

VEJA sunt speciali, o să îți explic detaliile mai jos, se fac dintr-un material inedit, dar care este mai tare. Iar eu, nu știu de ce, nu îi pot purta cu șosete scurte, pentru că limba îmi lasă urmă pe piele. Poate sunt picioarele mele. Ce este drept, profit de ei ca să îmi etalez cele mai funky șosete, de multe ori…cu sclipici.

VEJA sneakers

Ce trebuie să știi despre VEJA sneakers?

 • Sunt cool și Instagramabili, toată lumea îi poartă, pa.
 • Sunt produși de un brand franțuzesc, era normal să ia amploare, precum Bensimon (FOMO ✓).
 • Nu este un brand nou, a fost fondat acum aproape două decenii.
 • Fondatorii sunt prieteni din adolescență: Sébastien Kopp & François Morillion.
 • Țelul lor a fost să lanseze un brand etic, motiv pentru care nu se promovează, nu creează stocuri pentru mai mult de șase luni, dar sunt purtați de multe celebrități – Marion Cotillard, Charlotte Gainsbourg, de exemplu.
 • Marketing-ul lor: din vorbă în vorbă…sau privit pe Instagram.

VEJA sneakers

 • Numele este un cuvânt din portugheză/braziliană, se citește “veijja” și înseamnă „să privești”…adică să privești dincolo de modă.
 • Poartă numele de Vert în Brazilia, pentru că sunt făcuți acolo.
 • Au exterior din piele, panouri din piele ecologică, aplicații din cauciuc și materiale sintetice, talpa din cauciuc sălbatic din Amazon, iar căptușeala din bumbac organic. Asta îi face un pic mai sustenabili. Zic un pic, pentru că încă nu știu care este opinia mea când vine vorba despre sustenabilitate și produsele din piele.  Poți citi mai multe despre pielea lor aici
 • Există și versiuni pentru publicul vegan, doar că în loc de piele se folosește un bumbac tratat cu o bază din ulei de porumb.
 • Sunt prima mea pereche de sneakers de culoarea alb și rezistă bine la murdărie, mai ales că băiatului meu îi place să mă calce.
 • Trebuie să știi că din cauza materialului mai dur, durează câteva săptămâni bune până se înmoaie. Poți îndoi limba dacă te bate și pe tine.
 • Dacă nu crezi în durere de dragul modei și nu înțelegi costul premium pentru ceea ce oferă, te înțeleg.

Aceasta a fost incursiunea mea “Elena in Veijja”, inspirată de „Emily in Pariee”. Care este brand-ul tău de încălțăminte preferat în acest moment? Birkenstock? Sorel? Vrei să îți povestesc și despre ele?

foto via VEJA

Elena Vrabie
Elena Vrabie
Port multe pălării și învăț în fiecare zi despre viața de femeie, mamă, soție, iubitoare de patrupede și jurnalist Millennial cu o experiență de 10 ani în domeniu. Când nu scriu, vloguiesc! #alwaysoptimising