Machiajul smokey eyes pas cu pas, un clasic dramatic în tendințe

Durata: 4 minute

Uimitor și dramatic, machiajul Smokey Eye este un adevărat clasic. Motiv pentru care este des întâlnit în tendințele de frumusețe de-a lungul anilor. Deși originile sale datează din Egiptul Antic, în perioada aceea oamenii acordând o importanță spirituală machiajului, acesta a devenit foarte popular la începutul secolului trecut.

Smokey Eye a devenit celebru în anii 1920, fiind unul dintre machiajele preferate ale actrițelor de la Hollywood. Machiajul de acest gen nu era doar dramatic, ci și dens ca textură și ton. Femeile din această epocă, inspirate de actrițele de atunci, purtau acest tip de machiaj învăluindu-și ochii în umbre întunecate de fard și redesenându-și buzele în nuanțe de burgund și roșu.
În prezent, este considerat un tip de makeup versatil care se potrivește multor tipuri de fizionomii. El poate fi adaptat la diverse stiluri, de la eleganța în stil red carpet, până la un look colorat de party în note punk.

În tutorialul pas cu pas de mai jos, îți arăt cum să aplici cu ușurință machiajul smokey eyes într-o manieră actuală.

#1 HIDRATARE ȘI MASAJ FACIAL

Pasul 1
Pasul 1

Înainte de toate, un masaj facial va face diferența dacă ne dorim un ten radiant și fresh. Am folosit crema aceasta de la Embryolisse. Mi se pare foarte hidratantă pentru tenul Alecsandrei care este puțin uscat pe timpul iernii. Apoi am aplicat un primer pentru netezire.

Recomandările mele:
Embryolisse Moisturizers crema hidratanta si hranitoare pentru piele sensibilă | MAKE-UP FOREVER Bazele de machiaj Step 1

#2 FONDUL DE TEN ȘI STRUCTURAREA TRĂSĂTURILOR

Pasul 2
Pasul 2

După hidratate am aplicat un fond de ten și un anticearcăn de la Illamasqua cu putere medie de acoperire. L-am distribuit cu un burețel umed din centrul feței spre exterior, pe care l-am fixat ulterior cu pudra liberă Makeup Forever.
Structurarea trăsăturilor am făcut-o cu ajutorul unei pudre tip bronzer și a unui iluminator de la Hatice Schmidt pentru că aspectul ușor bronzy este foarte cool și iarna, aduce căldură trăsăturilor.

Recomandările mele: ILLAMASQUA Skin Base Foundation – fond ten | PUDRA TRANSLUCIDĂ SUPER MATTE MAKE UP FOR EVER NR. 12 TRANSLUCENT NATURAL | ILLAMASQUA Skin Base Concealer Lift – primer | HATICE SCHMIDT POWDER BRONZER | HATICE SCHMIDT POWDER HIGHLIGHTER

#3 CONTURAREA ȘI ESTOMPAREA OCHILOR CU AJUTORUL UNUI CREION

Pasul 3
Pasul 3

Forma machiajului smokey a fost trasată cu un creion khol cu ajutorul căruia am desenat toată pleoapa până în pliu, acesta servind ca bază pentru pigmentul care urmează. Cu același creion am conturat și conjunctiva insistând la baza genelor superioare și inferioare.
Ulterior, creionul a fost estompat spre culoarea pielii în sens ascendent, cu o pensulă mică de smudging, astfel creând efectul fumuriu specific acestui machiaj. În pliul pleoapei am ales un fard maro taupe care să facă mai fină trecerea dintre negru și culoarea pielii.

Recomandările mele: DOUGLAS Intensive Kohl Pencil – creion ochi | URBAN DECAY Naked 2 Basics – paleta machiaj

#4 PIGMENT PE PLEOAPĂ ȘI MASCARA

Pasul 4
Pasul 4

Creionul negru de la pasul anterior servește acum ca bază pentru un pigment de la Illamasqua pe care îl ador și care consider că schimbă orice machiaj clasic într-unul actual și vibrant. Apoi am aplicat două straturi generoase de mascara de la MAC.

Recomandările mele: ILLAMASQUA Pure Pigment | MAC COSMETICS IN EXTREME DIMENSION 3D BLACK LASH MASCARA

#5 RUJ GLOSSY ȘI CONTURUL SPR NCENELOR

Smokey Eyes Final
Smokey Eyes Final

Pentru finisajul buzelor am folosit un creion și un balsam glossy ca să păstrez nota festivă și textura lucioasă. Sprâncenele au fost subtil conturate cu un creion de la MAC și apoi fixate cu un gel transparent.

Recomandările mele: MAC COSMETICS SHAPE & SHADE BROW TINT | MAC COSMETICS LIP PENCIL | PAW PAW Lip Balm Orange – balsam buze | LOREAL Brow Artist Plumper – mascara sprancene

Mihaela Cherciu
Mihaela Cherciu
Sunt un make-up artist specializat în arte vizuale. Mă inspiră oamenii pe care îi întâlnesc și natura. Am abordat ceea ce fac cu foarte multă pasiune și pot spune că stilul meu se situează la intersecția dintre modă și pictură.