Machiajul anilor 80 într-o abordare contemporană

Durata: 4 minuteCând vorbim despre un stil atât de eclectic precum machiajul 80’s înțelegem că perspectiva poate fi mai importantă decât o definiție exactă. În funcție de primul nostru contact, stilul acesta poate însemna ochi foarte bine alungiți și conturați, contrastul electrizant al tonurilor neon, sau poate chiar contururi puternice la ochi și buze ce concurează în intensitate.

articol pentru Curatorialist.ro de Mihaela Cherciu, make-up artist

Din punctul meu de vedere, toate pot fi valabile, mai ales că vorbim despre un stil care a evoluat în permanență într-o direcție opusă banalului sau subtilului. Unul dintre motivele pentru care ador această decadă este abordarea cromatică curajoasă, dar și dramatică.

Artiști precum Madonna, David Bowie, Grace Jones, Boy George sau Siouxsie & the Banshees le-au insuflat femeilor din acea perioadă curajul de a experimenta mai mult cu machiajul pentru a-și defini stilul personal.

Probabil mai mult ca niciodată, în această decadă, machiajul devine un accesoriu foarte important în definirea individualității fiecăruia sub influența genurilor muzicale care au luat naștere atunci.

Deși eu am prins era 90’s din plin, mereu mi-a plăcut să mă las inspirată de muzica și videoclipurile de pe MTV, iar în acea perioadă erau foarte prezente și hituri 80’s. Îmi amintesc de fascinația pe care am avut-o întotdeauna pentru machiajele văzute în videoclipuri și încercarea de a le reproduce pe ascuns cu ce găseam la îndemână în materie de culori.

Chiar dacă nu orice makeup trend din anii 80 se potrivește acum, este important să știm cum să jonglam cu anumite elemente ca să putem crea un look actual.

Din punctul meu de vedere, un machiaj contemporan îmbină elementele trecutului la nivel conceptual, dar este foarte bine echilibrat din perspectiva culorilor și a texturilor aplicate.

Printre stilurile pe care le apreciez în mod special și pe care consider că le putem aduce în actualitate, se numără eyeliner-ul exagerat gothic, pleoapele neon, buzele fuchsia și texturile metalice.

Am făcut o selecție a machiajelor mele preferate în stil 80’s propuse de anumite case de modă și urmează să povestim și modul în care le putem aplica.

GOTH/PUNK EYELINER

Un look statement și minimalist, dacă folosești un ton sau maxim două tonuri de eyeliner pentru a accentua ochii. Poți rămâne pe varianta clasică alb-negru sau poți încerca varianta negru plus o culoare. Aici, secretul este să fii atentă să păstrezi simetria liniilor pe care le desenezi la ambii ochi. Mie îmi place să îmi conturez ochii cu acest creion rezistent la transfer sau cu acest tuș pe care îl folosesc cu o pensulă subțire.

Recomandarea mea: PERMAGEL ULTRA GLIDE EYE PENCIL | EYELINER GEL AQUA BLACK MAKE UP FOR EVER | PENSULA MACHIAJ NASTELLE 128 EYELINER | Jewel Precision Ink Eye Liner – tus ochi

ALBASTRU ELECTRIC

Pentru acest tip de makeup nu ai nevoie neapărat de pensule. Poți lucra freestyle cu ajutorul degetelor și al unei culori fluide. Aplică un primer, apoi ia niște culoare pe deget și joacă-te cu una sau două nuanțe pe pleoapa superioară. Folosește orice culoare vibrantă ai în trusă sau orice textură metalică.

Recomandarea mea: Eye Shadow Primer Potion – primer ochi | MAC COSMETICS CHROMACAKE CYAN | NYX Professional Makeup Hot Single Eyeshadows | AQUA XL INK LINER M 42 METALIC GOLD MAKE UP FOR EVER

FOCUS PE BUZE

Acest tip de makeup arată excelent dacă este asociat cu un ten uniformizat perfect. Păstrează accentul doar pe buze, aplicând un creion de contur și un ruj într-o nuanță intensă. Neutralizează buzele cu puțin fond de ten înainte pentru a obține un efect mai puternic.

Recomandarea mea: MAC COSMETICS CANDY YUM YUM LIP PENCIL | YVES SAINT LAURENTRouge Pur Couture The Slim Sheer Matte

Ai vrea să experimentezi și tu un 80’s MAKE-UP?

articol pentru Curatorialist.ro de Mihaela Cherciu
Sunt un make-up artist specializat în arte vizuale. Mă inspiră oamenii pe care îi întâlnesc și natura. Am abordat ceea ce fac cu foarte multă pasiune și pot spune că stilul meu se situează la intersecția dintre modă și pictură.

Mihaela Cherciu
Sunt un make-up artist specializat în arte vizuale. Mă inspiră oamenii pe care îi întâlnesc și natura. Am abordat ceea ce fac cu foarte multă pasiune și pot spune că stilul meu se situează la intersecția dintre modă și pictură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here